dissabte, de juny 19, 2010

Lideratges a 'Valors'

Ja ha sortit al carrer el darrer número de la revista Valors. Aquí teniu el vídeo sencer de la intervenció de Lluís Pastor (vegeu foto) al Sopar Debat 2010 "Lideratges, avui", que conforma el gruix del número de juny de la revista i que fou organitzat per vàries entitats mataronines (versió resumida aquí). També podeu escoltar també l'espai radiofònic Nits Estel amb Valors protagonitzat per Lluís Pastor parlant del mateix tema [aquí].

Diu la revista que "aquest ha estat un curs durant el qual a Valors hem treballat diversos aspectes al voltant de la política i celebrat un parell d’activitats en relació a aquesta temàtica: la presentació del llibre Política i Valors. Com restaurar la grandesa de la democràcia? editat per l'Observatori de valors o la taula rodona sobre Valors i Política amb el president Benach de convidat d’excepció. De manera que no sorprendrà ningú que dediquem encara un altre número a parlar d’una qüestió molt relacionada amb tot això, els lideratges, les persones que exerceixen -o hauria d’exercir- de referents. Precisament sota la sensació de què vivim una època de lideratges dèbils -en el camp polític però també en l’empresarial, el social...-, hem demanat a diversos especialistes en el tema que ens ajudessin a posar llum sobre la qüestió. En el marc d’aquesta recerca, les entitats convocants del Sopar-Debat organitzat anualment per diverses entitats de Mataró en aquestes dates van decidir participar de la reflexió i dedicar l’edició d’enguany de la trobada a parlar-ne. El convidat de la vetllada, celebrada el passat 5 de juny al Casal de Sant Josep, va ser Lluís Pastor, especialista en temes de comunicació i política, el qual va negar que ens trobem en un moment de lideratges dèbils, sinó d’un moment especialment complicat per a exercir els lideratges degut al soroll mediàtic i a l’existència de lideratges foscos [podeu repassar tot el que es va dir a l'acte a través del canal Twitter de Valors, aquí]. La resta del número el composen un article introductori del consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí [aquí], una entrevista al president de la Fundació Tic Salut Joan Cornet i un article de Maria Dolors Muñoz, professora a la universitat de Girona".

També podem accedir a altres continguts d'interès d'aquest número: "«Casa», quatre lletres...”, de Joan Salicrú [Bloc]. · “Polítics entre ombres financeres”, de Francesc Amat.· “Ismael Serrano: ‘Vivim sense qüestionar-nos el paper que se’ns assigna’”, de Miguel Guillén. · “La fe, ara...”, d’Anna Punsoda [Bloc]. · “Soldats”, de Ramon Radó [Bloc]. · “Anar a ‘marc’”, de Joan Safont [Bloc]. · “Una molsa especial”, de Gemma Figueras [Bloc ‘L’altra cara de la ciència’].· “Desig i llibertat”, de Joaquim Trenchs [Web]. · “Toscana i Umbria, a Itàlia”, de Joaquim Amargant [Bloc]. · “Posterous: més que un bloc en un minut”, de Marc de San Pedro [Bloc].· El conte: “Històries d'un futur pròxim. El caixer automàtic”, de Jordi Lopesino.Dibuix de Javier García [Bloc]. “Barceló: El Tot a trossos”, d'un servidor.

:

Cap comentari: