dijous, de maig 19, 2011

Mora i el PP pactaran

No hi ha cap mena de dubte: si sumen, pactaran. Vo va dir Mora el 2007 de forma explícita i és, de fet, la seva esperança. Sabent que no pot superar a Baron, s'aferra a la possibilitat que CiU pugui sumar amb el PP els vots suficients per fer el cabrerenc Mora alcalde de Mataró. Fixeu-vos que Mora, que no escatima crítiques, mentides i desqualificacions, s'ha portat de forma exquisida amb el candidat del PP. I viceversa. Tampoc cap dels dos tenen massa diferències al programa, de manera que ara, ja avui, podrien haver segellat l'aliança i formalitzar-la a les poques hores de tancar les urnes de diumenge... si no ho evitem mobilitzan el vot que no vol que ens governi el PP.

PP i CiU reivindiquen el franquisme?

Hi ha tanta coincidència que fins i tot tenen el mateix marc mental de referència i simbòlic sobre la ciutat. Vegem-ho. José Manuel López (PP) no es cansa de dir que vol la ciutat que es van trobar els seus pares quan van arribar a Mataró, fruit de la immigració dels anys 50 i 60 del segle passat. Glups. Una ciutat amb carrers sense asfaltar, ni amb aigua corrent, molt més pobra en tots els sentits i, sobretot, mancada de llibertat. Ens hem quedat estupefactes. 32 anys (de democràcia) són massa?

Per la seva banda, al pamflet hagiogràfic de Joan Mora, escrit per l'ultraconservador Ramon Reixach (que l'acompanya a la llista com a núm. 11), aquest darrer afrima que "en època de Franco hi havia més vida a la societat civil mataronina que ara" (p. 168). I Mora no el rectifica, més aviat li dóna la raó. Glups! També creu l'autor, de qui tots sabem què pensa i com ho dóna a conèixer, que CiU ha fet un excés reconeixent junt amb els altres partits de tradició democràtica la figura de Joan Peiró (p. 167), i Mora sembla tornar-li a donar la raó! Això és el que ve, senyors. 32 anys són massa per ells i volen tornar.

La dada

Us preguntareu com és que tinc aquestes referències del pamflet i, sobretot, si m'he gastat els euros en comprar-lo (perquè, encara que us sembli mentida, el fan pagar!... per cert, diuen que donaran la recaptació a una Fundació a la qual li havien negat fins ara el pa i la sal). No. Un anònim me l'ha fet arribar. Un dia me'l vaig trobar dins un sobre anònim a nom meu. Si no és que em costa pensar en teories conspiratòries pensaria que la tria de l'autor, la publicació del llibre i que me'l facin arribar amb tant de misteri és un complot dels adversaris de Mora. Perquè no li fa cap favor.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Será posible que puede haber en esta ciudad un cambio? Casi lo diría por su tono. No me lo creo, leche, no puede ser. ¿Es posible que los mataroneses le digan a este gobierno sectario (basta leer el tono del post) y derrochador "apártese y deje pasar a otros"?

Hay que ver, Ramon (no usted, sino el dos veces galardonado con el Premio Iluro), estudie usted dos carreras, macháquese escribiendo dos gruesas monografías sobre aspectos de la ciudad que queden fuera del ámbito del catolicismo à la pare Manel, y todo esto para que le insulten por sus convicciones, sean las que fueren, pero irreprochablemente democráticas.

Anònim ha dit...

Mora el Cabrenenc, como Manel Mas. Se contaba que era alcalde aquí y vivía en Cabrera y estaba empadronado aquí. Adivina a quien llamaban -el hijo del moro- en Cerdanyola desde su mas tierna juventud. Una pista: vino de Melilla. Vaya manera de utiliar donde vive Mora y todos incluso hasta el que vino de melilla.
Este no es el camino.

Anònim ha dit...

Respuesta del primer Anònim al segundo: Dispense que le conteste. Hombre, todos sabemos que el Sr. Baron es de Melilla. Pero es mal argumento utilizar este tipo de artillería, créame. Si el Sr. Bassas denigra a Mora porque vive no sé dónde, es porque realmente a esta gente se le han acabado ya los argumentos. 32 años de poder acaban con las ideas. Es normal. Por cierto, también la Tura se presentó por Barcelona sin serlo, con lo que este tipo de argumentos tampoco es conveniente utilizarlos. Y creo que Montilla, que fue alcalde de Cornellà, no vivía en esa noble villa del Baix Llobregat. Además, que Baron sea nacido en Melilla no lo hace por eso menos fervoroso. Creo que nunca habrá en la política catalana alguien tan sañudo, cumplidor y sistemático como Montilla, née cordobés, en la destrucción de los vínculos existentes entre Cataluña y el resto de España y en la erradicación y menosprecio del castellano como otra de las lenguas de Cataluña. Seamos justos.

Anònim ha dit...

Ramon,

Tens de dir quelcom del que esta passant a Madrid, Barcelona i ara sembla que també a Valencia?. Parlo de les concentracions dels "indignats".

Esperaras a que es concentrin a la plaça de l'ajuntament per posicionar-te?

Per diverses intervencions en aquest bloc durant messos no es pot dir que no estiguessis sobre avis del gran decensis entre simpatitzants del PSC i public en general sobre com estan anant les coses.

M'agradaria pensar que el que esta pasant es injust i no enten que els representants democràticament escollits no sou Deu, pero la veritat es que moltisimes coses s'han fet molt i molt malament. Tant a Madrid com aquí.

Es aixó que deien tota la vida "d'aquells pols aquests fangs" o "Qui sembra vents recull tempestes". Heu sembrat vents. Heu llaurat pols. Heu vist els nubols al horitzó i no heu reaccionat. Ara els teniu a sobre i es massa tard per correr a buscar abric.

Que farem?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1

Jo no vull un canvi, en vull molts més i per això votaré pels que fan canvis, no pels que només volen canviar les sigles del Govern. El comentari que faig del Sr. Reixach no crec pas que sigui insultant ni que faci referència als seus mèrits en altres camps. Tan sols poso de manifest la seva tendència política i, certament, que un partit de centre-dreta com CiU les faci seves. Sí, en democràcia es poden criticar les idees, d'això es tracta.

- Anònim 2,
Manel Mas és de Mataró i hi ha viscut sempre. La seva família ve de Cabrils, on hi ha la que fou la seva casa familiar. El que trobo patètic de Joan Mora és que amagui que viu fora. Ell sap per què ho fa.

- Anònim 3,
El criticable és amagar-ho, com dic, o fer veure que vius a Mataró quan no hi vius. Si s'enganya amb aquestes coses vés a saber on es pot arribar. No entenc això de Montilla: les lleis de política lingüística no les va aprovar ell.

- Anònim 4,
A Mataró ja ha aparegut aquest fenomen; es troben a la Pl. Santa Anna cada vespre. Si tinc 10 minuts, en faig un post després per aquest vespre... Però t'avanço una cosa: precisament la lliçó és que la política no és 'dels polítics' ni dels partits, sinó un dret i deure de tots els ciutadans, una dimensió més de la persona i una característica imprescindible de la ciutdania. No crec que la solució sigui reclamar res, i prou, sinó posar-s'hi a fer-ho.

Anònim ha dit...

posar-s'hi a fer-ho? deus estar de broma. Tal i com es porten les coses a l'agrupació que sembla mes una xeca estalinista que una democracia a on tot pensament discordant de la linea general reb un tractament infame?? precisament tu que ets el executor d'aquesta parodia dius que ens posem a fer-ho? Au! Va! I despres dius que en mora menteix!

Ramon Bassas ha dit...

En l'època 2.0 és idiota qui es pensa que pot fer res amb el 'pensament discordant'

Anònim ha dit...

Portada dels diaris de demà:
MORA derrota al MORO

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Això és fair-play!

Anònim ha dit...

Sr. Bassas

Com li diu idiota al anonim?

No te cap altre recurs que insultar?

Tota la meva vida m'han ensenyat que la diversitat enriqueix.

Que no estem a un pais lliure a on la gent pot pensar el que vulgui i expresar en llibertat la seva opinió encara que sigui diversa de la corrent majoritaria?

La seva resposta el descalifica com a politic i com a persona de seny en un entorn de llibertat i democràcia.

Molt malament. Ho lamento profundament. El creia millor que això.

Anònim ha dit...

Portada dels diaris de demà:
MORA derrota al MORO

LA PREMONICION DEL IDIOTA según tú Ramon, jejejejej

LOS TONTOS Y LOS BORRACHOS SIEMPRE DICEN LAS VERDADES!!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
No li deia a l'anònim, sinó que m'ho diria ami mateix si cregués això.

- Anònim 2,
No entenc l'eslògan, ho sento.