dimecres, de novembre 19, 2008

Aparellant

Els aparelladors, que no són els que et busquen parella, malgrat el nom (bé, ara tenen un nom més llarg i estrany), tenen des d'ahir una nova seu de la seva Delegació comarcal al bell mig de Mataró. Adquirida a l'empresa municipal Pumsa, el Col·legi professional l'ha convertit en una moderna i funcional oficina als entorns de Can Xammar, on fa poc també s'obria una nova seu de la centenària Agrupació Científico-Excursionista.
:
Aquestes dues realitats corresponen a la complexa operació de recuperació d'aquesta zona, mal resolta des que -en ple franquisme- s'enderrocaren les termes romanes. La recuperació del partimoni no malmès (altres restes de la Roma clàssica i la muralla del reneixement), la construcció d'un aparcament, la dotació de nous habitatges, places i locals comercials ha estat la recepta per incorporar a la vida cívica el teixit mort de Can Xammar. Es fa de mica en mica, això sí, és una intervenció in progress. Algun insensat volia que esperéssim acabar el conjunt abans de posar-hi res... Això ha comportat alguns problemes, sí (usos de la plaça, pintades, problemes comercials...), però ha tingut també l'avantatge de començar a gaudir.ne més d'hora. L'activitat ja és tota una altra cosa, els habitatges protegits i els lliures, plens (ara queden els d'un aprell de promocions), els locals, omplint-se...
:
Els aparelladors, que viuen -com tothom del ram- un sacceig important en la seva activitat professional, són claus per a la nostra qualitat de vida, ja ho va dir l'Alcalde (a la foto, amb la presidenta del Col·legi, Maria Rosa Remolà, i el delegat Toni Floriach), per facilitar elements de cohesió social molt importants. Els convenis amb l'Ajuntament per determinats programes socials o la seva implicació en un parell de consells munciiapl així ho testimonien. Aparellant pofessionalitat i servei. Aparellant iniciativa i aposta per la ciutat. Molta sort.
: