dimecres, de març 11, 2009

Actes i visites

Serveixi aquest post com a breu relat per una sèrie d'esdeveniments del passat cap de setmana que són de gran interès. Primer, la presentació de l'exposició, vigent encara, a la Nau Gaudí de Mataró en la que es mostra l'intercanvi artístic entre mataronines i algerianes. Una bona inicativa de la Marga Riera, dels amics del Dimarts del Llimoner i de la regidora Ana Barrera i el seu equip.
:
La segona activitat, també divendres, és la inauguració de l'exposició "La belle E.P.O.C.", al Col·legi d'Aparelladors de Mataró i de la mà de l'Associació Sant Lluc per l'Art, del recentment desaparegut Josep Novellas. Em va tocar cloure l'acte, com podeu comprovar. L'exposició mereix una segona visita amb més clama i solitud, però en vaig advertir ja alguns trets interessantíssims: la seva idea de la mort i la malatia, la seva distància irònica, la convocatòria dels seus estils i personatges, l'autoretrat... Val la pena.
:
:
La tercera visita que vaig fer fou a la nau de Can Fàbregas i de Caralt, edifici protegit que caldrà traslladar per a la seva conservació amb la finalitat que allà on és hi vingui El Corte Inglés. La polèmica és llarga i una mica gastada. El més rellevant són dues coses, crec. Una, que ens hem pres seriosament l'opció per preservar aquesta peça. Si s'ha de fer, es fa bé. Dues, que el camí per a l'arribada de la 'locomotora' del comerç mataroní es va aplanant. Literalment.
:
El darrer acte a comentar és el col·loqui que tingué lloc també a la Nau Gaudí amb una vintena de regidores de l'etapa democràtica que, gràcies al treball de l'exregidora Pilar Gonzàlez Agàpito, han estat agrupades les seves reflexions en una publicació que aviat tindreu penjada al web de l'Ajuntament. Aquesta commemoració del vuit de març, ja veieu, és de les millors que recordo. Molt bé, Ana. Per cert, ahir vam fer el nostre acte, com a PSC, una xerrada amb la Dolors Renau (a la foto, amb la Glòria Figuerola), i avui una magnífica taula rodona sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya.
:
Fotos: R. Gallofré, Lluís Martínez i meves.
: