diumenge, de desembre 17, 2006

Front de Mar i Puig i Cadafalch | Baron i Mas

Front de Mar i Av. Puig i Cadafalch
:

Aquest matí hem tingut una altra visita organitzada pel PSC als afiliats de la zona, aquesta vegada comentada per l'Alcalde Baron i pel regidor Vilert a l'exposició Mataró Millora: El front de mar que hi ha a l'antiga fàbrica Cabot i Barba. de forma didàctiva, hem pogut conèixer d eprimera mà quins són els objectius del Govern en l'enorme transformació que viu del nostre litoral: més zones verdes, més places gràcies a la nova ordenaci´de l'edificabilitat, barreja d'usos, menys impacte industrial, més equipaments i, especialment, doblar la façana marítima de Mataró. Es diu de seguida...


Després ens hem arribar fins el barri de Cerdanyola, on s'inaugurava l'Av. Puig Cadafalch, remodelada, esdevenint una ainguda de gran qualitat urbana, fruit del Pla que va rebre subvenció de la Llei de Barris (sí, la que la majoria del PP i CiU va rebutjar quan manaven...). Potser per això algunes mirades delaten. Ha estat una gran festa, una gran fita en la història del barri.

Baron i Mas al peu del canó

Dimecres era també al barri de Cerdanyola, amb l'Alcalde Baron, a la nostra seu del carrer València, explicant els projectes del barri. Ens vam aturar especialment en el Sorrall, on el Govenr proposa recuperar zones verdes, assegurar l'accés a l'habitatge dels joves del barri i potenciar activitats econòmiques a la zona. Es tracta d'uan proposta que disgnificarà l'entrada de mataró per l'Oest i que dotarà el barri de més equipaments i d'uan alta qualitat urbana en la seva perifèria. Sempre hi ha qui no vol canvis, qui preferiex que no es toqui res. sempre hi ha qui no diu res quan s'urbanitza i millora un determinat sector de Mataró però posa tot ple de pegues quan toca als barris. Però el cert és que els veïns, la majoria de ciutadans i ciutadanes amb els que parlem, no tan sols els companys i companmyes del PSC al barri, ens animen a ser ferms en la voluntat d'aprofundir en les millores al barri de Cerdanyola.

Amb Manuel Mas, exalcalde i diputat a Corts, vam fer divendres un repàs a les prncipals accions del Govern Zapatero el 2006, amb atinades reflexions sobre el moment que vivim. Ho vam fer a l'escola Pia de santa Anna (Edifici Mar) i davant una audiència delerosa de xerrar. Vivim moments interessantíssims (millora de drets, reformes estatutàries, procés de pau...) i convé estar alerta perquè, com deia Manuel Mas, "si no mantenim la tensió, el PP sí que la manté". Collons, i tant. Només saben fer això. (Fotos: Quico Melero)

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ah sí, Puig i Cadafalch és l'arquitecte d'aquell edifici que Pumsa va tirar a terra per reconstruir tot seguit?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
De quin edifici parles? Jo no en recordo cap.