dijous, de juny 29, 2006

Carnet per punts

Dissabte es posa en funcionament el nou permís per punts, un sistema de vincular l'ús responsable de l'automòbil a la capacitat per conduir-lo. El sistema ha estat provat en altres països, on s'ha obtingut una impotant reducció del nombre de morts per accident de tràfic, una veritable epidèmia al món desenvolupat. Milers de morts cada any a Espanya, 40 mil a Europa i milions d'accidentalitats cada any al vell continent. De fet, és una de les principals causes de mort dels països de l'OCDE, que va associada a pràctiquesde risc (manca de prevenció en els sistemes de seguretat personal del propi vehicle, consum d'alcohol, poc descans, no atendre senyals, etc...). Per més que sigui un problema difícil, potser irresoluble, val la pena que hi posem totes les mesures possibles que siguin a la nostra mà per promoure la conducció saludable i evitar al màxim els riscos associats al transport.
:
A Mataró hem anat promovent diferents mesures per reduir una sinistralitat urbana, diferent, amb menys morts però amb múltiples problemes de victimització. Per sort, com deia aquest matí el regidor de Mobilitat, hi ha hagut un decrement tant de les víctimes com dels accidents. Nopodem baixar la guàrdia.
:
De fet, des de l'Ajuntament, especialment l'àrea que presideixo, també ens hem posat les piles amb aquest nou carnet. I, en el marc de les nostres competències en trànsit, executarem també sancions que impliquen la retirada de punts. De nou, els límits. Els límits que han de fer possible una vida, de fet, més lliure. Més responsable.
:

2 comentaris:

Tercera Edad ha dit...

Ramón ya están las personas temblando con el carné por puntos yo creo que si en otros países esta no creo que sea tan malo para España y tendría que dar alguna información mas para que se nos fuera un poco de miedo con todas las personas que hablas te lo pinta tan mal que no tienes gana de que llegue julio y siempre han esta con muchas de este mes por las vacaciones un saludo ENCARNA

Ramon Bassas ha dit...

Encarna
Ya verás como nos acostumbraremos, especialmente cuando veamos sus efectos. ¿Has visto la web? Creo que allí se explica muy bien.