dimecres, de setembre 08, 2004

Dilluns, dimarts, dimecres

Aquesta setmana ha començat amb un ritme frenètic, amb moltes activitats i poc descans. Diumenge a la nit ja parlàvem amb Mn. Vicenç Mira sobre els operatius de trànsit per l'enterrament de Mn. Nonell. Dilluns a les 8:30 ja deixava un document d'esmenes a la proposta de ponències que un grup liderat per Santi Fontbona estem preparant de cara al IV Congrés del PSC del Maresme. A les 9 del matí, vaig entrar a l'Ajuntament ja ben esmorzat a la reunió de la Junta de Govern Local, vam enllaçar amb la reunió de coordinació del Govern (en el que en l'argot intern en diem G7, ja que inclou l'Alcalde, presidents d'àrea, caps dels grups del govern...), Junta de Portaveus per acordar l'ordre del dia del Ple de dijous, i vaig sortir cap a les 14:30 després de parlar una estona amb Pilar Gonzàlez sobre uns suggeriments meus de cara a la proposta de Programa d'Actuació Municipal per l'any 2005 que aviat enllestirem, i que dissabte al matí havia estat preparant. A la tarda, es reunia el plenari del Govern (en diem G16 ja que inclou tots els regidors de la majoria), en el que preparàvem el Ple de dijous. Per cert, sense dubte, el més important de dijous serà que aprovarem el projecte per doblar la façana marítima de Mataró, amb la recuperació dels terrenys erms de Renfe per la ciutat. Un nou èxit d'Arcadi Vilert. I al vespre, Ivan Pera i jo (ell com a regidor, jo com a soci) vam assistir a un interesantíssim passi de fotografies que va organitzar l'Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal, comentades per l'escolapi Manel Sales, de visita a la nostra ciutat. No sé si eren les 22:00 o les 22:30 h. que arribava a casa una mica exhaust. No sé si era la meva imaginació pel cansament, però recordo haver sentit a la tele aquelles hores a l'Artur Mas explicant que l'únic conflicte que havia tingut amb la policia en l'etapa pre-democràtica era per haver-lo enganxat a la frontera amb unes revistes pornogràfiques a la motxilla.
_________
Dimarts sant tornem-hi. Al matí vaig presentar una sessió de treball amb representants de les escoles de Mataró per a la coordinació de les activitats d'educació viària pel curs que soma punt d'iniciar. Avui he fet el mateix amb els representants dels centres de secundària. Algunes cares conegudes i, sobretot, molt d'apreci i respecte a la feina dels agents de policia que estan portant aquest programa, junt amb les institucions que hi col·laboren. He reconegut que sovint demanem a les escoles que arreglin tots els problemes que la societat és incapaç de resoldre. Per això, els he demanat que, sobretot, ells tinguin la darrera paraula com a educadors, que integrin la seguretat viària com un més dels límits que cal aprendre, perquè no ens podem permetre el sacrifici de tants joves a les nostres carreteres. A més d'atendre mil coses pendents, a la tarda toca Partit. Primer, enllestint la documentació per les reunions de després, a continuació, fent la primera reunió del comitè organitzador del II Congrés del PSC de Mataró, en el que he vist moltes ganes de treballar i molta il·lusió. I, en acabat, amb la reunió de la Comissió Excecutiva del PSC de Mataró, en el que hem pres molts acords per a l'inici de l'activitat del curs polític, entre elles, celebrar una assemblea el proper dia 21. Ja al carrer, amb el Primer Secretari, i Alcalde, hem parlat del diví i de l'humà fins ben bé les 23:00 h.
____________
Avui toca preparar-se bé el dia de demà: la reunió de coordinació de l'Àrea de Via Pública, que ens portarà demà una bona estona, i les meves intervencions al Ple de la tarda. En això estem. D'altra banda, aquests dies hi ha hagut diverses detencions (delictes contra la salut pública, delictes contra els drets dels treballadors, delictes per violència domèstica), l'operació policial de les quals em dóna noves garanties de l'enorme professionalitat dels nostres cossos de seguretat a Mataró. I una enorme confiança en la detenció dels autors d'altres delictes pendents que han generat certa alarma aquestes darreres setmanes.