divendres, de setembre 08, 2006

Mataró Ràdio | Insultador | Benet XVI | Berlin

Mataró Ràdio
:
nom Estudis de la ràdio (foto: R. Gallofré - capgros.com)
:


Dilluns comencen les emissions regulars de l'emissora Mataró Ràdio al dial 89.3 de la FM. Dijous passat, al matí, vaig tenir ocasió de visitar els seus estudis, al centre cívic de Pla d'En Boet, amb motiu de l'enregistrament d'una entrevista per al programa inaugural en tant que portaveu socialista. Els estudis donen idea del que es pretén, una ràdio com Déu mana, participada i professional, ciutadana a tope, generadora d'activitat i del ressò que tot allò que Mataró amaga es mereix.
:
En l'esmentada entrevista, que em va fer en Joan Salicrú, flamant responsable dels informatius, vaig reconèixer la feina de tanta gent que hi ha estat al darrere. Els de la Plataforma, que ens van convèncer del projecte, lligat a la necessitat d'aprofundir en els lligams comunicatius de la ciutat, d'acord amb el Pla que el propi Ajuntament havia aprovat. També, òbviament, de l'Esteve Terradas, regidor tenaç i discret que haurà complert amb escreix l'encàrrec de comunicació que li féu el Govern. A la Mei Ros, directora de la Ràdio i reconeguda professional de l'Ajuntament. I a la regidora de CiU Maria José Recoder qui, a més de fer possible que la Ràdio neixi amb prou consens polític, passa per ser una bona experta en comunicació que ha millorat el projecte inicial.
:
En fi, ja hi som. Demà inaugurem els estudis i dilluns les ones. Felicitats i sort!
:
L'insultador de pell fina
:
nom Foto: capgros.com
:
Ahir, al Ple, enmig de l'aprovació de temes de gran transcendència per la ciutat (un exemple: canvi de normes urbanístiques per permetre ascensors en pisos envellits, per promoure el comerç tradicional i l'aparcament, etcètera), el cap del grup de CiU (res a veure amb l'actitud comentada més amunt), últimament molt callat, va recuperar el to agressiu i el va etzibar contra el meu company Arcadi Vilert a qui va acusar, sense que cap testimoni en recollís exemple, d'insultar "a la seva intel·ligència" (caram). Vaig pensar les vegades que hem aguantat els insults d'aquest senyor i, molt especialment, quan ens va dir "feixistes" (cosa de la qual encara no s'ha retractat, per cert).
:
El cert és que Vilert, en el punt que s'estava tractant (la modificació del Pla General que permeti la ubicació d'una escola a can Fàbregas), va expressar quins eren els objectius del Govern. El primer, atendre la petició que ens feien els propis treballadors en el sentit d'executar el Pla promovent aquesta modificació (que fins ara no feia falta) amb la idea que les indemnitzacions pel tancament de l'empresa no es retardessin. El mínim que deu ser raonable, davant el drama de l'atur, deu ser atendre les peticions laborals i, com s'ha fet, promoure l'acompanyament per a la reconversió dels empleats a noves ocupacions. El segon objectiu fou el d'executar el Pla amb els mateixos paràmetres que estava ja dissenyat des del 1977, de manera que s'obtingui zona verda i equipaments. I el tercer és el de, per la via de la discontinuïtat de la planificació urbanística (un mètode que permet la nova Llei), ampliar la capacitat d'obtenir sòl d'equipaments i posar una nova escola (que fan molta falta) al centre de la ciutat.
:
Jo ja sé per què Esperalba va treure el pitjor d'ell mateix. És una tàctica dilatòria. Un, perquè es pensa que dient insultador als altres ens oblidarem de la seva faceta més característica. Dos, perquè, desviant una mica el tema, ens oblidem de l'absoluta manca de planificació en la construcció dels centres escolars que va practicar el darrer Govern de CiU. Tres, perquè no suporten que algú com Vilert se'n surti més que algú com ells (ja m'enteneu). I quatre, perquè, en plena efervescència de la discussió, ens oblidem que CiU (i el PP) no va proposar ni una sola alternativa al projecte que ahir presentava el Govern. Aquest que diu que vol sanejar Mataró, que comenci per casa.
:
Benet XVI vol deixar de prohibir
:
nom
:


Us recomano que llegiu el post de conversió de Jordi Llisterri als qui pensem que Benet XVI, bo i ser com és i ser qui és, té més escletxes de llum de de foscor, més capacitat 'avançar que cap element que et faci pensar en una regressió. Comenta, primer, i destaca, després, les respostes del Papa en una recent entrevista en una televisió alemanya prèvia al viatge pontifici al seu país d'origen. I en destaca la seva voluntat que l'Església deixi de ser identificada amb les prohibicions (del sacerdoci femení, dels temes sexuals i afectius, etcètera) i aflori el missatge positiu que hi duu a dins, sovint tan endins que no es veu enlloc.
:
Bé, ja sé que és més senzill estar contra el Papa, especialment pels catòlics progres. Però ningú ha dit que viure sigui senzill...
:
Berlin
:
nom
:
"Adonar-se d'allò relatiu i qüestionable de les pròpies conviccions i en canvi defensar-les sense retrocedir és el que distingeix l'home d'un bàrbar"
:
Isaiah Berlin
citat a F. Savater, Sin contemplaciones, Ed. Libertarias, Madrid, 1993, p. 153.
: