divendres, de setembre 15, 2006

Més efectius | 'Mas' impostos

Més efectius, més seguretat
:
nom Foto: El Periódico.
:

Un dels desastres més clamorosos de l'anterior Govern del PP va ser en matèria de seguretat, al marge del que va ocórrer l'11-M (la investigació del qual va detectar força mancances en matèria de lluita antiterrorista). Catalunya, malgrat els acords Pomés-Acebes per al desplegament, va ser una de les víctimes més afectades. El desplegament a poc a poc (que el nou Govern ha accelerat) va ser precedit per un ràpid replegament de les forces i cossos de seguiretat de l'Estat a Catalunya, deixant una buidor d'efectius que comporta alt risc. A Mataró ho vam patir i, com s'ha vist aquest any, encara ho estan patint les pobles comerques que encara no tenen desplegament. El cert és el que el nombre de policies, a Espanya, va disminuir per primera vegada sota els governs d'Aznar (i el breu període de Rajoy a Interior no va ser-ne cap escepció) i, òbviament, va incrementar-se el nombre de delictes i faltes. Per amagar-ho, es van inventar un programa anomenat "Policia 2000"ue premiava les comissaries amb menys delictes, fet que féu desvirtuar notablement les estadístiques oficials. Un desastre, ja ho he dit.
:
L'acció del Govern Zapatero i del Govern Maragall ha estat just la contrària. La ja mencionada acceleració del procés de desplegament al territori en un nou marc policial català, en el cas de Catalunya, i la millora del nombre d'efectius i de la coordinació policial. I tot, amb objectius claríssims sobre seguretat: atendre la seguretat urbana, atendre els nous fenòmens de seguretat global i promoure polítiques preventives i globals sobre seguretat.
:
Fa pocs dies coneixíem la magnífica decisió de la creació d'un comendament únic per al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, cosa que em portà a defensar l'intercanvi d'informació policial a tots els nivells com a pas ineludible per als processos de coordinació, a nivell europeu i tot. Bé. Aquests dies, coincidint amb la primera Junta de Seguretat de Catalunya presidida per Maragall (una novetat del nou Estatut), s'ha conegut l'acord d'incrementar notablement la plantilla de Mossos d'Esquadra, els propers anys (que arribarà als 18.300 efectius el 2015) i també el del conveni per a l'intercanvi d'arxius en matèria antiterrorista. El camí (el de l'Estatut, el de la seguretat) és aquest. I cal felicitar-se que avanci.
:
Mas baixarà impostos als immigrants
Als que sàpiguen una llengua estrangera, diu. L'àrab? Els que no han tingut accés a l'educació en idiomes, en els seus anys escolars, al damunt hauran de pagar més impostos? No se li acut potenciar les escoles d'idiomes? Ja sap el que diu? I, sobretot, ho sap Duran i Lleida?
:

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bassas,

això d'en Mas, retòrica de monja mula.

Per cert, molts dominem una llengua llatina important i divertida, finament anomenada "cunill-lingust". Crec que la seva pràctica oral s'ha d'estimular, sobretot per a fer front a una economia canviat cada vegada més aspre. La seva practica escrita, ja és un altre cantar.

Ramon, tu que ho saps tot: a qui caldrà demostrar el domini del "conill-lingust"? A la Dolors Batalla? iuju! amb tots els pèls i senyals! A la Rigau? no, no, que diuen que hi té una garota. Al Xuclà? Ai! quin mal.

Abraçada.

Dessmond ha dit...

Em sembla desafortunada la iniciativa de desgravar impostos per ser trilingüe.
També em sembla esbiaixat el teu comentari al respecte. També massa interessat.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
És que aquest tema de la llengua és un assumple molt pelut...

- Dessmond,
Òbviament és una provocació, una de les conseqüències no previstes (suposo) que reprèn els arguments falsos que gent de CiU (recordo el candidat de Mataró el 2003) titllava contra els socialistes. I em serveix de mostra de com alguns nacionalistes, quan rasques una mica més enllà del seu discurs retòric, no hi ha res...

Pedro ha dit...

I a mi em sembla desolador que utilitzis la propaganda d'aquest cartell de les joventuts d'esquerra quan els hi dius feixistes dia sí dia també.

I em sembla que t'hauries de preocupar una mica més de la política econòmica d'extrema dret del senyor Solbes i menys dels eslògans buits de contingut.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro

No els hi dic mai perquè, entre d'altres coses, no m'ho semblen. Tinc massa penosa concepció del feixisme com per titllar així als primers que no pensen com jo...

Del tema Solbes te'n vaig parlar un dia fa poc. No sé d'on treus que és d'extrema dreta... a no ser que els termes "feixista" i "extrema dreta" els tinguis una mica confosos.

Izan ha dit...

Ai, aquest senyor Mas. Suposo que els que tenen clar l'estratègia de CIU, estan esperant l'acte al World Trade de BCN el dijous, quan presentaran la seva política social. Ara ve un tema classista per la llengüa, però el que no han dit, és que el dijous parlaran del XEC escolar per estudis ( a la privada per cert) fem una aposta...

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
Quan grates una mica, surt la dreta "de debò" que porten a dins.