divendres, de desembre 30, 2005

Articles | Blocs i recursos

Articles d'interès
:
Els dos que publica íntegrament avui en Miquel Iceta al seu bloc, un de Carrillo sobre la campanya contra Zapatero i l'altre de Ramón Jaúregui sobre les prioritats de l'esquerra avui, tots dos d'El País. Com diu miquel, imprescindibles. El tercer, del mateix diari, és de Joan B. Culla (a la foto, de Tribuna Catalana), a voltes sobre el tema del civisme a Barcelona i en resposta a un altre d'anterior. N'extrec un fragment que jo mateix signaria:

Así las cosas, tal parece que esa misma filosofía se ha contagiado al debate político local en torno a la nueva ordenanza municipal de civismo de Barcelona. Una filosofía que contempla las conductas asociales o antisociales en el espacio público desde la mezcla entre el buenismo de Rousseau y el optimismo del doctor Pangloss. "El carrer és de tothom", repetían el otro día los manifestantes contra la ordenanza. ¡Claro! Justamente por eso, porque es de todos, se requiere delimitar y regular su uso; de otro modo, se transformaría en una selva en la que los ciudadanos más débiles, más educados o más tímidos se verían inexorablemente atropellados. "Patinar no és cap crim", gritaban algunos jóvenes enarbolando sus artefactos rodantes. No, no lo es. Pero cuando los patinadores rompen durante horas la calma y el mobiliario urbano en el centro de la plaza de la Universitat, cuando practican sus piruetas en el paseo central de la Rambla de Catalunya amenazando la integridad física de los viandantes, su afición pone en peligro un bien mayor, y es necesario acotarla.

Alguns recursos i nous blocaires
:
A sota de tot de la columna dels enllaços, he posat una nova secció de recursos pels que tingueu un bloc i vulgueu perfeccionar-lo. He post les dues planes on habitualment faig "ping" (és a dir, poso que he actualitzat el bloc), com són Catapings i Bitacoras.net, que incorporen altres recursos d'interès. També he posat el web de Technorati, que permet de veure quins altres blocs ens han enllaçat. Alhora, incorporo altres utilitats i recursos per blocs que hi ha a Bitacoras.com. Acabo amb una útil guia legal, en anglès, i uns interessants 10 consells de l'experta Rebecca Blood, en castellà. Espero que us vagin bé.
:
Més amunt hi ha dos companys mataronins més que tot just estan en període de proves. Un és el regidor Francesc Melero, a la foto, que dedicarà el seu espai pràcticament només a la fotografia, la seva primera professió (ara és impressor) i la seva passió més coneguda. Per això, usa l'eina Flikr, més adequada per fotoblocs, i no Blogger (encara que hi ha posibilitats entre un i l'altre), com la majoria dels altres, o Blocat, o qualsevol altra. Melero és el tercer regidor mataroní que s'incorpora a la nòmina, després de l'Oriol Batista i de mi mateix, tots del PSC.
:
L'altra incorporació embrionària és la d'Encarna Siles, a la foto, "la abuela del tecno" que diu ella, la persona que conec que més s'ha esforçat per entrar al món d'internet i que trenca tots els tòpics sobre la fractura digital. Vaig dir un dia que faria un taller de blocs i allà era ella, la primera en arribar, amb la seva llibreta i els seus concretíssims e-mails posteriors. Em trec el barret.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sé que la teva salut no et deu permetre llegir diaris que no siguin el pais o el periódico, bé, com a molt a la vanguardia algun article del de Carreras o el Puigverd (el Marc-Àlvaro deu ser tòxic) però que jo sàpiga Joan Oliver no parla del pla de l'habitatge, parla de l'incumplimet d'una promesa.
ZP va dir que publicaria les balances i no les publica, just ara que és quan són més importants per negociar. Solbes té un estudi guardat elaborat per l'institut d'estudis fiscals i no el publica, i a més ha demanar a la FUNCAS (www.funcas.es) que aquest any no publiqui el dèficit fiscal català.
És normal que intentis desviar el tema per parlar del pla de l'habitatge. Amb un nou finançament farem habitatges per un tubo.

Ramon Bassas ha dit...

- Núria
Te'n sortiràs. Jo he trigat molt més a entendre algunes coses...

- Anònim
No fugia d'estudi, però és que el post anterior anava sobre el Pla d'Habitatge. Per cert, amb el finançament actual el govern Maragall ha demostrat que es pot fer molt més en habitatge (no costa gaire, a Mataró la Generalitat no havia construït noi un sol habitatge) que el Govern Pujol. Tampoc tinc problemes de salut, però gràcies per interessar-te. I tu, tena algun problema? (Ho dic per això de l'anonimat...)

Tercera Edad ha dit...

Hola RAMON para mi ha la informática sido una de las cosas mas importantes de este siglo para todas las personas en general, los jóvenes tienen que sacarle todo el partido posible alas nuevas tecnologías si no quieren quedarse atrás estamos en un mundo que solo sale adelante los que esta mejor preparado,
la tercera edad nos hemos dado cuenta que tan bien somos necesarios de vez en cuando para dar ejemplo que no hay nada difícil cuando hay ganas de superarse un saludo ENCARNA
adelante la juventud