dijous, de desembre 01, 2005

Tres en ratlla pel dret a l'habitatge *

Tres administracions progressistes en contra de l'especulació

"Combatrem l'especulació del sòl, com element principal de l'elevat preu dels habitatges", va dir el President Zapatero al debat d'investidura. I és que els governs del PP i CiU, amb els quals el preu dels pisos ha pujat espectacularment, no van promoure habitatges protegits ni cap altra mesura. L'Alcalde Joan Antoni Baron diu que "a l'Ajuntament sempre ho hem intentat, però fins fa ben poc no comptàvem amb la col·laboració de les altres administracions i els nostres recursos son limitats. Finalment ara sí que s'han establert mecanismes eficaços i es veu una inflexió a la baixa en l'increment dels preus de l'habitatge".

A favor de l'habitatge protegit

"La Generalitat ha fet lleis per incrementar la quantitat mínima d'habitatge de protecció oficial, en tota nova àrea residencial, a un 30%. I a Mataró superem aquesta xifra", ha dit el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, que ha destacat els més de 1500 habitatges protegits i gairebé una xifra semblant a través d'altres fórmules (lloger, rehabilitació...) que Mataró tindrà els propers anys. "Després de 23 anys de Govern de CiU, el Govern Maragall construirà per primer cop 100 habitatges protegits a Mataró", ha fet notar, "i les noves zones permetran intervenir en l'habitatge de barris ja consolidats".

Més lloguer social i facilitats per als joves

"L'Ajuntament s'ha encarregat d'oferir un habitatge de lloguer digne a uns preus molt per sota del mercat per a les persones que tenien dificultats per accedir a l'habitatge", diu Alícia Romero, Vicepresidenta de ProHabitatge. Ivan Pera, regidor de Joventut, explica "hi ha una iniciativa molt innovadora, la borsa d'habitatge, a la qual hi pot anar qualsevol persona, i l'Ajuntament fa d'intermediador entre el llogater i l'inquil·lí ajudant a tots dos a posar-se d'acord dins d'uns paràmetres raonables, és una iniciativa que afavoreix especialment els joves". Els socialistes tenim com a prioritat posar a l'abast de tothom habitatge digne i assequible, i així consta al Programa d'Actuació del Govern.

* Crònica del Portaveu del grup Municipal Socialista al butlletí municipal MésMataró (desembre 2005).

Web del Pla d'Habitatge de Mataró

Publica un comentari a l'entrada