divendres, de maig 13, 2011

Mora menteix

Mora afirma que en els darrers quatre anys de legislatura l’alcalde Joan Antoni Baron “no ha parlat a l’Ajuntament d’aquest projecte. (...) Mora ha assegurat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, “ja s’ha compromès des del primer dia a replantejar l’obra sense imposicions”. L’aposta de Recoder, segons Mora, seria retornar el projecte a la comissió de mobilitat del Consell Comarcal.
Capgròs, 13.5.2011

Mora ha insinuat "interessos" de l'alcalde per haver treballat de forma "oculta" en aquest projecte durant quatre anys.

Ara, 13.5.2011
 
 

Amb aquestes declaracions es despatxava ahir el candidat de CiU, Joan Mora, veí de Cabrera (cosa que també oculta, ja sap ell per què), fet que provocà la reacció immediata de l'Alcalde i candidat socialista, Joan Antoni Baron, per demanar rectificacions respecte a la insídia de dir que ocultava interessos ocults i també per haver dit mentides. Vegeu aquí. A veure si resultarà que el que oculta coses, com he dit, és el propi Mora: què és el que ha fet que hagi estat callat tots aquests anys i ara, a pocs dies d'unes eleccions, digui que està radicalment contra la Ronda de Mataró? Com és que CiU aprovava el Pacte de la Mobilitat que inclou la Ronda del Maresme i ara també diu que s'hi oposa? Què va fer en aquest sentit quan Mora era portaveu de CiU al Consell Comarcal? Què pensa fer amb els diners, finalistes, que l'estat ha atorgat a la generalitat per aquests conceptes? Se'ls enduran de Mataró?
 
Està clar que Mora, després de deixar la pancarta contra El Corte Inglés quan el jutge ha arxivat el cas judicial plantejat pels convocant de la manifestació a la quye tan joiosament va participar, agafa ara la pancarta contra la Ronda. Cultura del no a tope (què pensa Jordi Pujol?), i amb els mètodes més bruts que s'hagin pogut trobar. És això el que l'aconsellen els seus assessors?
 
Però el més greu és que vessi acusacions velades contra l'honor de l'Alcalde, d'una banda, i que menteixi descaradament de l'altra. Com pot dir que el projecte de la Ronda de Mataró s'ha fet "amb nocturnitat i amb presses" quan el coneix des del 2006? Altres hi han presentat al·legacions, i no una vegada. Per què no CiU? Al ple de fa vuit mesos Mora deia que el trànsit del nord de Mataró precisava una actuació urgent, mentre no votava a favor d'una proposta d'ICV per replantejar i atura l'obre, que és ara el que demana.
 
La dada
 
Per què diem que Mora menteix? Perquè els grups municipals presents a l'Ajuntament de Mataró han tingut informació abundant sobre el procés, sobre les al·legacions presentades, sobre el projecte i la seva licitació, encara que sigui una obra de la Generalitat de Catalunya i no de l'Ajuntament, com alguns volen fer veure. (Per cert, la Generalitat calla des de fa mesos al respecte). Aques és el cronograma:
  • 01.10.2005: Al Registre Municipal (de consulta oberta als grups municipals) la Generalitat comunica l'adjudicació dels treballs de redacció del projecte
  • 21.02.2006: La Generalitat presenta en roda de premsa l'estudi informatiu
  • 22.03.2006: La Generalitat presenta entra al Registre Municipal el document tècnic per iniciar el període d'exposició pública
  • 22.05.2006: L'Ajuntament convoca els consells municipals de Medi Ambient i Mobilitat i territorials de Cerdanyola, Rocafonda i centre Eixample Havana (els 3 existents aleshores) perquè el regidor d'Urbanisme i un tècnic de la Generalitat presentin l'estudi informatiu. En tots ells hi ha presència de l'oposició.
  • 23.05.2006: A la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials de l'Ajuntament (CMI), òrgan amb representació de tots els grups, es lliura la documentació complerta i es donen per assabentats de les al·legacions que l'Ajuntament presentaria al projecte.
  • 06.06.2006: El PSC fa un acte públic a per explicar el projecte als veïns (foto); algun partit més ho va fer? CiU, sens dubte, no.
  • 26.11.2007: Entra al Registre Municipal la resolució del Conseller de Política Territorial i Obres Pübliques aprovant definitivament l'estudi informatiu i l'informe d'impacte ambiental
  • 24.12.2007: A la CMI es presenta el decret del recurs de reposició a l'estudi informatiu, reiternat les al·legacions presentades anteriorment.
  • 27.05.2010: La Generalitat aprova el projecte constructiu
  • 01.06.2010: La Generalitat presenta a la premsa el projecte constructiu
  • 18.05.2010: La CMI veu el projecte constructiu
  • 8 al 21 de juny del 2010: La Generalitat i l'Ajuntament convoquen tots els consells territorials, els Assessor Urbanístic, de Mobilitat i de Medi Ambient per presentar-los el projecte constructiu amb la presència del regidor d'Urbanisme i del Subdirector General.
  • 14.07.2010: La Generalitat comunica l'inici del tràmit d'expropiacions a través del Registre d'Entrada
  • 15.09.2010: L'Ajuntament de Mataró envia al Conseller de Política Territorial el recull d'opinions expressades a les reunions del mes de juny anterior.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

..................Joan Mora, veí de Cabrera (cosa que també oculta, ja sap ell per què),........

TU TAMBIEN OCULTAVAS LA IMPLICACION DELS TEUS TIETS COMO PROPIETARIOS DE CAN FABREGAS....(cosa que també oculta, ja sap ell per què),........

sobran las palabras, ... a esto yo solo se le llama CINISMO, abur

Anònim ha dit...

Hem vist en aquest bloc com tu també mentíes, com deies mitjes veritats o no ho explicaves tot.

Aixó es alló de veure la palla al ull alié...

Malhauradament el que un politic menteixi es part de la normalitat d'aquest pais. Algún dia arrivarem a la maduressa democràtica d'altres paisos i tots vosaltres, la casta de politics profesionals sense escrupols, sereu recordats com un mal somni temporal.

Mentres tant, no penso votar a cap dels grans partits plens de politics profesionals. Votaré a partits petits que portin un ideari que m'agradi i puc estar segur que no estan corromputs per el poder i tenen gent normal, del carrer, amb els neguits del comú dels mortals i que no mostren ni la arrogancia ni les formes de fer dels que actualment seieu al consistori, ja sigui al gobern o a l'oposició.

Quan tots us veieu a l'oposició potser podreu pensar en tot el que heu fet malament i les coses podràn canviar.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1
Així que en vaig ser conscient, ho vaig comunicar al Secretari de la Corporació.

- Anònim 2,
Busca una sola mentida que hagi dit o publicat, sisplau. Vota qui creguis i per les raons que et sembli, però la mentida mai és justificable.

Anònim ha dit...

DESDE CERDANYOLA,lo que era vuestro feudo.

iiiiiiii???.
Pues vosotros hace 8 años en vuestro programa electoral nos vendisteis la moto de CONVERTIR TODO EL SORRAL en un ¡GRAN PARQUE!y una vez conseguisteis el no perder la alcaldia, cambiasteis y decidisteis convertir en ese GRAN PARQUE en ¡700 viviendas!.FALSOS SOIS UNOS FALSOS, y desde Cerdanyola nos acordamos, porque con las zonas azules que el Baron quiso imponer le salió ranaaa!!.PSC MATARO: BASSAS y BARON,
quereis imponer vuestros intereses sin cumplir con las promesas electoralistas, SOIS CINICOS Y FALSOS.OS VAN A BOTAR OTRA VEZ VUESTROS TIOS, eso es lo que os da miedo esta vez de perder vuestra PREPOTENCIA.

Anònim ha dit...

DESDE CERDANYOLA, lo que era vuestro feudo.

http://www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw

Anònim ha dit...

DESDE CERDANYOLA, lo que era vuestro feudo.


http://www.youtube.com/user/nomasmentiraspsc?blend=15&ob=5

Anònim ha dit...

DESDE CERDANYOLA, lo que era vuestro feudo.


http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo&feature=related