dijous, de desembre 21, 2006

Prevenir | CiU i PP es destapen | Patètic

Val més prevenir
:
I per això cal felicitar els Mossos d'Esquadra que, aquesta setmana, a Mataró, han avortat una operació que pretenia l'atracament de diverses entitats bancàries, dins la feina del preventiu de Nadal del qual ens van parlar a la darrera Junta de Seguretat.
:
CiU contra l'Església? PP blavera?
:
Hi ha un parell d'anècdotes (o potser no tant) del darrer Ple Ordinari a l'Ajuntament que no em puc abstenir de comentar, tal i com li ha passat a la premsa local. Em refereixo, en primer lloc, a la crítica (i abandonament de la posició favorable mantinguda fins aleshores) a l'acord entre l'Ajuntament, l'Arquebisbat de Barcelona i les parròquies de Sant Josep i de la Sagrada Família de Mataró perquè el primer obtingui la propietat de la finca del carrer Muntanya de Mataró, reivindicada pels veïns del barri de Cirera per a usos cívics, a canvi d'una permuta en un altre terreny. La confusió que el regidor de CiU tenia entre metres de sostre i de sòl li va fer expressar uns dubtes, una mena de sospita, més pròpia dels que sempre veuen el contuberni catòlic a tot arreu que no d'un militant d'Unió. Ho dic perquè en altres ocasions no s'han mostrat pas tan susceptibles. I, és clar, sembla que vulguin posar un problema (nou, inexistent) a cada solució. (Foto: M.Coll / capgros.com)
:
La segona qüestió de la que cal prendre nota respon a una altra crítica, en aquest cas del portaveu del PP (sí, aquell que diu mentides) a la proposta de la Comissió del Nomenclàtor de Mataró d'atorgar el nom de País Valencià a un carrer de la ciutat. El regidor popular es va fer ressò dels arguments dels sectors més tronats de la societat valenciana, aquells que posen catxondo a la dreta més dretana del nostre país, com ja li han recordat. I és que qui no té feina el gat pentina.
:
Patètic


Patètic, adjectiu que ve del grec pathetikós, derivat d'épathon (forma del verb sofrir), vol dir "capaç de commoure i agitar l'ànim amb afectes vehements, especialment dolor o melangia", segons el primer diccionari que arreplego. Queda dit.
:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Posar un signe d'interrogació és pecar d'ingenuïtat.

Ramon Bassas ha dit...

Joan,
Ho vaig pensar... però crec que, en realitat, tot plegat els serveix per tenir l'extrema dreta "controlada", diuen, mentre ells van fent de les seves amb el poder. Ja saps...

Lucien Lacombe ha dit...

Querido Ramón: no hubiera estado mal la posibilidad de llamar a esa calle "Regne de València". Le hubiera dado mordiente a la cosa. Un gran saludo.

Ramon Bassas ha dit...

- Xavier,
El tema és si hem de fer política mordiente o no. Bon Nadal!