diumenge, de març 29, 2009

Seminari Ciberactivista del PSC

Divendres vaig ser al Seminari sobre Ciberactivisme que va muntar el PSC davant la convocatòria d'Eleccions Europees, concretament moderant un taller sobre bones (i males ) pràctiques.
:
La meva intervenció, presentant la meva taula, va consistir en tres reflexions.
:
Una, sobre el fet que la xarxa reprengui la tradició 'nodal' del socialisme i el moviment obrer català: organització estesa al territori horitzontalment en forma d'ateneus, agrupacions, cercles, des de la idea de la cooperació, on la gent (que ja no es baixa sinó que puja coses a la xarxa) esdevé el protagonista. Però compte, no estem sols. Els extrems s'hi creixen.
:
Dues. Internet és la manera com ja es relaciona tota una generació i part de l'altra. Hi ha qui ja hi neix. Però... a) té un llenguatge propi que s'ha de saber dominar, b) s'inclou en la cutura de l'apoteosi del jo (per això es valora més quant més 'personal' s'és), c) participa de la cultura del fragment (llenguatge curt, experiència efímera, identiotat a la carta), d) fa persone shiperconnectades i d) és un dels 'carrers' que diuen sempre que hem de trepitjar els polítics (no perquè ens vegin, sinó per anar a veure el què.
:
Tres. n'estem aprenent, tot va molt ràpid i ens mareja la tecnologia: hi ha excessos (banalitat, correus brossa...)... però també dos reclams: reclam de més profunditat, reclam de més relació. Hi ha coses que funcionen i coses que no. Vegem-ho.
:
En parla Jessica Fillol.
:
Fotos: Carlos Guadián Orta, José A. Rodríguez, Ramon Bassas Segura, Jessica Fillol Morales; al costat, José Antonio Donaire, Jordina Freixanet, Marc Murtra. A sota, Raimon Obiols, entre el públic, va cloure el seminari. La primera és de J.A. Donaire, les altres dues, meves.
: