divendres, de desembre 02, 2005

Ple | Actua | Blocs

El Ple d'ahir
:
Va ser un Ple no dels més llargs però sí amb força coses, algunes de realment importants que, si tinc temps, aniré explicant en una altra ocasió (ara se'm faria llarg). La foto del costat és de capgros.com. Jo només vaig intervenir responent una pregunta del PP sobre un pressumpte increment de robatoris amb forta vilència a la ciutat. Vaig aportar dades inèdites (tenim Junta de Seguretat d'aquí a dues setmanes i allà ho veurem més àmpliament) que demostren dues coses. Un repunt estacional dels delictes amb violència (la mitjana puja a 5 en aquest trimestre respecte al mateix de 2004) que no trenca la tendència a la baixa d'aquesta mena de delictes. El que portem d'any s'han reduït un 9%. Vaig explicar que, malgrat tot, s'han intensificat els operatius de vigilància de paisà i també les detencions, especialment questa setmana. Bé, malgrat això, em va sobtar el o tremendista del PP (sí, sí, va sortir Castelldefels ...només faltava que també culpessin l'Estatut) qui, finalment, va haver de reconèixer que parlava de dos casos aïllats que m'he compromès a estudiar (si em diu quins, és clar). Sembla mentida com s'utilitza tan fàcilment el recurs de la inseguretat.
:
Actua
:
Vinc de la inauguració oficial de la botiga Actua, una iniciativa de Robafaves i Abacus dues cooperatives que han aportat pel projecte de recuperació del centre històric de Mataró (davant unes runes romanes, mireu si és històric). Hi havia la Consellera Mieras i l'Alcalde Baron, a més dels socis i moltes altres persones. Ha estat un acte interessant, que m'ha permès reflexionar sobre la compatibilitat entre dedicar-se als llibres i poder ser una empresa viable, uns mataronins capaços de fer inversions de risc a la ciutat i a Barcelona, i uns barcelonins (ara a tot arreu) que han cregut en les possibilitats de la ciutat invertint-hi fortament.
:
Nous blocs
:
L'Ivan Pera, regidor socialista de Mataró i autor d'un efímer bloc fa més d'un any, n'ha obert un altre. Ahir, sopant després del Ple, se'n preveia algun més. Ja us n'informaré. Mentre tant, una mena de bloc de blocs dels companys de la JSC, Joves i Socialistes, s'obre amb molta força.
Publica un comentari a l'entrada