divendres, de desembre 30, 2005

Articles | Blocs i recursos

Articles d'interès
:
Els dos que publica íntegrament avui en Miquel Iceta al seu bloc, un de Carrillo sobre la campanya contra Zapatero i l'altre de Ramón Jaúregui sobre les prioritats de l'esquerra avui, tots dos d'El País. Com diu miquel, imprescindibles. El tercer, del mateix diari, és de Joan B. Culla (a la foto, de Tribuna Catalana), a voltes sobre el tema del civisme a Barcelona i en resposta a un altre d'anterior. N'extrec un fragment que jo mateix signaria:

Así las cosas, tal parece que esa misma filosofía se ha contagiado al debate político local en torno a la nueva ordenanza municipal de civismo de Barcelona. Una filosofía que contempla las conductas asociales o antisociales en el espacio público desde la mezcla entre el buenismo de Rousseau y el optimismo del doctor Pangloss. "El carrer és de tothom", repetían el otro día los manifestantes contra la ordenanza. ¡Claro! Justamente por eso, porque es de todos, se requiere delimitar y regular su uso; de otro modo, se transformaría en una selva en la que los ciudadanos más débiles, más educados o más tímidos se verían inexorablemente atropellados. "Patinar no és cap crim", gritaban algunos jóvenes enarbolando sus artefactos rodantes. No, no lo es. Pero cuando los patinadores rompen durante horas la calma y el mobiliario urbano en el centro de la plaza de la Universitat, cuando practican sus piruetas en el paseo central de la Rambla de Catalunya amenazando la integridad física de los viandantes, su afición pone en peligro un bien mayor, y es necesario acotarla.

Alguns recursos i nous blocaires
:
A sota de tot de la columna dels enllaços, he posat una nova secció de recursos pels que tingueu un bloc i vulgueu perfeccionar-lo. He post les dues planes on habitualment faig "ping" (és a dir, poso que he actualitzat el bloc), com són Catapings i Bitacoras.net, que incorporen altres recursos d'interès. També he posat el web de Technorati, que permet de veure quins altres blocs ens han enllaçat. Alhora, incorporo altres utilitats i recursos per blocs que hi ha a Bitacoras.com. Acabo amb una útil guia legal, en anglès, i uns interessants 10 consells de l'experta Rebecca Blood, en castellà. Espero que us vagin bé.
:
Més amunt hi ha dos companys mataronins més que tot just estan en període de proves. Un és el regidor Francesc Melero, a la foto, que dedicarà el seu espai pràcticament només a la fotografia, la seva primera professió (ara és impressor) i la seva passió més coneguda. Per això, usa l'eina Flikr, més adequada per fotoblocs, i no Blogger (encara que hi ha posibilitats entre un i l'altre), com la majoria dels altres, o Blocat, o qualsevol altra. Melero és el tercer regidor mataroní que s'incorpora a la nòmina, després de l'Oriol Batista i de mi mateix, tots del PSC.
:
L'altra incorporació embrionària és la d'Encarna Siles, a la foto, "la abuela del tecno" que diu ella, la persona que conec que més s'ha esforçat per entrar al món d'internet i que trenca tots els tòpics sobre la fractura digital. Vaig dir un dia que faria un taller de blocs i allà era ella, la primera en arribar, amb la seva llibreta i els seus concretíssims e-mails posteriors. Em trec el barret.
Publica un comentari a l'entrada