dijous, de març 05, 2009

L'autoritat al divan | Dies de les dones

L'autoritat al divan
:
Arribo tard. Ahir dimecres hi havia el primer acte del IV Cicle Psicoanàlisi Avui, que anguany porta el títol "Autoritat i Límits en la Societat actual" i que té al darrere un actiu professional com Joaquim Trenchs. Era un debat a Televisió de Mataró que amb una mica de sort podreu veure repetit el cap de setmana si fan redifussió. Però la setmana que ve se'n preparen alguns més, també a la meva ciutat.
:
De la mateixa manera que altres professionals, els psicoalanistes tenen dos riscos endogàmics: un, els de fer les seves activitats tancades, sense contaminació possible de públic aliè; l'altre, el de pensar que tota la realitat pot explicar-se a partir de teories de la pròpia disciplina. Com aue això no és així, un cicle obert com aquest, tracant temes que són d'interès de tothom, fa que posem la psicoanàlisi a ran de terra i no dalt dels podis on tan sovint posem el coneixement (com si ens el vulguéssim guardar perquè els altres ens admirin des de la ignorància).
:
La crisi de l'autoritat i un nou discurs sobre el límit són temes que. Ja ho sabeu els lectors d'aquest bloc, m'han interessat sempre, especialment quan vaig ser regidor de Seguretat Ciutadana. O sigui que no cal que us digui que us ho recomano. Aquí teniu les altres activitats.
:
Tots els actes es fan a la Sala d' Actes de Caixa Laietana (Sta. Teresa 61, Mataró) a les 8:30 del vespre.
  • Dimarts 10 de març: Societat sense límits? a càrrrec de Pilar González, Psicoanalista.

  • Dimarts 17 de març: Quina autoritat te l'Escola? a càrrec d' Esperança Benaiges, Pedagoga.

  • Dimarts 24 de març: Famílies i funció paterna a càrrec de Joaquim Trenchs, Psicòleg

  • Dimarts 31 de març: Autoritzar-se com a subjecte: prohibició, Llei i desig en la subjectivitat de cadascú a càrrec de Marcelo Edwards, Psicoanalista

Dies de les dones

Ja s'ha donat a conèixer el programa d'actes, intens, que s'han programat a Mataró per commemorar el Dioa Internacional de la Dona Treballadora. És en aquesta notícia i en aquest tríptic. I demostra una gran vitalitat de les associacions que lluiten per la igualtat a la nostra ciutat. Un d'aquests actes el fem els del PSC, és el darrer d'ells, serà el dia 10 amb la Dolors Renau.

La il·lustració és de Marga Riera.

.