divendres, de setembre 01, 2006

Més escoles i més dignes, una prioritat *

nom A la dreta de la imatge, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, durant una visita d'obres a la futura escola Anxaneta. / Foto: Adela Genís.
:
La política educativa catalana ha fet un gran gir des l’arribada del Govern Maragall. Des de l’inici l’educació va ser una prioritat, es va fer una opció per la qualitat de l’ensenyament, fins aquell moment els successius governs de CiU, amb el suport del PP, no planificaven la construcció de centres sabent que se n’havia de fer molts.
:
Ha estat el Govern d’esquerres qui s’ha compromès en 30.000 noves places d’escola bressol, a més s’ha fet el Mapa de Llars d’Infants i el Pacte Nacional de l’Educació, una eina de futur, que pilota en tres grans eixos: cooperació entre famílies i sector educatiu, polítiques de proximitat a través dels ajuntaments i treball en l’àmbit del professorat.
:
L’escola de tots i contra ningú
:
Mataró no es queda enrere, tal com diu Joan Antoni Baron, l’escola "cal que sigui de tots i contra ningú, amb els principis d’escola oberta, acollidora, participativa, plural i de qualitat".
:
L’Ajuntament de Mataró està fent un esforç molt important d’inversió en noves escoles, s’està treballant en construir i planificar noves escoles bressol i d’infantil i primària per tal d’atendre a tots els nens i nenes. Estan fent-se l’escola bressol a l’antic Escorxador, i l’equipament escolar amb l’escola bressol i escola d’infantil i primària de la plaça Antonio Machado, a Cirera. I es preveuen noves escoles bressol situades una al carrer Maragall i l’altra on ara hi ha els Bombers, totes dues a Cerdanyola. A més, i pel que fa a les escoles d’infantil i primària està acabant-se la nova escola Anxaneta, s’està preparant el projecte de les de Figuera Major, i Cal Collut, i planificant-se les futures escoles de Cirera industrial i l’Eix Herrera.
:
Tot això és possible gràcies a la política de proximitat de l’Ajuntaments i la coordinació amb la Generalitat.
:
* Article publicat al butlletí municipal MésMataró (setembre 2006), com a Portaveu del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Mataró.
:

5 comentaris:

Maria Escalas Bernat ha dit...

Ahir vaig assistir a una xerrada del sr. Aymerich, que és un dels signants del pacte nacional de l'educació.
Va parlar del tripartit i va dir una cosa bona i una dolenta.
La dolenta és que en una legislatura massa curta han tingut tres consellers diferents.
La bona, que per primera vegada, no sel's posava sempre com excusa la dotació econòmica. Va dir que durant els 20 i tants anys de convergència, sempre els deien, a totes les propostes, que les partides no estaven previstes, etc. I que amb el tripartit, i sembla ser per voluntat expressa del president Maragall, amb aquest problema no s'hi van trobar.

Joan Lleonart ha dit...

Ramon,

quina sorpresa, potser ja no m'haurien de sorprendre certes coses, parlant només del govern Maragall i de l'alcalde Baron com a impulsors dels avenços en temes educatius...

La veritat és que creia que series més agrait a la tasca colectiva i als companys de govern (Gene i local) que s'han partit la cara i les celles amb qui ha calgut i amb el que ha calgut per tirar endavant el que tu dius que son els grans fets assolits del govern!!!!

Per cert ja que hi som ens podras passar una foto teva per posar-la al butlletí d'ICV...

Ramon Bassas ha dit...

- Maria,

Crec que en Ricard té raó. Ell, a més, també ha estat clau per assolir l'acord del Pacte. Una abraçada.

- Joan,

(amb aquest lífting que t'has fet estàs més guapu)

Bé, els socis dels governs que cito amb el nom de qui els presideix van inclosos. El mèrit és de qui ha donat suport al Govern, és clar. I cal agrair-los-hi. Queda dit (i ben clar a la foto).

Pots fer servir les meves fotos, i tant! Són gratis. Ara he obert un fotobloc. La foto que surt a l'article, i que reprodueix la del butlletí municipal, té el permís del seu autor per ser usada.

Una altra abraçada.

Pedro ha dit...

És cert, a Catalunya abans del tripartit no hi havia cap escola pública. Ara n'hi ha una per a cada infant. I per cert, ciu no només va pactar amb el Pp, va pactar amb un altre partit...

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
El cert és que, almenys a mataró, no n'hi havia cap de nova projectada, ementre que el dèficit de places anava creixent. Hi havia una total manca de planificació. Jo, que sàpiga, les dues darerres vegaes que hi va haver un president del PP va ser amb els vots de CiU, no?