dijous, de novembre 06, 2008

Més activitat al Centre

:
Els que vulgueu podeu trobar aquí el resum de la modificació urbanística que porto avui al Ple que s'està celebrant a l'Ajuntament en aquest moment. Es tracta de modificar els usos (o consolidar-los) que, enlloc de convertir-se en residencials com preveia el Pla del 1996, romandran terciaris. Parlo de l'pambit que inclou l'antiga fàbrica Secopal, a dalt, la Nau oest de Can Minguell, per sota, i els carrers Sant Bonaventura i Madoz, a banda i banda. És la banda esquerra del dibuix que encapçala l'escrit, com quedarà.
:
I és que, del 96 fins ara, s'ha demostrat que era inviable (pel grau de consolidació dels edificis, per la poca edificabilitat residencial, perquè és petit...), que l'entorn proporciona les solucions que s'hi buscaven (un gran eix cívic va ara des de Can Gassol fins a la Pl. Forn del Vidre passant per l'Eix Herrera i per Madoz/Quintana) i que -ves per on- hi ha futur per a l'activitat ecponòmica en aquest racó. I amb menys edificabilitat que la consolidada: de 6.000 metres de sostre terciari passarem a 4.800, obrint un carrer i dotant-lo d'una petita plaça.
:
No és per menys: els canvis citats en aquest gran eix del Llevant de l'Eixample (que recupera part del nostre patrimoni industrial), una gran plaça davant Can Minguell (nau Est) i la conversió de la Nau en un centre de creació audiovisual i artística establirà un pool molt atractiu.
: