dissabte, de març 07, 2009

CiU i PP incompleixen el Pacte per l'Habitatge

Una de les conclusions del Ple de dijous passat és que CiU i PP estan incomplint el Pacte Local per l'Habitatge que tots els grups municipals van votar l'any 2006. Em refereixo a l'acord signat el 27 de març d'aquell any en què Joaquim Esperalba, en nom de CiU, i David Rovira, en nom del PP, van signar junts amb altres representants un document que ratificava el Pla Local de l'Habitatge 2005-2015 aprovat mesos abans i que adquiria explícitament "el compromís de col·laborar" en el seu desenvolupament.
:
Dijous, en canvi, el cap del grup de CiU, Joan Mora, va dir que "el Pla de l'Habitatge no deia ni quants habitatges ni quan s'havien fet". Tant el meu company Francesc Teixidó, regidor d'Habitatge, com l'Alcalde Joan Antoni Baron van recordar-li que a la pàgina 44 del Pla cita textualment que al solar de Figuera Major s'hi construirien els 90 habitatges que ara s'hi projecten. Mora va dir també al Ple que "ara els temps han canviat" i que els habitatges protegits "ja no fan falta". El cap del Grup del PP, Paulí Mojedano va afegir que "la situació no és el que era".
:
Vaja. Jo crec que els joves i les famílies de Mataró sí que creuen que fan falta habitatges més assequibles, encara. No entenc per què ara aquests dos partits s'oposen als habitatges protegits de Figuera Major que van aprovar el 2006, donat el vot unànim del Ple a la requalificació del solar de Figuera Major d'equipament a equipament amb habitatges dotacionals (protegits) al damunt, sense perdre ni un metre quadrat d'equipament.
:
El canvi de posició de CiU i del PP és pur oportunisme i una renúncia als compromisos a favor de la millora de l'accés a l'habitatge que el conjunt dels grups ens havíem compromès fa just tres anys.
:
Foto: L'Alcalde Baron mirant com parlo, a l'esquerra, i Francesc Teixidó, regidor d'Habitatge, a la derta; al Ple, autor: R. Gallofré (capgros.com)
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A Catalunya sobren 300.000 habitatges, no sé quines constructores van pagar la campanya del PSC però els ciutadans no els debem res.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,
Vaja, ara x oposar se al PSC s'ha de fer amb aquestes insinuacions...

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb el primer anònim.