dijous, de juny 22, 2006

Odi a Montilla | Bisbes i Espanya | Coordinació policial

El PP odia Montilla
:
nom Foto: La Vanguardia.
:

Els socialistes elegirem nosaltres, amb els nostres òrgans democràtics, qui serà el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, després que l'actual titular, Pasqual Maragall, hagi anunciat la seva decisió deno presentar-se a la reelecció. Sabem que el moment és delicat i que cal administrar-lo bé. De moment, però, el PP ens brinda una ajuda inestimable. A través de Piqué, el ministre que ens va enredar la política internacional i que ha estat desautoritzat pel poble de Catalunya al passat referèndum, ja ha apuntat contra Montilla. Ahir, la diputada Dolors Nadal vomitava acusacions insidioses contra el Ministre d'Indústria en seu parlamentària. Els fa por. Una de les opcions que està avaluant el PP és el de reforçar el seu missatge espanyolista, de salvar com sigui aquell percentatge que els va donar el no, renunciant a créixer pel centre. Allà ja hi tenen CiU. Bé, són tan ignorants, que es pensen que el missatge espanyolista serà clau per competir amb el vot del PSC en les àrees on aquest treu més vots. Per això, el de Cornellà seria una pedra a la sabata a aquesta sansacional estratègia. I la seva gestió impecable (i implacable) els fa tragar saliva. Ho tindré en compte.
:
Hi ha alguna raó de fons que no serà desvelada. I té a veure amb la liberalització del mercat televisiu emprès pel ministre Montilla, així com l'Opa de Gas Natural a Endesa. Ara buscaran la revenja.
:
Els bisbes espanyols opten per la sensatesa
:
Sembla que els bisbes espanyols no aprovaran el famós document per la unitat d'Espanya que la minoria conservadora (com el CGPJ, pero al revés) volia imposar a la propera sessió de la Conferència Episcopal Espanyola. Vaja, que les prioritats dels pastors seran unes altres que no les que dicta el PP. L'intent d'hegemonització de la dreta espanyola ha arribat a límits com aquest que, per sort, ha trobat aturador en una majoria de prelats poc disposats a ser utilitzats políticament, més preocupats per les qüestions pastorals que en les polítiques. Val la pena de constatar-ho.
:
Mataró, exemple de coordinació policial
:
Així ho posa de manifest Jordi Samsó, director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat (i antic inspector de la Policia Local de Mataró, sap de què parla) e un recomanable article d'abans-d'ahir a El Periódico, en ple debat sobre l'actuació policial (en un sistema complex com el nostre) en una realitat complexa com són les actuals formes de delinqüència. Samsó parla dels òrgans, dels mecanismes de coordinacióp, de les bases de dades compartides... i del fet que Catalunya sigui pionera en aquesta manera de treballar. Us puc assegurar que les dades de Mataró (reducció paulatina dels índexs delictius i increment dels casos resolts) són, en molt bona part, gràcies a aquesta coordinació. Per cert, com a conseqüència del Pla Estratègic de la Policia Local, que preveu un increment de la plantilla en els propers anys, entre d'altres mesures, ja hi ha convocades 15 places d'agent a Mataró. Ja sabeu, si voleu, us hi podeu apuntar. I, posats a parlar de places, també n'han sortit tres pel projecte de Mataró Ràdio.
:
Publica un comentari a l'entrada