dimecres, de setembre 26, 2007

L'interior | Mojedano i Rajoy

L'interior dels artistes
::
Un nou tast del que serà el proper número de la revista Valors ja ens el brinda aquest nou vídeo. En aquest cas, l'artista mataroní Perecoll reflexiona sobre la solitud, el tema del qual tracta el monogràfic de la publicació, el proper mes d'octubre. N'extrec dos missatges. Un, el caràcter clau de la solitud en el procés creatiu de Perecoll, que contrasta amb la necessitat d'exteriorització que té tota obra acabada per ser realment una obra. Dos, el procés invers que també veu Perecoll entre la seva manera de pintar, de dins a fora, amb la manera de pintar de la generació actual, amb una sobredosi d'informació, d'estímuls i d'impactes que, probablement, acusa l'interior. Només passa als artistes?
:
Mojedano no veu Rajoy guanyador
:
Ho ha dit clarament en unes paraules radiades a l'informatiu de Mataró Ràdio. El cap del grup del PP de Mataró, Paulí Mojedano, ha dit obertament que Rajoy ho té molt difícil per guanyar les properes eleccions municipals, davant un Zapatero que ha primat les mesures socials en aquesta legislatura. Ho podeu veure reflectit al post que Joan Salicrú, el cap d'informatius de l'emissora, ha penjat al bloc La Riera 48. Foto: Mojedano (a la dreta de Sirera), de R. Gallofré.
:
Però el líder conservador ha dit alguna cosa més, en una línia que ve essent habitual. Diu que aquestes polítiques socials pràcticament no han beneficiat ningú. M'imagino que la Llei de Dependència (votada pel PP també, per cert), que ajuda els milers de famílies que tenen persones dependents sota la seva custòdia, deu afectar ben pocs coneguts seus. O que no coneix cap parella gai que ara ja es pot casar. O que ignora que hi ha gent que cobra una pensió mínima, que ha pujat a un gran ritme en aquest mandat (en un increment global de pensions que, en quatre anys, superarà els vuit del PP). O no deu conèixer ningú que hagi pogut obtenir feina després de les mesures d'incentiu cap a l'ocupació. I així podríem seguir. Però recordo molt bé que Mojedano ha defensat (en un debat on jo hi era, a Televisió de Mataró) tant l'eliminació de subvencions com el conjunt de "polítiques socials". Deu fer punts en la incessant dretanització del partit de Rajoy. El que segons Mojedano no guanyarà.
:

Publica un comentari a l'entrada