dimarts, de setembre 26, 2006

Grau i Bayón | Zapatero i Catalunya | Triar les paraules

Més que feina
:
Aquest vespre he estat al final de l'acte que la JSC ha organitzat amb Ramon Grau, director de l'IES Miquel Biada, de Mataró, i Olivié Bayón, Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu era el de debatir les possibilitats per a la millora de l'accés a l'ocupació dels joves catalans. Pel nivell de les intervencions de final (arribar tard té això), descobreixo una xerrada amb força interès, una pila de possibilitats per explotar (hem d'escoltar més els professionals de l'educació, sens dubte) i un munt de propostes que ens estem apuntant de cara a millorar les nostres polítiques d'ocupació. I uns joves socialistes que, a banda de representar molt bé la joventut mataronina actual, saben també molt bé quines coses són el que realment els preocupen.
:
Zapatero compleix
:
nom
:
Com no podia ser d'una altra manera. Els Pressupostos Generals de l'Estat recullen la inversió equivalent al que preveu la disposició addicional de l'Estatut, entre aquesta el rescat del peatge d'Alella. No podia ser d'una altra manera però, caram, hem hagut d'esperar a que dos socialistes a banda i banda de l'Ebre governin l'Estat i la Generalitat, com ha recordat Montilla. I molt lluny del que aconseguia Artur Mas amb Aznar. El total de la inversió calculada representa un 18,8% d'aportació al PIB amb un càlcul del 16% de població, corregint el dèficit d'inversions dels anys del Govern d'Aznar amb el suport de CiU.

Entre les inversions computades, destaquen les previsten en:
𐂾 Ferrocarrils: 1.198 M€ (més els corresponents a la línia Figueres-Perpinyà)
𐂾 Carreteres: 66% més que 2006
𐂾 Aeroports: 40% més que el 2006
𐂾 Habitatge: 18.870 actuacions, entre elles, el finançament per la construcció de 9.050 habitatges protegits.

Cassanyades - III
:
"Cada paraula posseeix les seves connotacions, adquirides amb l'experiència històrica, que emmagatzemem en la nostra ment. El que fan els bons escriptors és triar atentament les paraules (...) per produir els efectes que busquen".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, p. 54.
:

16 comentaris:

Pedro ha dit...

Sincerament Ramon, cada cop que ve ens enganya. Ja ho va fer amb l'estatut, també amb el castell de Montjuïc (encara que ell no ho vulgui o no pugui saber-ho ja ens el va donar Franco), perquè l'hem de creure ara?
Com molt bé ha dit avui el diputat Joan Puig, sense una balança fiscal té poc sentit fer comparacions. I si per digitals et refereixes a elplural.com ja ho he fet.

Anònim ha dit...

% de la inversió territorializable a Catalunya = 14.6% del total (2006)
Pressupostos 2007 = 14%
Estatut de Liliput = 18.8%
Tot són dades públiques contrastades.
No cal dir res més. O mentiu de forma desvergonyida o no sabeu fer números...

Anònim ha dit...

Oi que no se us imaginaria o us passaria pel cap presentar una proposta cop aquesta a la plaça de les Tereses?

Llavors perquè ho han fet al carrer Nicaragua, amb el presidenciable Montilla, i no on tocava?

Problema de formes, lleig molt lleig.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Si has llegit les informacions publicades pel PSC, allà hi consten els càlculs que demostren que es compleix amb els compromisos.

- Anònim,
El mateix et dic. Si vols fer matemàtiques creatives, tu mateix(a). Però a mi la suma em surt 18.8%

- Anna
Et diria allò del dit i la lluna, però, de fet, la proposta de PGE s'ha presentat al Congrés dels Diputats. A la seu del PSC se n'ha fet una valoració política. I l'ha fet el Primer Secertari del meu Partit, no sé massa on és la lletjor...

Anònim ha dit...

Les matemàtiques creatives no són pas meves, sino les publicades ahir a LV (font última el pressupost Solbes).
Si a tu la suma "et surt" això, deus estar com en Castells ahir quan sortia donant uns números i després en Solbes el corregia amb els de veritat.... o potser tens "estudis en economia", com en Montilla ;-)) Un economista pel no

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Bé, als tontos com jo ens surt un 18,8%

- A tots:
Per cert, la foto grossa és de Quico Melero, que em vaig oblidar de citar-lo.

Jaume P ha dit...

La sol·lució imaginativa de Solves per el tema del Estatut:
Les inversiona a Catalunya son el 14% un 0,6% menys que l'any passat. Les inversions "EN INFRAESTUCTURES" un 18,8. La definició de "INFRAESTRUCTURES" esta naturalment feta per en Solves i en Castells te que fe magia.

Tot plegat uns trileros. La inversió total BAIXA un 0,6% i ho reconeixia aixins el mateix Castells. I el FCI QUE ES RESTA esta per pujar (que pujará)

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume
Si sumes la inversió territorialitzada i n'extreus el percentatge et surt un 18,8%. Ja us podeu posar com vulgueu. A sobre, hi ha 2000 M d'euros més en infr. ferroviàries...

Jaume P ha dit...

http://www.avui.cat/avui/diari/06/set/28/262383.htm

Que es el que no entens de la frase?:

Castells defensa els comptes de Solbes però admet que ha baixat la inversió regionalitzada

Jaume P ha dit...

Tot i la satisfacció que el govern català ha mostrat per les inversions en infraestructures que preveuen els pressupostos generals per a l'any que ve, ahir el conseller d'Economia, Antoni Castells, va admetre que la inversió regionalitzada ha baixat sis dècimes respecte a l'any passat. I és, que segons les xifres dels comptes espanyols, la inversió total que l'Estat destinarà a Catalunya durant el 2007 ha passat del 14,58 per cent al 13,99 per cent.

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume:

Mira aquí

Jaume P ha dit...

Home ho veus com tinc rao?
Han decidit que les "INFRAESTRUCTURES" son foment i medi ambient i empresses afins (deu n'hi do conten les empresses tambe)
Cultura no es infarestructura...i el total d'inversions territorializables?
aixó baixa...
Castells, Monteisla, com a catalans no tindrien que posar el crit al cel?
Matematiques creatives en lloc d'aixo,Sou el PSOE, de defensar Catalunya res de res.
Ara poseu que el pacte del majestic va ser dolent! si va ser d'en Mas igualment!

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume
és que no tot el previst als capítols 6, 7 i 8 és atribuïble a infrastructures.

Jaume P ha dit...

I qui decideix que ho es i que no?
Els diaris i la propaganda del Estafatut deia INVERSIONS callaba lo de INFRAESTRUCTURES (igual que callaba que el FCI es resta. Mira la web del Iceta al programa electoral ho tens "Inversió TOTAL":
http://www.iceta.org/2006_05_01_arxius.htm
"Les normes són dues: - la igualtat de serveis bàsics amb un esforç fiscal relatiu similar . Això és el que diu l’Estatut i quan ho diu , el que està posant sobre la taula és un principi que jo crec que podrà tenir validesa en general, a l’Estat de les Autonomies. Igualtat de serveis bàsics, o serveis bàsics d’un nivell de qualitat similar per un esforç fiscal relatiu similar - i la destinació, per part de l’Estat, del 18,8 % de la inversió total, la mateixa proporció que representa el PIB de Catalunya respecte del conjunt d’Espanya, en un període de 7 anys, que és l’equivalent al període garantit per l’actual finançament europeu. Més enllà, probablement, el Govern espanyol no hauria pogut garantir que estaria en condicions de subvenir els desitjos i les necessitats de Catalunya en aquesta quantia."

Tot puja en la vida meys la inversió del Estat a Catalunya que BAIXA. Sou uns fenómens.

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume
La comparativa 2006-2007 demostra clarament que les inversions en infrastructures, a Catalunya, pugen, situant-se en un 18,8% del total. Si vols fer matemàtiques creatives, tu mateix. Però a mi em puja el que a tu et baixa :)

Jaume P ha dit...

Estem d'acord doncs, les "inversions en infraestructures" pujen i es situen al 18,8% (si s'executen clar) i les inversions totals territorializables baixen un 0,6%. Al Estat al 2007 globalment (en inversions de tots noms no sols "infraestructures") li sortim un 0,6% mes barats.Ho tens al segon post postejat per l'usuari anónimo al Avui i als presupostos.