dimecres, de juny 13, 2007

Ple del final del mandat *

Bona tarda.

Em permetran una breu intervenció en nom del Grup Municipal Socialista en aquesta darrera ocasió pública de veure reunit el Consistori que avui plega que ens permet, especialment, expressar l’agraïment més sincer a les dones i els homes que no seguiran formant-hi part en el mandat que iniciarem dissabte. Ha estat un mandat amb força canvis en la seva composició, per motius diversos. Una de les conseqüències d’això és que hem tinguit vàries ocasions per reflexionar, ni que sigui uns minuts, sobre l’apassionant tasca del servei públic en un règim democràtic. Apassionant, sí, enormement satisfactòria pels que pensem que un no és del tot un sense el seu entorn i (potser cal dir-ho massa vegades) absolutament noble i que a Mataró podem dir amb orgull respectuosa amb la Llei. Per això aquests moments són tan emotius, tan agredolços. Però també estem parlant, massa sovint, d’una tasca ingrata, en ocasions duríssima, on el filtre entre la dignitat de la persona que l’exerceix i el personatge no sempre funciona. No passa res, és així. A través dels representants públics, dels regidors i regidores en aquest cas, la gent hi diposita expectatives i projectes, confiances i vincles... és a dir, coses massa importants perquè no trasbalsin el que les ha de satisfer, especialment perquè no tan sols depèn d’ell. No, aquí fem projectes col·lectius, amb tota la grandesa i totes les limitacions que suposa.

Avui, doncs, hem d’agrair la tasca del conjunt de dones i homes que, com deia, deixaran la seva tasca de regidor al proper mandat. L’Adela Rodríguez, en Carlos Súnico i en David Rovira, del PP; el regidor no adscrit Josep Lluís Martí; la Mª José Recoder i en Joaquim Esperalba, de CiU. Tots ells han estat opositors lleials i perspicaços, que, almenys, han fet que des del Govern haguem d’esforçar-nos més per argumentar les nostres propostes, així com, aun n'hem acceptat, millorar-les substancialment. Espero que continuïn amb el mateix tremp allà on ens els trobem.

I també dels que en aquest darrer mandat han compartit amb el Grup Socialista les tasques de Govern, membres dels grups d’ERC i d’ICV, passant-ne de verdes i de madures junts. Parlo de la Mª Rosa Cuscó, d’en Josep Comas, de la Kitty Guirao i d’en Jaume Graupera, a qui desitgem moltíssima sort i, si pot ser, un agradable record d’aquest treball en comú.

Finalment, cal parar esment als tres regidors socialistes que han emprès nous camins i que deixen un llistó molt alt als que vindran. Parlo d’en Fermí Manchado, l’home dels consensos en temes vitals pel funcionament diari de la ciutat; de l’Arcadi Vilert, aquell que ha projectat la ciutat ambiciosa que volem ser i també de la Pilar González, que s’ha posat al davant de projectes d’innovació i de canvi a la ciutat. Tenim la sort, els qui som companys seus, de comptar amb el seu consell i la seva experiència d’ara en endavant. Cada passa que fem en benefici de la ciutat i del seu futur s’haurà de prendre com un petit homenatge també a aquestes tres persones.

Moltíssimes gràcies.

* discurs de comiat als regidors/es de l'anterior mandat que no repeteixen, al Ple d'avui. Foto: capgros.com.

2 comentaris:

Tercera Edad ha dit...

Hola RAMON yo les deseo mucha suerte a todos, creo que han hecho un buena faena en MATARÓ y espero que los próximos que entren sigan trabajando para el pueblo.
Un saludo,
ENCARNA

Ramon Bassas ha dit...

Muchas gracias. Yo también lo espero. Un abrazo