dimarts, de setembre 26, 2006

Grau i Bayón | Zapatero i Catalunya | Triar les paraules

Més que feina
:
Aquest vespre he estat al final de l'acte que la JSC ha organitzat amb Ramon Grau, director de l'IES Miquel Biada, de Mataró, i Olivié Bayón, Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu era el de debatir les possibilitats per a la millora de l'accés a l'ocupació dels joves catalans. Pel nivell de les intervencions de final (arribar tard té això), descobreixo una xerrada amb força interès, una pila de possibilitats per explotar (hem d'escoltar més els professionals de l'educació, sens dubte) i un munt de propostes que ens estem apuntant de cara a millorar les nostres polítiques d'ocupació. I uns joves socialistes que, a banda de representar molt bé la joventut mataronina actual, saben també molt bé quines coses són el que realment els preocupen.
:
Zapatero compleix
:
nom
:
Com no podia ser d'una altra manera. Els Pressupostos Generals de l'Estat recullen la inversió equivalent al que preveu la disposició addicional de l'Estatut, entre aquesta el rescat del peatge d'Alella. No podia ser d'una altra manera però, caram, hem hagut d'esperar a que dos socialistes a banda i banda de l'Ebre governin l'Estat i la Generalitat, com ha recordat Montilla. I molt lluny del que aconseguia Artur Mas amb Aznar. El total de la inversió calculada representa un 18,8% d'aportació al PIB amb un càlcul del 16% de població, corregint el dèficit d'inversions dels anys del Govern d'Aznar amb el suport de CiU.

Entre les inversions computades, destaquen les previsten en:
𐂾 Ferrocarrils: 1.198 M€ (més els corresponents a la línia Figueres-Perpinyà)
𐂾 Carreteres: 66% més que 2006
𐂾 Aeroports: 40% més que el 2006
𐂾 Habitatge: 18.870 actuacions, entre elles, el finançament per la construcció de 9.050 habitatges protegits.

Cassanyades - III
:
"Cada paraula posseeix les seves connotacions, adquirides amb l'experiència històrica, que emmagatzemem en la nostra ment. El que fan els bons escriptors és triar atentament les paraules (...) per produir els efectes que busquen".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, p. 54.
:
Publica un comentari a l'entrada