dimarts, de novembre 07, 2006

Entesa | Litoral

Govern d'entesa
: :
Montilla, Carod i Saura han presentat avui públicament, en seu parlamentària i amb la majoria parlamentària al darrere, l'acord que permetrà la formació del segon Govern d'esquerres a la Generalitat de Catalunya, el que s'ha volgut anomenar el Govern d'entesa. En la declaració del President in péctore es diuen coses molt interessants. Primer, que al país li cal això, entesa, calma, un govern amb una base parlamentària sòlida i amb un full de ruta clar. Segon, que ha de cessar tot intent de deslegitimar la majoria parlamentària que fa possible aquest Govern, especialment quan no hi ha majoria alternativa possible. Tercer, que es pren el relleu del llegat del president Maragall, amb orgull. I, quart, que rectificarà els errors que s'han produït, el principal element, dic jo, del correctiu electoral patit pel PSC i ERC. (Foto: El Periódico)
:
Curiositats: Una, el 128è president de la Generalitat serà el tercer d'origen andalús. Que ningú s'esveri. Dues: he vist algun balcó d'algun militant de CDC amb la bandera catalana i el crespó negre. Espero que no sigui una declaració política. Seria patètic.
:
Units pel litoral mataroní
:

Aquest matí hem presentat la proposta de resolució conjunta entre el PSC, CiU, ICV-EA i ERC que estableix l'estratègia de Mataró respecte al desenvolupament del seu litoral, les seves ambcions i la seva gestió. Avui la portem al Ple (espero que finalment compti també amb el suport del PP) i és fruit del treball conjunt dels grups municipals per assolir un grau de consens de la magnitud que altres temes (immigració, desenvolupament econòmic, etcètera) han vist a la llum els darrers anys. Ho hem fet al lloc on hi ha una magnífica exposició que ho explica tot molt ben detalladament i a la que espero que hi passeu.

Jo, en la meva modesta intervenció, he destacat algunes coses que passo a enumerar telegràficament

  • Agraïment als que ho han fet possible, a la seva generositat i treball, tant el meu company Arcadi Vilert, regidor d'Urbanisme, com en el regidor Toni valls (CiU), com dels dos altres grups del Govern que hi han intervingut molt activament.
  • Complim amb un dels compromisos del Programa d'Actuació Municipal
  • Establim un discurs global sobre les actuacions previstes a la façana, dotant-les de potencialitat en la seva múltiple vinculació
  • Amb la proposta, anem més enllà de l'urbanisme, així...
  • Activem el Front Marítim com un dels principals actors econòmics (hi haurà el tecnoCampus, altres activitats), fent que sigui un senyal d'identitat mataronina
  • Mataró esdevé pionera en el desenvolupament gràcies al mar (adavant d'ell va passr el primer tren, davant d'ell passa la Nova Economia)
  • Continuem la tasca de recuperació del mar com a part de la ciutat(anys 80: sanejament, anys 90: alliberament N-II, Port...; anys 2000: planejament "del verd al blau", tren orbital amb fets i no paraules...)
  • Avancem amb el model de ciutat que hem definit
    • usos compartits (més espai verd i parcs junt amb activitats econòmiques punteres, menys impacte de magatzem i d'indústria pesant i millora de l'accés a l'habitatge amb protecció oficial, més serveis i nous barris...)
    • es dobla la façana marítima (dels 1,8 km. actuals als 3,6 alliberats pel gaudi cívic)
    • i tot això amb els paràmetres del Pla del 1996: sense tocar ni un milímetre el límit de les zones urbanitzables i protegint l'espai agrícola de les Cinc Sénies.
:

2 comentaris:

Izan ha dit...

Ramón, una tonteria graciosa d'oblit, segurament. Un company meu de treball, interessat pel tema ha visitat l'exposició a tocar del Consell Comarcal. S'ha espantat al no trobar l'edifici del CCM a una maqueta.
La pregunta que m'ha fet te las pots imaginar, i ha acabat amb un somriure de, se l'han oblidat.

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
No m'hi he fixat: sí, deu ser un oblit ... suposo :)