dijous, de juny 22, 2006

Odi a Montilla | Bisbes i Espanya | Coordinació policial

El PP odia Montilla
:
nom Foto: La Vanguardia.
:

Els socialistes elegirem nosaltres, amb els nostres òrgans democràtics, qui serà el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, després que l'actual titular, Pasqual Maragall, hagi anunciat la seva decisió deno presentar-se a la reelecció. Sabem que el moment és delicat i que cal administrar-lo bé. De moment, però, el PP ens brinda una ajuda inestimable. A través de Piqué, el ministre que ens va enredar la política internacional i que ha estat desautoritzat pel poble de Catalunya al passat referèndum, ja ha apuntat contra Montilla. Ahir, la diputada Dolors Nadal vomitava acusacions insidioses contra el Ministre d'Indústria en seu parlamentària. Els fa por. Una de les opcions que està avaluant el PP és el de reforçar el seu missatge espanyolista, de salvar com sigui aquell percentatge que els va donar el no, renunciant a créixer pel centre. Allà ja hi tenen CiU. Bé, són tan ignorants, que es pensen que el missatge espanyolista serà clau per competir amb el vot del PSC en les àrees on aquest treu més vots. Per això, el de Cornellà seria una pedra a la sabata a aquesta sansacional estratègia. I la seva gestió impecable (i implacable) els fa tragar saliva. Ho tindré en compte.
:
Hi ha alguna raó de fons que no serà desvelada. I té a veure amb la liberalització del mercat televisiu emprès pel ministre Montilla, així com l'Opa de Gas Natural a Endesa. Ara buscaran la revenja.
:
Els bisbes espanyols opten per la sensatesa
:
Sembla que els bisbes espanyols no aprovaran el famós document per la unitat d'Espanya que la minoria conservadora (com el CGPJ, pero al revés) volia imposar a la propera sessió de la Conferència Episcopal Espanyola. Vaja, que les prioritats dels pastors seran unes altres que no les que dicta el PP. L'intent d'hegemonització de la dreta espanyola ha arribat a límits com aquest que, per sort, ha trobat aturador en una majoria de prelats poc disposats a ser utilitzats políticament, més preocupats per les qüestions pastorals que en les polítiques. Val la pena de constatar-ho.
:
Mataró, exemple de coordinació policial
:
Així ho posa de manifest Jordi Samsó, director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat (i antic inspector de la Policia Local de Mataró, sap de què parla) e un recomanable article d'abans-d'ahir a El Periódico, en ple debat sobre l'actuació policial (en un sistema complex com el nostre) en una realitat complexa com són les actuals formes de delinqüència. Samsó parla dels òrgans, dels mecanismes de coordinacióp, de les bases de dades compartides... i del fet que Catalunya sigui pionera en aquesta manera de treballar. Us puc assegurar que les dades de Mataró (reducció paulatina dels índexs delictius i increment dels casos resolts) són, en molt bona part, gràcies a aquesta coordinació. Per cert, com a conseqüència del Pla Estratègic de la Policia Local, que preveu un increment de la plantilla en els propers anys, entre d'altres mesures, ja hi ha convocades 15 places d'agent a Mataró. Ja sabeu, si voleu, us hi podeu apuntar. I, posats a parlar de places, també n'han sortit tres pel projecte de Mataró Ràdio.
:

12 comentaris:

J.F.K ha dit...

Tots menys l´albert sou molt socialistes i és legítim, peró a LLavaneres ser sociata vol dir ser pepero i ser pepero vol dir ser sociata.
Parleu de socialisme i de república i que feu a LLavaneres? de que parleu a LLavaneres?
Molts LLavanerencs ens sentim traïts pel partit socialista, parleu de dretes (per vosaltres el dimoni) i de gent pogressista i d´esquerres, gent guapa i moderna i a LLavaneres doneu l´alcadia a un vidalcuadrista com en Victor Ros, no us podem creure!!!
Puc escoltar en Zapatero, en Montilla, en Maragall i creure'ls, però els sociates a LLavaneres NO!!!

Albert ha dit...

La informació que tinc jo és que els bisbes han fet el documents, però no han gosat a fer-lo públic i en aquest sentit, com dius tu, s'han fet enrere.
En qualsevol cas la Conferència no és només un club misògins, sinó que el que fa la seva emisora l'invalida a dir-se catòlica, però com el Papa li preocupa més l'aigua de l'Ebre que no la COPE, vol dir que el Papa és també indigne de ser quelcom relacionat amb Crist. A València no vindrà a evangelitzar, sinó a ficar el dit a l'ull del César. ¿Ja sap el Papa que Rajoy estava a favor de la guerra com tot el PP? Clar que ho sap, però els diners són més importants.

Ramon Bassas ha dit...

- Kennedy,
És una situació rara, sí, però que cal comprendre en un context de l'anterior Govern, molt hostil cap el PSC. No et preocupis, a les properes tindrem molts més vots i la cosa es capgirarà.

- Albert,
Justament, el que volia demostrar és que no tot és tan clar. Potser tens raó, però, certament, la minoria conservadora no s'ha sortit amb la seva. D'aquía que es carreguin la Cope, hi ha un tros, és clar. Però m'agrada aquest camí. Potser és que no espero gaire més...

Pedro ha dit...

Montilla era aquell alcalde de Cornellà que vivia a Sant Just Desvern? Vès que no faci el mateix vivint a Madrid i presidint Catalunya...

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro,
Així m'agrada, que el vegis presidint Catalunya. En tot cas, crec que encara viu a Sant Just, població que, que jo sàpiga, encara és Catalunya...

Pedro ha dit...

Sí sí, però realment vivia a Sant Just i era alcalde de Cornellà? Vaya crack tu, això em recorda al Bertomeu Muñoz, alcalde de Santaco que viu a Pedralbes.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
És que encara no veig quin problema hi pot haver...

Pedro ha dit...

A veure Ramon, què et semblaria que en Barón visqués a Calella? I què et sembla que en Muñoz visqui a Pedralbes?

Com pots dirigir una ciutat en la què no vius?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
No seràs que confons el viure amb el dormir?

Pedro ha dit...

A veure, en Montilla podia votar a les eleccions de Cornellà amb el codi civil a la mà?

Alexis Leon ha dit...

La Pilar Rahola va ser regidora i tinent d'alcalde de Barcelona mentre vivia a Badalona, i ningu no s'esvalotava. El dia de les eleccions els telenoticies la mostraven votant a l seu col.legi electoral de Badalona, imagino que a la llista local d'ERC (que no hi tenia pas representacio, a l'Ajuntament de Badalona dels anys 90). No es va poder votar mai a ella mateixa a l'alcaldia, pero ningu no l'hi va retreure pas.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Espero que hi vagi amb el vot... què hi pinta aquí el codi civil?

- Alexis
Tens raó. La realitat local és sempre més tossuda que els seus límits geogràfics.