divendres, de setembre 15, 2006

Més efectius | 'Mas' impostos

Més efectius, més seguretat
:
nom Foto: El Periódico.
:

Un dels desastres més clamorosos de l'anterior Govern del PP va ser en matèria de seguretat, al marge del que va ocórrer l'11-M (la investigació del qual va detectar força mancances en matèria de lluita antiterrorista). Catalunya, malgrat els acords Pomés-Acebes per al desplegament, va ser una de les víctimes més afectades. El desplegament a poc a poc (que el nou Govern ha accelerat) va ser precedit per un ràpid replegament de les forces i cossos de seguiretat de l'Estat a Catalunya, deixant una buidor d'efectius que comporta alt risc. A Mataró ho vam patir i, com s'ha vist aquest any, encara ho estan patint les pobles comerques que encara no tenen desplegament. El cert és el que el nombre de policies, a Espanya, va disminuir per primera vegada sota els governs d'Aznar (i el breu període de Rajoy a Interior no va ser-ne cap escepció) i, òbviament, va incrementar-se el nombre de delictes i faltes. Per amagar-ho, es van inventar un programa anomenat "Policia 2000"ue premiava les comissaries amb menys delictes, fet que féu desvirtuar notablement les estadístiques oficials. Un desastre, ja ho he dit.
:
L'acció del Govern Zapatero i del Govern Maragall ha estat just la contrària. La ja mencionada acceleració del procés de desplegament al territori en un nou marc policial català, en el cas de Catalunya, i la millora del nombre d'efectius i de la coordinació policial. I tot, amb objectius claríssims sobre seguretat: atendre la seguretat urbana, atendre els nous fenòmens de seguretat global i promoure polítiques preventives i globals sobre seguretat.
:
Fa pocs dies coneixíem la magnífica decisió de la creació d'un comendament únic per al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, cosa que em portà a defensar l'intercanvi d'informació policial a tots els nivells com a pas ineludible per als processos de coordinació, a nivell europeu i tot. Bé. Aquests dies, coincidint amb la primera Junta de Seguretat de Catalunya presidida per Maragall (una novetat del nou Estatut), s'ha conegut l'acord d'incrementar notablement la plantilla de Mossos d'Esquadra, els propers anys (que arribarà als 18.300 efectius el 2015) i també el del conveni per a l'intercanvi d'arxius en matèria antiterrorista. El camí (el de l'Estatut, el de la seguretat) és aquest. I cal felicitar-se que avanci.
:
Mas baixarà impostos als immigrants
Als que sàpiguen una llengua estrangera, diu. L'àrab? Els que no han tingut accés a l'educació en idiomes, en els seus anys escolars, al damunt hauran de pagar més impostos? No se li acut potenciar les escoles d'idiomes? Ja sap el que diu? I, sobretot, ho sap Duran i Lleida?
:
Publica un comentari a l'entrada