divendres, de setembre 23, 2005

Plens de feina


Dies plens de coses i d'anar a dormir tard perquè la processó és llarga i el ciri curt. Estem en plena Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura en la que vaig tenir l'honor de participar en la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i Decathlon que dóna cobertura a la col·laboració estretíssima que l'administració local i aquesta empresa portem a terme des de fa anys per la conducció responsable des dels més menuts. Especialment, en els curcuits de bicis que s'organitzen en el marc del programa d'Educació Viària a les escoles, un programa clarament preventiu per un dels problemes als que m'he referit vàries vegades, els accidents de trànsit, úna part important de les víctimes dels quals són els grups més vulnerables: infants, joves i gent gran.
:
També han estat dies de contacte amb grups veïnals per parlar de certs aspectes de la seguretat en alguns indrets en què ens convé la col·laboració entre la ciutadania i les forces de seguretat, com vinc fent habitualment, fent tot el possible per imbuir-me de tots els colors de la incertesa i de la por amb què vénen a veure'm. Modèstia absoluta, d'una banda, i màxima atenció en cada un d'aquests matisos, d'una altra, màxim compromís -i professionalitat- pel restabliment dels límits i del manlleu de drets.
:
En aquest sentit, avui hi ha hagut un parell de reunions especialment rellevants, a l'Ajuntament. Una, una Comissió Informativa de Serveis Personals en la que el Govern ha donat compte dels avenços assolits a l'estiu 2005 amb els indigents a diversos indrets de la ciutat, un tema que preocupa i que gaudeix de la màxima atenció dels serveis del municipi, especialment de benestar Social, de la Policia Local i de Manteniment, donat que el problema és complex. I una altra, una sessió extraordinària d'un grup de treball sobre el Civisme, que funciona des de fa anys a l'Ajuntament, que ha presidit l'Alcalde i a la que hem assistit diversos regidors implicats. Es tractava, d'una banda, de donar suport als treballs que s'estan realitzant de forma eficaç per assolir majors cotes de civisme, a Mataró. Partint de diversos instruments estratègics (Pla de Civisme, Pla de Seguretat, etcètera) i normatius (ordenances municipals de Residus, de Civisme, de Tinença responsable d'animals... lleis en les que som competents o de les que tenim delegades competències...), el grup ha analitzat els avenços en els resultats obtinguts i ha prioritzat els treballs a endegar a partir d'ara. Els propers dies hi haurà ocasió de tornar-hi. L'objectiu, ho ha dit molt bé l'Alcalde, és que determinades actituds incíviques, a Mataró, no hi caben. I el pes de l'autoritat ha de recaure sobre els seus autors.
:
També han estat dies d'analitzar els primers treballs dels organismes municipals de participació i del Consell de Ciutat en l'experiència més oberta i participativa que a Mataró s'ha fet mai prèvia a l'elaboració del Pressupost i del Programa per l'any que ve. En aquest moment, a més de les deliberacions del Govern, els grups municipals estem ultimant també les nostres pròpies aportacions. L'Assemblea del PSC de dimarts que ve i el Consell Municipal Socialista de la setmana següent seran clau, per nosaltres i pel debat intern dels socialistes.
:
Per últim, han estat dies de prestar la màxima atenció també a l'esvoranc sorgit en un carrer de Mataró, la Baixada de Santa Anna, que ha obligat a tallar-lo i que ara es troba en fase de reparació. Com que els que hi entenen ens han de dir com enllestir-ho, només voldria destacar l'eficàcia del sistema intern d'urgències que, com que l'esdeveniment va ser a la tarda, es va activar per mobilitzar el conjunt de serveis necessaris. Va demostrar ser un sistema àgil i ràpid, molt eficaç. Recordo quan el vam aprovar, el mandat passat, ja que em va tocar a mi de defensar-lo i implementar-lo. En aquest mandat, ja com a responsable de seguretat, he hagut de ser present en algun simulacre, una de les claus de l'èxit. Ara, més enllà d'això, s'ha de resoldre bé l'esvoranc. Em consta que s'està fent.
(Foto: PortalMataro.com)