dijous, de setembre 06, 2007

Socialistes a l'Argentina | Més efectius policials

Socialistes argentins
:
Aquest senyor és Hermes Binner, el primer governador socialista a l'Argentina, que ha vençut amb el el 48,5% dels vots el seu contrincant, Rafael Bielsa, ex ministre d'exteriors peronista amb el 38,8%, després de 24 anys seguits del mateix partit al govern de Santa Fe, una de les províncies més importants d'Argentina. A més de la llarga tradició peronista en el govern de Santa Fe, ha hagut d'enfrontar-se a unes enquestes relativament adverses dels mitjans propers al presient Néstor Kirchner, que ha recolzat fins a 5 vegades el candidat peronista. El president argentí ha perdut sis de les 12 eleccions que s'han celebrat, sense comptar la província de Córdoba, on s'estan investigant els resultats per possible frau. En fi, ja es parla d'aquets fet com a clau per un canvi de govern l'estimat país andí. Ah, i té un bloc.
:
Amb Zapatero, més efectius policials
:
El Govern de Zapatero ha invertit la tendència dels governs del PP, sota els quals els efectius policials, per primera vegada a la història de la democràcia, havien reduït el seu nombre. Casos tan evidents com la manca d'efectius fronterers en la pitjor època de les pasteres, o la migrada brigada d'investigació de cèdules terroristes d'islamistes radicals prèvia als fets de l'11-M, o la deserció del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil molt abans dels desplegament dels Mossos a Catalunya en són testimonis ben tristos i preocupants. A Mataró ho sabem molt é. Amb el Govern socialista s'ha augmentat un 42% els recursos destinats a seguretat ciutadana i avui hi ha 11.000 efectius més dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que al gener de 2004, quan governava el PP. Foto: Efe
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No és ben bé així, Sta. Fe és una regió mitjana, no és cert que les enquestes li fossin desfavorables i l' actual President t' agradi més o menys (dona a part) representa el centre esquerra en aquell País.
D' altra banda el peronisme no és sinònim de dreta o esquerra, doncs en ell hi trobaràs de tot.

Xavier Domínguez
xavierdominguezmendez@bogspot.com

Ramon Bassas ha dit...

Les enquestes li anaven frec a frec, tens raó, però lleugerament desfavorables també. Sí que és cert que el peronisme i la política argentina és molt més complex... però justament per això s'agraeix l'augment d'un nítid Partit Socialista, per als que ho som.
En tot cas, gràcies per escriure i felicitats pel teu bloc.