dijous, de desembre 14, 2006

eFutur | Baron i Jo | Pencar i mentir

eFutur
:
Avui he rebut, al matí, un correu de l'eurodiputat Raimon Obiols amb el primer número d'un nou butlletí digital, eFutur, que pretén compartir les idees del socialisme europeu i de l'esquerra en general, de manera que en traguem reflexions comunes. És una gran idea (una vella idea d'Obiols) la de reforçar els lligams dels socialistes més enllà de les fronteres, donat que els problemes d'avui, és més determinants, no entenen pas de fronteres. Ho són els problemes i potser no massa, de fet, gens, les solucions. En plena crisi del model europeu (una crisi que no obsta perquè es plantegin nous reptes de creixement), davant una majoria dretana que ha paralitzat la construcció d'un espai polític comunitari amb força, el sorgiment de noves iniciatives i de reflexions no és pas sobrer. I, especialment, és bo auqe aquest debat no es quedi en els "entesos": en els experts sobre Europa, en els polítics, en quatre gats... Així que la idea d'un mitjà electrònic, amb la possibilitat de participar i de navegar a partir d'ell, és segurament el millor mitjà possible.
:
Baron i Jo a la xarxa
:
L'Alcalde de Mataró respon avui una entrevista al bloc de Saül Gordillo en la que apunta que caldria rebaixar el to sectari de la xarxa, excessivament abocada a l'entotsolament narcisista i poc interactiva (que per això estem, caram). Com que som amics, entenc en aquest context els desmesurats elogis. El cert és que els blocs funcionen. I tant funcionen que també s'hi apunta un altre alcalde del Maresme, el de Dosrius, l'amic Josep Jo.
:
Uns que penquen i un altre que menteix
:
Ahir al migdia vaig assistir a la Junta de Seguretat de Mataró, presidida per l'Alcalde i en la que ens va acompanyar la Delegada del Govern de la Generalitat, Carme Sanmiguel. Una reunió prevista de fa més d'un mes, pels que es pensen que sempre hi ha maquiavelisme en tota decisió. Res. Les dades, com vaig avançar, demostren la constant davallada dels índexs delictius i dels accidents de trànist, un esperó per no baixar la guàrdia i continuar treballant de valent, com fan el conjunt de cossos de seguretat que actuen a Mataró (que, un per un, van relatar els seus avenços) i els seus professionals. Un 3,5% menys de delictes i un 11% menys d'accidents (un 13% menys de víctimes) quer l'any passat. Acabarem l'any amb 26 delictes per mil habitants (una dada que se situa entre les més baixes de les ciutats europees) i vam començar el mandat amb 30 delictes per 1000 habitants. Avui Mataró és més segura que a l'inici del mandat. I molt especialment que en el període negre previ al desplegament dels Mossos, en el que Aznar ens va deixar sense efectius de la Cos Nacional de Policia. Una altra agressió contra Catalunya, no en tingueu dubte.
:
Precisament a rel d'una reivindicació laboral dels professionals de la Policia Local (tenen tot el dret a demanar millores), el PP (amb el seguidisme patètic de CiU) va apuntar dilluns al Ple contra un servidor, cosa de la que no dic res perquè tenen el dret a criticar el que vulguin. (Sort que les dades delictives són les que són, si no, no sé què haguessin demanat de mi...). Però el cert és que, per basar les seves acusacions, sense importar-li els efectes que una mala informació pot tenir en l'alarma social, el portaveu d'aquest grup va donar unes dades concretes en uns dies concrets respecte al nombre d'efectius al carrer (informació que ni jo ni ningú pot fer pública amb detall, per motius de seguretat i per prescripció legal, per cert), alhora que va parlar d'un cas concret succeït en aquest darrer pont. Jo, l'endemà, vaig anar a fer les oportunes comprovacions i vaig veure que, senzillament, eren mentida totes dues afirmacions. Que hi havia molts més efectius (només una baixa un dia en tots el pont) i que el fet relatat no va existir. Res, que li he demanat que rectifiqui. Ni mu. S'enganxa abans un mentider que un coix.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

-Ramon eres muy malo...pero como persona he visto que sólo te importa no perder tu silla del gobierno y no hacerlo bien para la ciudad, explícame si no, como puede ser que un chaval critique una cosa en un medio y tu en menos de 24 horas contestes llamándole mentiroso y luego va y resulta que la policía local denuncia lo mismo que ese chico? no será que el que mientes eres tu? (se cree el ladrón que todos son de su condición)

-Vale el % de delitos puede que haya bajado,pero no el número, el número ha subido (no es lo mismo decir 5 de 100 que 15 de 200).

-Por cierto, antes de ser concejal habías demostrado algo en el plano privado? pq cada vez que leo algo tuyo me doy cuenta que no tienes ni idea de lo que hablas en seguridad (tengo 58 años y soy jefe de una comisaría en Barcelona....si quieres te digo donde....y tengo a compañeros que han venido de mataró y me dicen que te inmiscuyes en temas que no te pertocan....)

-Felices fiestas

Ramon Bassas ha dit...

- Anónimo:

Mira, sea con silla o sin silla, no puedo pasar que se utilicen datos falsos, a sabiendas. Mírate bien lo que dije. También he denunciado recientemente que un concejal del PP haga públicas cifras contrastadamente falsas, a costa de la seguridad de los ciudadanos. Miente como un acebes cualquiera.

Han bajado tanto el % como los números absolutos de delitos. También esto son datos contrastados.

En el plano privado he demostrado cosas que no tengo por qué contarte, por eso es privado. Probablemente me inmiscuyo en temas que no me pertocan, es lo que ocurre cuando tienes cierta capacidad de indignación o, sencillamente, una opinión que dar. Como tú.

Felices fiestas.

Anònim ha dit...

Para el anónimo.
Eso dinos, por favor, de que comisaría.

Por cierto: ¿la comisaría es del CNP?