divendres, de setembre 01, 2006

Més escoles i més dignes, una prioritat *

nom A la dreta de la imatge, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, durant una visita d'obres a la futura escola Anxaneta. / Foto: Adela Genís.
:
La política educativa catalana ha fet un gran gir des l’arribada del Govern Maragall. Des de l’inici l’educació va ser una prioritat, es va fer una opció per la qualitat de l’ensenyament, fins aquell moment els successius governs de CiU, amb el suport del PP, no planificaven la construcció de centres sabent que se n’havia de fer molts.
:
Ha estat el Govern d’esquerres qui s’ha compromès en 30.000 noves places d’escola bressol, a més s’ha fet el Mapa de Llars d’Infants i el Pacte Nacional de l’Educació, una eina de futur, que pilota en tres grans eixos: cooperació entre famílies i sector educatiu, polítiques de proximitat a través dels ajuntaments i treball en l’àmbit del professorat.
:
L’escola de tots i contra ningú
:
Mataró no es queda enrere, tal com diu Joan Antoni Baron, l’escola "cal que sigui de tots i contra ningú, amb els principis d’escola oberta, acollidora, participativa, plural i de qualitat".
:
L’Ajuntament de Mataró està fent un esforç molt important d’inversió en noves escoles, s’està treballant en construir i planificar noves escoles bressol i d’infantil i primària per tal d’atendre a tots els nens i nenes. Estan fent-se l’escola bressol a l’antic Escorxador, i l’equipament escolar amb l’escola bressol i escola d’infantil i primària de la plaça Antonio Machado, a Cirera. I es preveuen noves escoles bressol situades una al carrer Maragall i l’altra on ara hi ha els Bombers, totes dues a Cerdanyola. A més, i pel que fa a les escoles d’infantil i primària està acabant-se la nova escola Anxaneta, s’està preparant el projecte de les de Figuera Major, i Cal Collut, i planificant-se les futures escoles de Cirera industrial i l’Eix Herrera.
:
Tot això és possible gràcies a la política de proximitat de l’Ajuntaments i la coordinació amb la Generalitat.
:
* Article publicat al butlletí municipal MésMataró (setembre 2006), com a Portaveu del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Mataró.
:
Publica un comentari a l'entrada