dimecres, de juny 28, 2006

Mataró neta

Avui, Mataró ha vist concretar un dels projectes més importants del mandat: el nou contracte de la neteja urbana i la recollida de residus que, sota la marca Mataró Neta, gestionarà l'empresa FCC després de guanyar un concurs que incrementa al voltant d'un 30% els recursos que s'hi dedicaven. L'aposta decidida pel reciclatge, l'increment de les mesures de neteja i arranjament dels carrers i places i l'adaptació del servei a una ciutat ambiciosa com la nostra són les tres característiques d'aquest important pas endavant, encomanat al regidor Francesc Melero.
:
És l'altra cara de l'objectiu que ens hem proposat: la millora del civisme. Una ciutat neta, amb un serveis de resposta ràpida i eficaç als problemes de residus i d'higiene pública que genera una ciutat com la nostra, és el millor hàbitat per a desenvolupar actituds positives en l'espai públic. I, per contra, els elevats costos de l'aposta, precisen d'un conjunt de mecanismes reparadors per aquells que practiquin actituds negatives. La multiplicació per tres de les sancions en matèria de rsidus, també en època de Melero, l'anunci d'increment de les sancions per tinença irresponsable d'animals, com ha fet el regidor de Salut (i també blocaire, Oriol Batista), o la consolidació de l'Ordenança de Civisme (amb les seves mesures reparadores alternatives a la sanció), complementen, en la part fosca de la pel·lícula, aquest compromís col·lectiu per fer de la ciutat l'espai de llibertat que sempre hem somniat.
:

3 comentaris:

Albert ha dit...

Quan torni a passejar per Mataró m'hi fixaré.

Anònim ha dit...

Entre tots s´ha de fer tot, i els col•legits e instituts, que aportaran, n´ha algun programa per ells?

Foraster

Ramon Bassas ha dit...

- Albert
Ja em diràs, doncs

- Anònim
Bo i que l'Ajuntament no té competències en els programes educatius, hi ha diferents activitats de sensibilitració. Les que conec més són les policials: edcació viària i prevenció de pràctiques de risc.