dissabte, de novembre 08, 2008

Creant esperança al Perú

El vídeo que podeu veure aquí sota, elaborat per Dani Marina i Joan Salicrú per a Maresme Digital TV, testimonia com els 171.000 euros aportats per l'Ajuntament de Mataró al projecte de construcció d'una residència d'estudiants a Ollachea, al Perú, han ajudat a crear esperança (això del qual tan parla el president electe Obama) en aquest racó de món tan allunyat de casa nostra pero tan aprop a nivell sentimental gràcies sobretot a la feina dels Amics del Bisbe Godayol. De passada el treball periodistic (el principal dels cinc que s'han emès per Maresme Digital aquests dies) permet comprovar com CiU mentia en assegurar que la presència dels mitjans públics en el viatge que una delegació mataronina encapçalada pel regidor Carlos Fernández ha fet al Perú es devia a motius propagandístics. Jutgeu vosaltres mateixos.
:

:

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc dubtes:

1) Quant ha costat enviar a Peru als representants del ajuntament mes els mitjans de comunicació?

2) Ara ens sobren els diners o es que a Mataró no hi ha CAP actuació URGENT i NECESSARIA que fer que ens tenim que anar a gastar tots aquest cales a fora?

Independentment d'aixó, dir que aquests informatius donen informació, si, pero en definitiva, son propaganda del mateix raser que quant el Alvarez Cascos s'afanyaba a inaugurar obres quant s'apropaven eleccions i la TV del Urdaci ho esbombaba dia i nit.

Obviament, TU no ho veurás aixi, pero els que ens ho mirem desde fora... ¿Que vols que et digui? tot plegat fa fortor. Tindríau que anar amb mes vista amb com us gasteu els diners que a nosaltres ens costa molt, moltissim, guanyar.

ATILA

Ramon Bassas ha dit...

Atila
1. no ho sé ara per ara, si ho vols saber, t'ho busco i t'ho dic.
2. No, però l'Ajuntament ha decidit -i crec que és una posició unànime- apostar per invertir en projectes de desenvolupament de països més pobres.

Anònim ha dit...

Home, doncs si. Ja que t'ofereixes, no estaría malament coneixer quin ha estat el cost total de la operació. Subvenció, més viatjes, mes dietes, mes prensa, etc... Quant li ha costat a les arques municipals (que son de tots )fer aixó?

i amb respecte al segón punt.

En els terços de flandes, els soldats rebien una paga, i d'aquesta paga es tenien que pagar les seves necesitats béliques. així els que mes cobraven eren els de caballeria perque teníen que mantenir els caballs. Seguits dels arcabucers que teníen que comprar polvora per les seves armes. Els que menys cobraven eren els piquers.


Pero quan es feia un setge, aleshores, la artilleria i arcabucers rebien polvora i munició dels magatzems reials, en aquests casos es disparaba amb "pólvora del rey" y per tant, no es tenia tanta cura i es disparaba amb molta alegria.

Els politics, que us agrada considerar vos com representants electes dels ciutadans, teníu en comú que UNANIMAMENT oblideu que el que gasteu no es "Oro del Rey" si no diners que recapteu als ciutadans. Es una de las trampes de aquesta democracia.

Estic segur que si fas una enquesta a peu de carrer durnat un matí preguntant a la ciutadania:

"Escolti, aquests 200000 Euros, els gastem a un equipament que faci falta a la nostra ciutat per ajudar els mes desfavorits o vol que fem una escola a la conxinxina?"

Tindreu rápidament la resposta justa del que aquella gent a la que representeu, creu que es te de fer amb aquests diners.

Obviament, uns dirán que equipament i altres dirán que escola,

Pero en aquest cas en concret, no cal ser ni futuroleg ni un Einstein, ni un expert en sociologia, demografia i enquestes per saber el que dirá la MAJORIA de la gent del carrer.

Només es te de fe servir el sentit comú. Si teniu que fer obres de caritat, feu les a la nostre ciutat, que també fan falta.

ATILA

Anònim ha dit...

Ja posats, aprofitant que t'ofereixes a donar informació transparent d'aquest cas, de qui ha estat la iniciativa de proposar el anar a gastar aquests diners a america??

Dius que tots els grups han estat d'acord, pero com es diu a dret,"la causa de la causa es la causa de la causa". Algú va esser l'instigador del projecte. ¿Quin grup va ser?

Es per tenir ho en compte a les properes eleccions municipals.

Gracies

ATILA

Napoleón Bonaparte ha dit...

La causa de la causa, es la causa de lo causado"

Eso, dinos cuanto ha costado el viaje.

Aunque yo difiero con Atila, yo creo que una parte, debe ser redistribuda.

Aun existiendo grandes necesidades, se debe ayudar en lo que se pueda.

Y de quien fue la idea

Otra cosa, es cierto que dejará la política. No se, entonces creo nos vamos a aburrir un rato largo, aunque salimos ganado, es cierto.

Una cosa por otra

:-)

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

Atila i Napo:

M'informen que la despesa que sufraga l'Ajuntament ascendeix a uns 1.700 euros, comptant que l'associació es fa càrrec de bona part del viatge. Els costos dels mitjans pertanyen a les seves partides de producció i -en ser una decisió periodística i dins dels seus pressupostos- no em consta.

la iniciativa de subvencionar aquests projectes va venir de la pròpia associació, es va avaluar al si del Consell Municipal de Cooperació i es va fer com en els altes projectes presentats.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Y lo de que a lo mejor te vas

Un saludo

Anònim ha dit...

Ok, no aclareix gran cosa.

De tota manera, gracies

ATILA

Anònim ha dit...

Un vol al Perú, anada i tornada , ja costa la quantitat que indiques.
Em sembla que de l'Ajuntament no hi ha anat només el regidor, i alguna despesa pels dies d'estada deu tenir.
No em puc creure que l' Associació pagui el desplaçament i estada dels membres de l' Ajuntament.
Francament, celebro la iniciativa però amb la resposta t' han donat, t'has quedat descansat.
Quina vergonya !!!!!!