dilluns, d’octubre 24, 2005

Nau Gaudí i Ramon Reixach

La Nau Gaudí, oberta i dinàmica
:
L'Alcalde, fa uns dies, va anunciar que el destí de la Nau Gaudí (un treball de restauraciód'un treball primerenc del famós arquitecte que ha tingut l'entrebanc del tancament de l'empresa constructora a mitja obra) serà finalment un espai jove de noves tecnologies. Gaudí, que era jove quan projectà aquesta nau de l'antiga Cooperativa Obrera, i que aleshores també provava amb noves tecnologies constructives, és un bon referent.
:
La decissió ve després de temps de pensar-hi. Els projectes ninicals a l'hora de decidir-ne la restauració s'han vist inviables. Calia un espai l'activitat del qual permeti la contemplació de l'estructura de la nau (que és la peça més curiosa), que permeti també una activitat sovintejada i que, a més, dinamitzi l'entorn, a l'Eixample mataroní que toca el mar. Les tres condicions s'hi donen a l'abast, amb la decissió.
:
Curiosament, les crítiques del PP no s'han fet esperar. Amb displicència, el Grup conservador cru que la nau hauria de tenir un destí més digne que posar-hi "uns ordinadors", amb un menyspreu notable a la idea d'acostar l'accés de la xarxa a les generacions més joves. Pel que sembla, creuen que un centre de creadors (no saben que s'ha obert Can Xalant?) o un centre de convencions (cada quan? quin impacte real tindrà?) seria molt millor. Ah. I diuen que no els agrada la forma d'anunciar-ho, donat que es pensen que l'Alcalde s'ho va treure de la màniga el dia de l'obertura d'un centre similar al casal de joves de la Plaça d'Espanya. No senyor, el Govern ho va presentar junt amb la resta de mesures del Programa d'Actuació Municipal del 2006 uns quants dies abans. Potser abans de criticar caldria llegir-se bé els papers, no?
:
(La foto, de Sergio Ruiz, recull el moment en què l'Alcalde anunciava el destí de la Nau Gaudí)
:
Reixach, felicitats
:
El blocaire mataroní Ramon Reixach (a la foto, de Sergio Ruiz, amb Jaum Boter, President de Caixa Laietana) fa unes hores que acaba de ser proclamat el guanyador de l'edició d'enguany del Premi Iluro de Monografia Històrica. Ha estat després d'una magnífica conferència de Borja de Riquer sobre Francesc Cambó, en el seu vessant empresarial i de promotor cultural (De fet, n'érem uns quants, de blocaires, allà). Vegeu la notícia a capgros.com. Felicitats, noi.