dimarts, de novembre 17, 2009

El PP, contra la convivència

Avui, com a Primer Secretari del PSC de Mataró, he demanat al PP que deixi de fer demagògia amb la seguretat i la immigració per dividir les persones als barris i que col·labori en el treball per millorar la convivència a la ciutat. Ho he fet després que el portaveu del Grup del PP a l’Ajuntament, Paulí Mojedano, relacionés ahir els fenòmens de la immigració amb la inseguretat i demanés noves comissaries (vegeu Capgròs i El Punt). El que cal per la seguretat és més policia al carrer, patrullant i a peu, no més despatxos per funcionaris.

Més policia que mai a Mataró

Mai com ara hi ha hagut tants policies a Mataró, inclòs l’increment que es produirà l’any que ve amb els agents locals que s’estan formant a l’Institut de Seguretat Pública, a Mollet. Res a veure, per cert, amb la situació que vivíem quan governava el PP a Espanya, en què es van replegar la majoria d’efectius de la Policia Nacional (que tancava les tardes i els caps de setmana la comissaria) molt abans del desplegament dels Mossos, amb l’excusa que a barris com el Palau ‘no calien solucions policials’, com va dir l’aleshores Delegada del Govern. Erre que erre.

El PP no suporta que les darreres dades d’inseguretat marquin tendències a la baixa, com s'ha posat de manifest a rel de la Junta de Seguretat Ciutadana de Mataró celebrada ahir (vegeu nota), i per això recorre al tòpic de relacionar ‘barris amb immigració’ amb necessitat de més seguretat, amb un discurs perillós, que només pot portar a la divisió ciutadana als barris, com han pretès amb el seu intervencionisme a l’Associació de Veïns del Palau. Mojedano, quan ha vist que la moderada Nebrera per la qui ell havia apostat fugia del PP, s’ha apressat a guardar-se la cadira i les espatlles fent-se seguidor del radical Xavier Garcia Albiol, un peculiar cap del PP de Badalona.

El PP contra l’Ordenança de Civisme i el Pacte de Nova Ciutadania

Recordem que fou el propi Mojedano qui no va recolzar un dels instruments més importants per assegurar la llibertat i l’ordre públic als carrers i places de Mataró, l’Ordenança de Civisme, que s’ha demostrat eficaç contra determinades conductes. A l’acta del Ple del 13 de gener del 2005, Paulí Mojedano justificava la seva abstenció a l’Ordenança de Civisme (quan totes els altres grups hi van votar a favor, amb l’argument que el sorprenia "aquest exagerat amor a l'ordre que es desprenia del text" i que trobava que es primava "el valor jurídic, la norma, la igualtat per damunt de l'estrictament moral que és la llibertat". Alhora, van dir que "encara hi ha algunes coses en el règim sancionador que les troben exagerades".

Amb aquestes declaracions, el PP trenca el consens del Pacte per la Nova Ciutadania per fer partidisme. Un dels principals instruments per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, El Palau i Rocafonda, la Llei de Barris, va tenir el vot contrari del PP i de CiU quan el PSC la va plantejar durant el Govern Pujol. Vam haver d’esperar-nos a que l’esquerra governés per posarla en marxa i dotarla econòmicament.

Cal que Mojedano col·labori en la millora de la convivència abandonant les temptacions demagògiques i populistes, que retorni al consens sobre immigració i que deixi d’utilitzar la bona fe de les associacions.
:
Foto: Ajuntament de Mataró
:
:
Publica un comentari a l'entrada