dissabte, de juny 16, 2007

Baron, Alcalde *

Gràcies senyor President.
:
Senyores i senyors regidors, ciutadanes i ciutadans que ens heu volgut acompanyar i professionals que avui us ha tocat treballar, molt bon dia a tothom.

Els resultats de les eleccions municipals del passat 27 de maig ens aporten algunes conclusions. La primera i evident: la constitució d'aquest Consistori, el vuitè del règim democràtic a Espanya que inauguràvem ahir fa just trenta anys i que fins el 1979 no va entrar a la vida municipal.
:
Aquest Consistori, de nou, és majoritàriament d'esquerres com ha estat sempre que els mataronins i mataronines han elegit els seus representants. Els socialistes, de nou també, ens situem com a la força política més votada i al capdavant d'aquesta majoria de progrés que, de nou, els ciutadans han volgut per orientar el destí del municipi aquests propers quatre anys. Moltes gràcies a tots ells.
:
També ens diuen alguna cosa més. De nou, alhora, ens demanen a les forces d'esquerres que dialoguem, que cooperem, que pactem, que aportem el màxim de matisos possibles a l'embranzida que, malgrat tot, li cal a una ciutat treballadora i amb talent com a la nostra.
:
Finalment, amb aquest breu resum, el més preocupant dels anteriors comicis, a Mataró i al conjunt del país, sens dubte, és el fenomen de l'abstenció. Un fenomen que té molts orígens, moltes explicacions, moltes causes... Modestament, podem contribuir a combatre'l, creiem, tots els que som aquí avui, treballant millor, afinant més a l'hora de posar-se a resoldre les coses, no pas allunyant sinó recuperant la política... És a dir, els valors, els perquès, les sanes diferències, la connexió de l'acció política amb realitats cada vegada més complexes, la noble acció que converteix les pors en esperances, els problemes en oportunitats, els individus en ciutadans, els barris en centres, la crítica en acció, la frustració davant els canvis globals en l'entusiasme dels canvis locals i ben propers...
:
Mirin, ahir al vespre, després de força dies de parlar-ne a fons, el Partit dels Socialistes de Catalunya, Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa i Esquerra Republicana de Catalunya, van signar un acord per governar aquests propers quatre anys. Aquest nou pacte aborda sense massa pèls a la llengua això que els deia, posa negre sobre blanc quins són exactament els problemes que volem resoldre i com els pensem resoldre, diu fil per randa de quina manera volem, a més, que la ciutat avanci, que doni un pas endavant, que prengui el millor que té per ser encara millors, tots plegats. És a dir, més habitatge accessible als joves de Mataró, més integració de la immigració; una aposta decidida per les estratègies que entre tots hem definit pel futur de la ciutat, una ciutat que volem més innovadora i culta; una atenció prioritària a la qualitat de l'espai públic, més segur i més net, amb més aparcament i més equipaments; un pas endavant en el civisme, en les possibilitats culturals, en la formació i en l'atenció social del conjunt de la ciutat i, especialment, als joves, a les dones i a la gent gran; etcètera.
:
Tot això és el que desenvolupa aquest acord. Els socialistes hi hem aportat el nostre Programa, també la nostra experiència però alhora la renovació. El nou Grup Socialista és jove, preparat i connectat amb la gent i amb la vida ciutadana. Som onze persones que en tenim moltíssimes més al costat, onze persones que ens hem conjurat per aportar el millor que sabem i tenim per servir Mataró i els seus ciutadans. No els fallarem.
:
I avui presentem Joan Antoni Baron com a candidat a l'Alcaldia de Mataró. És el cap de llista de la candidatura més votada i la que ha articulat un acord estable amb forces d'esquerres que li dóna majoria en aquest ple. És també, però, un Alcalde que ja coneixem, un Alcalde que dóna garanties. Alguns, que no estan massa acostumats als polítics que escolten i es posen al costat de la gent, li diuen populista. D'altres li han anat buscant altres adjectius, o altres mots poc confessables, que limitin el que tots sabem i veiem: que fa bé d'alcalde, que té conviccions profundes, que es coneix a fons els temes dels que parla i treballa, que respecta els adversaris i és capaç de forjar consensos amb ells, que no li fa vergonya rectificar i demanar disculpes, que treballa a temps complert (només així es pot fer d'alcalde), que no se li cauen els anells, que es posa a la pell dels altres, que viu la ciutat, que dóna confiança, que soluciona problemes, que sap treure dels seus regidors el millor, però que no és excepcional ni d'un altre planeta sinó com tots nosaltres... Aquesta deu ser la clau d'un bon Alcalde de la nostra estimada ciutat de Mataró.
:
Per tot això anuncio la candidatura i demano el vot per Joan Antoni Baron.

Moltes gràcies.

* Text llegit avui en la presentació de la candidatura de Joan Antoni Baron a l'Alcaldia de Mataró, en nom del Grup del PSC.

Fotos: © Ajuntament de Mataró, Santi Flores a capgros.com, Jordi Merino i El Punt.

Més informació a aquesta nota de premsa i a capgros.com. També a El Punt.

: