dimecres, de setembre 05, 2007

Toni, sort.

Avui s'ha donat a conèixer la renúncia del regidor Antoni Guirao (ICV-EA), 2n Tinent d'Alcalde i cap del seu grup. Vull repetir el que he dit tot el dia mentre alguns mitjans locals demanaven la reacció del PSC, és a dir, que cal acollir-la amb el màxim respecte a la vida personal dels regidors, que també en tenim, i a les decissions sobre les oportunitats de futur, que passen quan passen. També he agraït la tasca desenvolupada en aquests mesos del nou mandat municipal i li he desitjat molta sort. En Toni ha estat contractat com a professor a un institut de Secundària fora de la ciutat, fet que ha reconegut com a molt important per a les seves expectatives personals. Dic honestament que això s'ha de respectar, és clar; ho recorda avui mateix Joan Antoni Baron, l'Alcalde, al seu bloc. I dic també que en Toni Guirao és una excel·lent persona que trobarem tots a faltar. Foto: VB (capgròs.com).
:
D'altra banda, el fet no és nou. En tots els grups municipals de Mataró, en diversos mandats, s'han donat casos similars i sempre han merescut el màxim respecte. Per sort, la Llei electoral i el sistema democràtic permet el relleu ràpid dels regidors mitjançant les llistes electorals.
:
Es dóna el cas que la substitució del cap del grup d'ICV-EA, així com les seves responsabilitats al front de Medi Ambient, recaurà en mans de Quitèria Guirao, que ha estat regidora en altres ocasions, i que aporta una ràpida i solvent solució. D'aquesta manera, opino que es podrà continuar la tasca de Govern amb el mateix ritme i els mateixos objectius que fins avui, en un tren en marxa que aviat presentarà ja els primers pressupostos per a l'exercici de 2008, en els que Antoni Guirao ha participat activament. Foto: ICV
:
La reacció de l'oposició no s'ha fet esperar. CiU i PP, de fet, han demanat formar part del Govern, presidit pel mateix que volien treure com fos fa quatre dies. Bona senyal. En tot cas dol que el cap del grup del PP reiteri el que ell diu la "poca qualitat" i "baix nivell" dels membres del Govern. Quin mal gust... no hauria de seguir aquesta perillosa senda. Especialment quan els propis militants del PP troben cigrons negres al seu grup. O blaus.
:

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest model que heu implantat i que s'ha anat generalitzant de pagar a sou complert a una pila de Regidors, el trobo pervers.

En aquest cas, no es podrà argumentar per part dels polítics que el "sou" es baix i per això marxa.

El problema és que sovint aquests carrecs polítics tan ben remunerats funcionen com oficines de col.locació per veure si un pot fer carrera en aquest àmbit, o bé , feines temporals per veure si trobo alguna cosa millor.
Amb tres o quatre politics professionals"a jornada complerta i la Resta de Regidors amb gent pre-jubilada, o que ja hagi fet un bon tros del seu recorregut professional en aquesta vida, l' Administració Municipal funcionaria la mar de bé.
Ja hi ha grans tècnics, ja hi ha càrrecs de confiança...
Tot plegat fa que els "politics" municipals_ en la majoria_ no són creibles _ en tant es retribueixen per una professió que, o bé en EL FONS no tenen, o bé resulta descarat "pagar" la formació en aquest sentit d'una manera tan generosa.
Felicitar a qui ocupa un càrrec públic, però el Sistema de "cuidar-los" a nivell local, amaga, al meu criteri, una certa perversió del missatge del politic com a Servidor public i acaba convertint els carrec polítics municipals al Servei personal.
El funciomanet dels partits té molt a veure amb això . El mal crec arranca d'aquí.

Ximo

Napoleón Bonaparte ha dit...

No veas Ramón,que buena noticia (al menos para mí). Aún no me he acostado. Toda la noche de fiesta celebrándolo con cava, petardos. Sí, la vuelta de la Sra. Quiteria al Ayuntamiento. De hecho, le hemos dejado una bienvenida como se merece en nuestro blog.

http://cabezonespuntocom.blogspot.com/

Un saludo Ramón.

Ramon Bassas ha dit...

- Ximo,

Bé, tot són models. El nostre pretén que la gent que es dedica a fer de regidor i regidora amb competències de Govern (també els portaveus de l'oposició) tinguin temps per documentar-se bé de les coses, dirigir adequadament l'administració, escoltar i parlar amb tothom, visitar altres experiències, etc. Crec que si volem fer bé les coses, s'ha de compensar amb certa retribució. Si no, només certes capes socials podrien dedicar-s'hi.

- Napoleón,
No esperaba menos. ¿Qué opina Josefina?

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ramón,
¿Josefina?. Te recuerdo que me divorcie de ella (no me daba un heredero) y me casé con María Luisa de Austria. Y además, he tenido varias amantes. Imagina explicarte lo que opina cada una. ;-)

Un saludo

Anònim ha dit...

El otro día uno te envio un chiste para reir.
Esto verdaderamente es para llorar.

http://www.capgros.com/forums/vermensaje.asp?id_mensaje=2289&id_foro=81&nivel=2

Mataró, QUO VADIS, que pena, a donde llegaremos con estos tus subordinados, desde luego, hay material visible como para montar unas peliculas con los reportages fotográficos que corren.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón.
¿Ya puedes cumplir con todas?

- Anónimo,
Si hay conocimiento de algún delito o irregularidad hay que presentar denuncia. A todo lo demás, perdona, pero no puedo darle otra categoría que rumor.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Debido a mi baja estatura, si me subo a una silla por ejemplo, sí.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón
Ah. Te comprendo muy bien.

Anònim ha dit...

Ostres, encara no m'en faig creus!!! sóc militant d'ICV de Mataró i m'he hagut d'assabentar per aquest bloc i el capgros.com de la notícia... Veig que s'acaben de donar dos pasos enradera en el procés de transformació d'ICV, això si, crec que els grups del govern estareu prou contents.

D.M.

Ramon Bassas ha dit...

D.M.,
Contents que una persona faci l'opció que més li convé, sí. Que això porta algun problema, també. però res no és gratuït.
De la resta que comentes, em perdonaràs que no opini.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Gràcies per contestar.

D.M.

Ramon Bassas ha dit...

D.M.
I a tu, per escriure.