dimarts, de juny 06, 2006

Aguirre i més pel 'sí' | Article a capgros.com

En campanya - V
:

nomaquí

:

Si ahir era Acebes, el Gran Mentider, el que assimilava Zapatero amb Eta, unes hores més tard, la seva companya Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, assimilava els socialistes amb el Gulag i titllava tota la resta de partits catalans de règim nacional-socialista. Sembla un concurs de despropòsits. I potser ho és. A banda que són declaracions horribles, molt poc centristes, el cert és que ajuden a configurar un PP d'extrems, aquella paròdia de la que tant lluiten a vegades per desmarcar-se. I confirma la deriva radical del discurs del PP en la seva escalada de tensió contra els socialistes. A tots els nivells. Ah, i ens donen més força, més credibilitat, als qui creiem que amb el podem començar a fer rectificar aquesta patuleia.
:
Aquest vespre, davant l'aïllament del PP al Congrés en matèria antiterrorista, Rajoy ha llançat un desafiament anunciant la ruptura amb el Govern del PSOE. Tot val. Els del front del no, doncs, van amb nervis. Diferències internes a ERC fan que no es pugui postposar el debat sobre el lideratge al Partit, el súmmum de la coherència.
:
Mentretant, creix el nombre d'adhesions al . Després que ho fessin CC OO i UGT, ara la Unió Sindical Obrera de Catalunya ha mostrat ja el seu acord al text, que compta amb importants avenços a nivell laboral i que, aquests, no passen desaparcebuts pels sindicats. També s'ha publicat avui, al diari Segre, que el número 2 del PP a l'Ajuntament de Lleida, Enric Oró, s'ha mostrat favorable a l'Estatut, cosa que li pot comportar l'explulsió del partit.
:
Gadgets de campanya interactiva pel sí: Els de la plataforma Estatut jo sí acaben d'editar una nova funcionalitat que la Plataforma a la seva web on, jugant amb el vot que entra a la urna, apareixen diferents frases de suport a l'Estatut. Aquest interactiu es pot reenviar a la gent amb una frase personal.
:
A Mataró li cal un 'sí' *
:

nom

:
Un sí clar i català. Massiu i claríssim. Perquè és molt millor que el del 1979. Perquè aquest nou Estatut, per primera vegada, reconeix la identitat nacional de Catalunya, reconeixent de forma positiva l’encaix amb la resta d’Espanya. Perquè ens configura més competències, especialment en aquells temes que més importància tenen en la nostra vida quotidiana. I perquè ens dota d’un sistema de finançament més quantiós que mai, més responsable, i que permet afrontar el dèficit d’infrastructures en què ens havia submergit el PP.
:
Justament, el PP té molt d’interès en que no s’avanci. Sempre han estat en contra de les reformes. Ja van votar contra el títol VIII de la Constitució justament perquè no els agradaven les comunitats autònomes. L’anticatalanisme que han alentat, i el seu odi visceral a Zapatero, fan que recullin tot el rèdit polític d’un ‘no’ el proper dia 18. No hi haurà mitges tintes.
:
Crec que Mataró s’abocarà a favor del nou Estatut. Moltes de le competències que es recullen ens afecten. Les relatives a l’educació, on hi dipositem el nostre futur, o en l’atenció a la dependència i les persones grans, o en polítiques d’emancipació pels joves, o en matèria d’immigració, o en la millora de la justícia, o en l’adveniment de noves infrastructures que facin més competitiva la nostra economia, etcètera. Són competències que es gestionaran més a prop de la gent, més avall. I, en aquesta direcció, l’Estatut reconeix el paper dels municipis, més a prop encara dels ciutadans, en el desenvolupament d’algunes d’aquestes matèries. I molts de nosaltres, que no vam poder votar el de 1979, hi anirem amb l’entusiasme amb què ens estimem el nostre país.
:
* article publicat avui a capgros.com com a Primer Secretari del PSC de Mataró.
: