dissabte, de setembre 15, 2007

Nous traspassos

:
Mentre l'esport nacional (català... però en això no som originals) de la lamentació i la rebequeria arriba a rècords insospitats, com fa notar la diputada Lídia Santos, i mentre hi ha qui basa tota la seva estratègia de legitimació remirant tres-cents anys enrera a veure de qui són les àmfores, hi ha qui treballa de valent en el desenvolupament del nou Estatut que ens vam dotar. Més fets i menys xerrameca.
:
Així, dijous passat, el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya van aprovar 5 traspassos i van impulsar la negociació d'altres 4 més, en la reunió de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya, presidida per la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado.

Els cinc traspassos aprovats suposen un cost efectiu de més de 75,3 milions d'euros, que s'integraran en el finançament de Catalunya. Són l'Hospital Clínic, l'ordenació i gestió del Litoral, la declaració d'utilitat pública, l'assignació de l'ISBN i l'ISSN, i les ajudes comunitàries a organitzacions de pagesos.

Tant el conseller Saura com la ministra Salgado van afegir que el traspàs es completa amb un acord complementari pel qual l'Administració de l'Estat, en concepte d'entrega per una sola vegada, aportarà en cinc anualitats un total de 110 milions d'euros per al sanejament financer i inversions compromeses a l'Hospital Clínic.

Quant a l'acord d'ordenació i gestió del Litoral, suposa el traspàs de determinades funcions que desenvolupa l'Administració de l'Estat en relació amb la gestió i autorització d'instal·lacions de temporada a les platges i al mar territorial, i aquest anirà seguit de l'aprovació aquest any del traspàs de la resta de funcions que, en matèria de gestió del domini públic marítim-terrestre, es preveuen en l'Estatut d'Autonomia.

Respecte a la declaració d'utilitat pública, suposa que la Generalitat assumeix, a partir de l'1 de novembre del 2007, la gestió de la declaració d'utilitat pública de les associacions, federacions i confederacions que desenvolupin majoritàriament les seves funcions a Catalunya, estiguin inscrites en un registre de la seva titularitat i tinguin seu al territori de Catalunya. A més gestionarà la seva revocació i la verificació i sanció de la rendició de comptes de les entitats declarades d'utilitat pública.

D'una altra banda, a partir del pròxim 1 de gener, la Generalitat de Catalunya exercirà funcions en matèria d'assignació, catalogació i informació relacionades amb l'atorgament dels codis internacionals d'identificació de llibres (ISBN) i de publicacions periòdiques (ISSN), d'acord amb les normes de l'Administració de l'Estat en la seva relació amb l'Agència Internacional de l'ISBN i amb el Centre Internacional de l'ISSN. Per dur a terme les esmentades funcions es transfereix a la Generalitat de Catalunya un cost efectiu d'una mica més de 214.000 euros.

Finalment, la Generalitat de Catalunya assumirà determinades funcions que, en matèria de gestió control i pagament de l'ajuda comunitària a les organitzacions de productors d'àmbit superior a Catalunya, desenvolupant l'Administració de l'Estat, amb un cost efectiu de 61.000 euros.

La ministra també va assenyalar que els treballs per al traspàs dels serveis ferroviaris de rodalies de Barcelona ja s'han iniciat en la Ponència celebrada el dia 10 amb la finalitat de complir amb el calendari avançat pel president del Govern en el Debat sobre l'Estat de la Nació.

Així mateix, ha assenyalat que durant la segona quinzena de setembre es reuniran les ponències que iniciaran la negociació dels traspassos del Museu Arqueològic de Tarragona, l'expedició i homologació de títols i estudis estrangers en ensenyament no universitari i Inspecció de Treball.

També en aquesta segona quinzena del mes, se celebraran noves reunions les ponències i grups de treball encarregats de la negociació dels traspassos en matèria de comunicacions electròniques, immigració, i la resta de funcions relatives a l'ordenació i gestió del litoral.

