dilluns, de juliol 05, 2010

Per la represa econòmica, en sèrio *

:
La situació econòmica actual és molt difícil, certament. Per plantar-li cara des de l'Ajuntament hi ha dos fronts, tampoc gens fàcils. D'una banda, continuar amb les apostes estratègiques de la ciutat que poden generar ocupació i ens poden situar molt millor competitivament. Dos exemples: Parlo del TecnoCampus o l'edifici d'empreses del Rengle, que obriran aquesta tardor, i que obre un nou districte industrial, tecnològic i de serveis d'alt valor afegit amb la Universitat com a centre. La "nova fàbrica" de Mataró, diuen alguns. O parlo de l'arribada d'"El Corte Inglés", que suposaria 1000 llocs de treball directes i indirectes.

El segon front és el de l'atenció a les famílies que abruptament s'han vist a l'atur, mermats notablement els seus ingressos, i que entren en situació de risc social. Atenció immediata, racionalització de recursos, increment dels ajuts, acompanyament per resituar-se, acció coordinada de l'Ajuntament i les entitats que s'hi dediquen, etc... Aquestes han estat les premisses del segon front.

Per finançar tot això, i comptant que la crisi fa rebaixar els ingressos públics i alerta sobre l'endeutament, hem fet ja algunes coses: refer les prioritats pressupostàries, rebaixar al límit aquelles despeses no prioritàries en temps de crisi, rebaixar tots) els sous públics d'acord amb el Decret de Mesures, refinançaments, vendes d'actius, etc.

Ara CiU proposa rebaixar el nombre de regidors al Govern, pel que es veu (de fet, ho hem llegit a la premsa), en una clara concessió a la galeria. És ara quan més cal posar l'esforç de tothom, també dels regidors i regidores (els de l'oposició inclosos), en una tasca que -si no fessin ells- algú hauria de fer. I de cobrar. I que, ves per on, seria xocolata del lloro: fa falta molt més per fer front a la crisi. De fet, CiU no fa pas això als ajuntaments on governa... Sembla la típica proposta d'algú quan no té idees. I quan fins ara s'ha negat a recolzar tant el TecnoCampus com l'arribada d'El Corte Inglés, els dos exemples d'apostes estratègiques en les que CiU no creu, que poden generar llocs de treball i, per tant, més activitat més ingressos públics i menys necessitats d'atenció social. Represa econòmica, en fi. Diguin el que diguin, els fets canten: mai no hi ha votat a favor. Potser que comencéssim per aquí, no?


* Article en tant que 1r Tinent d'Alcalde i Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró, a la revista Tribuna Maresme de juliol de 2010.
: