diumenge, de juny 04, 2006

Enquesta i entrevistes | Rosencof

nom

De La Vanguardia d'avui (Guillén).
:
En campanya - III
:

Avui La Vanguardia ens obsequia amb una enquesta segons la qual -i amb les prevencions que fa el propi expert Julián Santamaría- creix el vot favorable a l'Estatut, creix l'expectactiva de participació i roman, de nou, una majoria de votants d'ERC a favor del text que la direcció ara rebitja, després d'un periple de dubtes (símptoma d'això deu ser que punxin al míting central celebrat ahir). L'enquesta també explica unes quantes coses com, per exemple, que els votants del PSC són els més partidaris del nou Estatut i que, probablement, és ella força que mobilitzarà més electors a favor del nou text. També es destaca el paper del PSC i de Maragall com els que més han fet per l'Estatut, i aproven la decisió del President de convocar eleccions un cop s'enllesteixi el referèndum.
:
De tota manera, crec que val la pena no refiar-se gaire de les expectatives. Veig que són bones, però el pitjor enemic és no témer l'adversari, pensar-se que tot ja està fet. El front del no, bo i mantenir un electorat poc motivat (més el PP que ERC, pel que es veu a l'enquesta), radicalitzarà el seu discurs per arrossegar-lo de forma militant, adduint nous motius, com el del càstig a Zapatero (o a "Espanya"). No ens podem adormir.
:
Recomano les entrevistes a José Montilla, a El País, i a Rodríguez Zapatero, a El Periódico, pels que encara busquen arguments pel sí. (Foto: Joan Barandica)
:
El poder o la política?
:
Fa dies que dono voltes a un tema que avui, de forma diàfana, planteja l'escriptor Mauricio Rosencof, avui polític uruguaià, socialista i ex-tupamaro, en una magnífica entrevista a El País. Comenta sàviament que "algo dañino para la condición humana es lamentarse mientras ocurren las cosas" i li diu, el seu editor (que és qui l'entrevista), "y ahora están ustedes en el poder", a la qual cosa replica Rosencof que "en el poder no estamos. Estamos en el Gobierno, que es diferente". "¿Cuál es la diferencia?" inquereix Juan Cruz, i ell respon: "Gobernar es un acto administrativo, con posibilidades de algunos cambios. El poder implica disponer de fuerza para acelerar o impulsar los cambios". Sí senyor.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Home David, i no dius res d'en Carod?
Però si en tot aquest procés ell ha fet un paper encara més penós que els dels altres, humiliat pels seus socis a Barcelona i Madrid, amb mig partit en contra i donant la culpa a un partit (ciu) que ha fet allò que volia fer ell, sortir a la foto, vaja que li han pres el lloc.

Ramon Bassas ha dit...

- David,
Sort que queden els "purs" d'ERC i del PP que, incapaços de negociar, només els queda el recurs del "no"

- Anònim,
Sí, crec que es tracta bastant d'això...

Anònim ha dit...

Sí sí David, però si vols fer un anàlisi normal i corrent analitza tothom, no tothom menys els teus.