dijous, d’octubre 04, 2007

Nou jutjat contra la violència a les dones*

El primer Consell de Ministres després de les vacances va aprovar la creació d'un nou jutjat exclusiu per actuar davant la violència contra la dona a Mataró, d'un total de 18 més en tota Espanya que se sumen als que ja es van crear dins Pla Nacional de Sensibilització i Prevenció de la Violència de Gènere, un dels objectius del qual és l'increment dels mecanismes de protecció judicial. La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar que la creació s'ha portat a terme atenent a criteris recollits de dotació pressupostària, petició de la necessitat urgent de la seva creació per les comunitats autònomes i la disponibilitat efectiva de locals. La data d'entrada en funcionament dels jutjats nous serà fixada pel Ministeri de Justícia una vegada senti el Consell General del Poder Judicial. De la Vega va assenyalar que a aquests jutjats caldrà afegir-ne 25 més que es crearan abans que finalitzi l´any i que completaran els 43 compromesos pel Govern per a aquest 2007. "Posem en marxa iniciatives, però lamentablement no podem estar satisfets. El nombre de dones mortes és intolerable però tot i que en fos una de sola no podríem estar satisfets", va recalcar (més informació a http://mataro.socialistes.cat.L'Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (www.baron.cat), s'ha declarat satisfet per la notícia i ha agraït les gestions fetes per la consellera de Justícia, Montserrat Tura i els diputats socialistes a Corts Manuel Mas i Jordi Pedret. Per la seva banda, la regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera, creu que aquest nou jutjat "suposarà una millora respecte a la tramitació i resolució dels casos de violència de gènere”, de la que Mataró té experiències pioneres i confia que “aquesta millora es reflectirà amb una major celeritat i eficàcia judicial per a les dones que són víctimes de violència”.

Aquest recurs s'afegeix als que Mataró va prestant per millorar les condicions d'igualtat de les dones de Mataró. Un d'ells, el Centre d'Informació i Recursos per les Dones (ubicat provisionalment al C. Blai Parera 6) on s'ofereix informació i orientació sobre els recursos, serveis específics i actuacions en temes de gènere, així com assessoria jurídica i altres activitats.

Justament sobre les agressions contra les dones, durant aquestes setmanes s'exposa a Mataró la mostra "Violència: tolerància zero", organitzada per la Fundació La Caixa i situada a la Plaça de Santa Anna.

* Article com a portaveu del Grup Municipal Socialista al butlletí munincipal MésMataró (octubre 2007)

2 comentaris:

Tercera Edad ha dit...

Hola RAMON cada DIA hay mas cosas para los mal tratadores ,pero esta lacra no se acaba es muy triste levantarte y lo primero que vez en los diarios es que hay otra mujer muerta un saludo ENCARNA

Ramon Bassas ha dit...

- Encarna
Tienes razón, la lucha debe tener muchos frentes. Un abrazo.