dijous, de juny 08, 2006

Acte i indecisos

En campanya - VII
:
Demà divendres arriba el dia de l'acte central del PSC, a Mataró, amb Maragall, Montilla, Baron i, segurament, Nadal, en un dia en què es reuniran diversos consellers de la Generalitat. És a les 7 al Casal l'Aliança Mataronina. Allà us hi espero.
:
Serà el vuitè dia de la campanya pel referèndum; que ens hem pres com un repte d'escoltar la ciutadania, un per un, cadascú explicant fins a quin punt entén aquest Estatut. Hi ha de tot, és clar. Però m'agraden, especialment,les raons encara no expressades pel sí. Penso en el que ha escrit l'Eloi al seu bloc. I penso també en anècdotes que m'expliquen gent propera. Una noia que li deia a una altra que pensava votar "no" perquè es consagrava la independència de Catalunya (hauria d'haver visitat les seus d'ERC...) i que, impel·lida pel seu interlocutor, s'ha posat a llegir l'Estatut i, coi, li agrada. O quelles persones que em pregunten una i altra vegada si és cert que a partir d'ara l'obligaran a parlar català i li hem de dir que no, quehem estat anys i panys lluitant perquè el català i el castellà tinguin igualtat de condicions, no pas pel contrari...

I com costa fer veure que, rera l'Estatut, hi ha un pas de gegant per fer el país que volem, més avaçat, més culte, més a l'abast, més capaç, més atent a les febleses. Com costa passar de la verborrea Acebes-Carod-Rovirista a la normalitat. Queden encara uns dies i aquest, i la mobilització dels indecisos que, mica en mica, van veient el camí del sí, que val la pena perdre unes quantes hores per la causa.
:

6 comentaris:

Pedro ha dit...

"votar "no" perquè es consagrava la independència de Catalunya "
"O aquelles persones que em pregunten una i altra vegada si és cert que a partir d'ara l'obligaran a parlar català"

A vegades dubto si vius al mateix planeta que jo. D'on treus aquesta gent tant ben informada i tant nacionalista espanyola?

Per cert, això de Acebes-carod-rovirista m'ha semblat d'una gran finesa intel.lectual. L'un t'acusa d'etarra i l'altre et dóna la generalitat, però tu els tractes igual.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro,
Bé, hi ha molta gent a la que no agradaria una catalunya independent, la veritat. I molta d'altra intoxicada amb les mentides del PP... En fi.
Dels dos que cites, criticava la seva "verborrea". Crec que es retroalimenta.

Pedro ha dit...

Jo no dic que hagin de voler una Catalunya independent, dic que creure que l'estatut declara la independència és... surreal. I una cosa és votar el Pp i l'altre creure's el seu discurs.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro,
Te'n faries creus. per això fem una campanya de parlar tu a tu amb la gent...

Tercera Edad ha dit...

Hola RAMON espero que ganemos pero hay muchas personas que no lo entienden del todo bien y se creen que los partidos los esta engañado pagaran justo por pecadores un
saludo ENCARNA

Ramon Bassas ha dit...

Encarna
Por eso hay que trabajar duro, y desde abajo. Cuento contigo.