dimecres, de juny 06, 2007

'Valors' en alça | 'Fragmenta' a Mataró | Països Catalans?

Valors en alça

:
La revista Valors, revista de pensament sobre l'actualitat dels valors (no intel·lectual, diuen, ni confessional, asseguren) editada a Mataró per tot el món, ha estat notícia per dues aparicions: Una, la d'una entrevista a un dels seus directors, en Joan Salicrú, també blocaire, al Full Dominical de l'Arquebisbat de Barcelona, diumenge passat. Li pregunten la típica qüestió sobre si la societat actual està mancada de valors i diu: "No, la societat té nous valors i en manté de vells. N’hi ha alguns que segurament els sentim més propis i d’altres més llunyans, però, abans de pensar en qualsevol transformació, el primer que hem de fer és assumir la societat tal com és i estimar-nos-la. Després ja vindrà destacar i intentar potenciar aquells que creiem més humans, més correctes". Fantàstic.
:
La segona raó per la qual ha estat notícia és la presentació que n'ha fet un dels seus fans més entusiastes, el blocaire Josep Àngel Colomés, a la ciutat de Solsona (sí; la que tingué per bisbe Tarancón... sí, sí, la que s'ha lliurat de CiU en aquestes municipals, permeteu-me una mica de propaganda). En un correu que ens ha enviat diu:
:

Avui he tingut l'honor de presentar la revista Valors a Solsona. Ho he fet al Club Sant Jordi davant d'una seixantena de persones, les quals han estat molt interessades en la xerrada en tot moment. He parlat de la meva primera trobada amb la revista, de l'article sobre els microcrèdits d'en Xavier Manté, de les parts i les seccions de la revista, del primer article que em va impactar -un d'en Ramon Salicrú- i de la felicitat, tema de l'últim número.
:
Ha estat una experiència inoblidable. He regalat exemplars de números anteriors i els assistents s'han mostrat alegres amb la publicació.
:
Enhorabona a tots els que feu possible
Valors. Per mi ha estat una gran alegria poder presentar la revista a Solsona. Espero que no sigui l'última vegada que puc fer-ne una presentació.

:
Jo també ho espero. Amb corresponsals així, la salut de la revista (que té la misericòrdia de deixar-me escriure una parida mensual) és inexpugnable.
:
Fragmenta a Mataró
: :
Demà dijous (avui per la majoria de lectors), a les 7:30 del vespre, es presenta a Mataró la nova editorial Fragmenta, independent i especialitzada en temes religiosos. Ho faran un dels seus editors, Ignasi Moreta, el psicoanalista i escriptor mataroní Jaume Patuel, i el professor Raimon Ribera, a la Llibreria Robafaves (Nou, 9). El seu catàleg és realment interessant i jo, víctima compulsiva de la societat de consum, ja me n'he fet amb alguns exemplars... Fa poc en parlava en Josep Àngel Colomés, també. I Vilaweb i ABC, . Demà ens hi veiem.
:
Països Catalans?
:
M'apunto a la idea suggerida (tímidament sortim d'allò políticament correcte...) tant per Enric Juliana, des de la seva conversa amb Eliseu Climent, com per Raimon Obiols d'anar abandonant la idea d'una construcció política (o simbòlica, o nacional...) dels Països Catalans, especialment si volem una relació més constructiva amb els valencians i conservar allò que tenim de comú, paradoxalment.
:
Publica un comentari a l'entrada