dijous, de desembre 01, 2005

Tres en ratlla pel dret a l'habitatge *

Tres administracions progressistes en contra de l'especulació

"Combatrem l'especulació del sòl, com element principal de l'elevat preu dels habitatges", va dir el President Zapatero al debat d'investidura. I és que els governs del PP i CiU, amb els quals el preu dels pisos ha pujat espectacularment, no van promoure habitatges protegits ni cap altra mesura. L'Alcalde Joan Antoni Baron diu que "a l'Ajuntament sempre ho hem intentat, però fins fa ben poc no comptàvem amb la col·laboració de les altres administracions i els nostres recursos son limitats. Finalment ara sí que s'han establert mecanismes eficaços i es veu una inflexió a la baixa en l'increment dels preus de l'habitatge".

A favor de l'habitatge protegit

"La Generalitat ha fet lleis per incrementar la quantitat mínima d'habitatge de protecció oficial, en tota nova àrea residencial, a un 30%. I a Mataró superem aquesta xifra", ha dit el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, que ha destacat els més de 1500 habitatges protegits i gairebé una xifra semblant a través d'altres fórmules (lloger, rehabilitació...) que Mataró tindrà els propers anys. "Després de 23 anys de Govern de CiU, el Govern Maragall construirà per primer cop 100 habitatges protegits a Mataró", ha fet notar, "i les noves zones permetran intervenir en l'habitatge de barris ja consolidats".

Més lloguer social i facilitats per als joves

"L'Ajuntament s'ha encarregat d'oferir un habitatge de lloguer digne a uns preus molt per sota del mercat per a les persones que tenien dificultats per accedir a l'habitatge", diu Alícia Romero, Vicepresidenta de ProHabitatge. Ivan Pera, regidor de Joventut, explica "hi ha una iniciativa molt innovadora, la borsa d'habitatge, a la qual hi pot anar qualsevol persona, i l'Ajuntament fa d'intermediador entre el llogater i l'inquil·lí ajudant a tots dos a posar-se d'acord dins d'uns paràmetres raonables, és una iniciativa que afavoreix especialment els joves". Els socialistes tenim com a prioritat posar a l'abast de tothom habitatge digne i assequible, i així consta al Programa d'Actuació del Govern.

* Crònica del Portaveu del grup Municipal Socialista al butlletí municipal MésMataró (desembre 2005).

Web del Pla d'Habitatge de Mataró

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Apa va tio no enganyis el personal.
Que els preus dels pisos de Mataro estan pels nuvols.
Es clar com que tu vens d'una familia burgesa es clar no et fan falta els diners per comprar qualsevol pis.
Encara penso que el senyor SALVADOR MILA I SOLSONA ens va enganyar ben enganyats tots plegats amb PUMSA o perdo vull dir SANGONERA PUMSA a per cert en VILERT s'esta lluint.
Tant siguis del PSOE o de IZQUIERDA UNDIDA sou pitjor que la DRETA.
SOU UNS ESPECULADORS.
ORIOL ABELLO GARCIA
Per cert he tingut diarrea quant he vist el vostre PAMFLETO.

Ramon Bassas ha dit...

Oriol,

Ostres! Quin honor! Gràcies per escriure, encara que et recomano, si és possible, que a banda d'eslògans o referències personals que no entraré a comentar, mirem de mantenir una conversa serena i amb arguments. Com que et conec, sé que això és possible.

Anant al fons de la qüestió, justament com que els preus estan pels núvols (et recomano la conferència de l'Arcadi, que linco, per poder-ne estudiar alguna de les causes), és pel que crec que cal aprofitar les polítiques en una mateixa direcció, per primera vegada, dels tres nivells de l'administració responsables de diverses competències al respecte.

Saps molt bé que aquesta dreta que segons tu és millor que en Milà, quan ha governat, no ha mogut ni un dit per evitar l'escalada de preus, ha reduït els ajuts i ha mantingut una legislació ostruccionista de les polítiques d'habitatge social.

La prova és que a Mataró no se n'ha pogut fer cap mentre ha governat el PP a Espanya. I que la Generalitat de Pujol no en va construir ni un. Ni un en 23 anys.

Som més dolents, potser, però ara ens toca veure si les esquerres, amb les polítiques que hem proposat, podem donar un tomb a aquesta situació.

Una abraçada,

Anònim ha dit...

Hola Ramon Bassas i Segura jo sempre estic sere no se perque o dius.
Que et fa mal que et digui que vens d'una familia burgesa de Mataro no ho entenc si es veritat.
Pero bueno no entrare a dir coses de la teva familia perque aixo avui no toca.
El que jo vull dir que el senyor SALVADOR MILA I SOLSONA aquest personatge que va amb un carnet que diu aquest carnet que es IZQUIERDA UNDIDA es pitjor que la dreta especuladora.
Ell i els seus amics especuladors han fet lo que han volgut a MATARO i vosaltres com a BOBOS heu caigut a la trampa.
En SALVADOR MILA I SOLSONA es com la BRUIXA de la BLANCANEUS que us dona una POMA enverinada i va i caeu de 4 potes.
I si en 23 anys segons tu el PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA MOLT HONORABLE SENYOR JORDI PUJOL I SOLEY no ha fet cap HABITATGE SOCIAL a la ciutat cosa que aixo es MENTIDA el que dius perque s'ha fet poc GRACIES el senyor SALVADOR MILA I SOLSONA que no ha volgut mai que es fessin pissos SOCIALS a MATARO.
I RECORDO QUE AQUEST PERSONATGE ES DEL IZQUIERDA UNDIDA.
ORIOL ABELLO GARCIA

Ramon Bassas ha dit...

- Oriol
No, no em fa cap mal que diguis res. Assabenta't bé del que dius. Els darrers havbitatges públics es van obrir en època de Milar regidor.