Un altre dels temes, als quals s'ha donat "un fort impuls" segons Salgado és el de la seguretat privada, sobre la qual s'ha arribat a un acord de col·laboració que se signarà en les pròximes setmanes entre el Ministeri de l'Interior i el Departament d'Interior.
:
Font: Generalitat de Catalunya (nota). Foto: Ministeri d'Administracions Públiques (MAP).

:

11 comentaris:

Jaume P ha dit...

"Finalment, la Generalitat de Catalunya assumirà determinades funcions que, en matèria de gestió control i pagament de l'ajuda comunitària a les organitzacions de productors d'àmbit superior a Catalunya, desenvolupant l'Administració de l'Estat, amb un cost efectiu de 61.000 euros."
Saps que en penso? que s'ho fotin al cul aixós.
Com estem de "renta per cápita" els catalans? No cal que us preocupeu ja no ens ve de 61.000€, ens en foten mes de 10000 l'any, que bons que sou els sociates...

Jaume P ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jaume P ha dit...

10.000.000.000 d'€ deia clar, potser aquest any amb els pocavergonyes que tenim de representants ens en "tornen" 4.000, que bons! Castells ja no demana les balances ara pidola.

Anònim ha dit...

Dels cinc traspassos del Govern Central n´hi ha un parell que el seu import és equivalent al que un Ajuntament com el de Mataró gasta en comunicació i imatge.
L'altre són temes pendents ...
Bé...sempre es pot mirar el got mig ple , clar .... "y menos da una piedra" .

Es una vergonya aquest adoctrinament permanent de les suposades bondats del Regne cap a Catalunya.
Pidolava en Pujol i pidoleu ara els socialistes.

Vosaltres en comptes de queixar-vos, simplement intenteu maquillar i enganyar la dura i pura realitat.

Cal superar l'atmosfera de català emprenyat com sigui i aquest post va en la bona línia.

Ja ha donat consignes prou clares en Montilla .

Lamentable aquest tracte de ciutadans de 2a., obligats a demanar i negociar permanentment.

Visca el gran Estatut que havia de resoldre no se quantes coses ...

Vinga, bona setmana

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume,
Fent 'esport', oi? Tu creus que ha de cessar la Comissió de Traspassos, pel que veig, no?

- Anònim,
Bé, el que es fa és el que diu l'Estatut respecte als traspassos i només constato que es va avançant. Ara, si no t'agrada l'Estatut, ja ho entenc. A Rajoy tampoc li agraden aquests traspassos... Bona setmana.

Pedro ha dit...

I ni una paraula sobre l'estat de les rodalies a Catalunya...que se t'en foten els mataronins que van en Renfe?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
No. Si parles sobre els traspassos, ja dic el què al post. Si parles dels problemes actuals, crec que hi ha opinions més acurades que la meva. Jo crec que hi ha dues causes. Una, la manca d'inversions durant massa temps. Dues, no haver informat prou dels riscos de la construcció de l'AVE en un àmbit amb un important trànsit de trens i d'usuaris. És això el que volies que comentés?

Jaume P ha dit...

"Rescabalament" es invertir el que ens toca? Quina quantitat es la correcte, perque 4.000 i no 15.000 M? Fot 30 anys ens la foten, aquest any i durant 7 ens donaran "el que ens toca", "rescabalament" es no havernos robat durant 30 anys o ara tornarnos algo, no? quants dels 4.000 son rescabalament? ni un €! on son les balances que Castells demanaba quan estaveu a la oposició? ara Murcia diu que vol les nostres inversions i Andalusia ho treu sense "negociar", quina vergonya.

Ramon Bassas ha dit...

Jaume

Jo crec que és un bon acord. Si d'altres ens volen copiar, també em sembla bé. El que vull per mi hio he de poder voler pels altres.

Jaume P ha dit...

Suposo que deus estar d'acord en que podem copiar el concert Basc (que el PSE-PSOE no discuteix com tampoc el PP d'allà) no?, així tothom ens podria copiar millor i cada u tindria el seu (prou d'espol·lis disfressats de solidaritat).

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume
El sistema de finanament en el que estic d'acord és el que hi ha a l'Estatut. No som una comunitat foral, ni per les coses bones ni per les servituds.