dilluns, de juny 26, 2006

Montilla, candidat | Zapatero avança

Montilla, candidat
:
Avui, la Comissió Executiva del PSC ha proposat el nom del seu Primer Secretari, José Montilla, com a candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat. D'acord amb les nostres normes internes, si no hi ha cap altra proposta formalitzada, el Consell Nacional haurà de votar aquesta proposta a la seva propera sessió. Em faig meus els atinats arguments de la Núria Aguilar, o d'en Joan Antoni Baron, així com els de Miquel Iceta, diumenge passat. Montilla és qui millor pot donar continuïtat al projecte de Maragall, una continuïtat amb reptes nous, objectius nous i cares noves. No hem fet un nou Estatut? Doncs Montilla, tot el que és i el que representa, serà, sens dubte, qui millor governi la Catalunya moderna, oberta, ambiciosa i pròxima que hem somniat.
:
No cal dir que he rebut algunes opinions desconcertades, algunes fins i tot contrariades. I és normal, en processos de canvi, que això sigui així. Substituir Maragall, a qui ens estimem i apreciem, no és una tasca ni fàcil ni potser agradable. Bo i que penso que per molts anys els socialistes haguem de fer relleus des del Govern. Hi ha dos corrents de crítica, que ara ja m'agradaria tallar. Una, que Montilla és poc carismàtic. És a dir, més problemes amb el com, dels mecanismes comunicatius, que no pas amb el què. Bé, ja en parlarem, ja mirarem com es millora, tot això. Però no creieu que els temps que vénen convenen més polítics pencaires que xerraires? Més polítics eficaços que grandiloqüents? Més entrenadors que golejadors? Més posats al lloc de la política que no en el de la societat?
:
La segona és del gènere conspiratiu, al que som tan aficionats. Que si tot ve d'una foto a la Moncloa, que si el PSC li ha fet el llit, que si l'aparato i tal... Bé, em sona, això. Trobo que aquestes teories diuen molt poc de la capacitat i de la dignitat de Maragall, ara tan sorprenentment elogiat. I de la de Zapatero. Trobo que són molt injustes amb el PSC, amb la gent que hi penca fins deixar-s'hi hores i hores, sovint sense cap protagonisme, que és estigmatitzada. Trobo que aquestes coses només surten quan el candidat té un estigma impronunciable (oi, Sevilla?). I trobo que és conèixer molt poc el PSC, la gent que hi ha i, especialment, la que representa. La gent que ha de liderar la Catalunya del segle XXI. Ja era hora.
:
Zapatero avança
:
El darrer Pulsómetro de la temporada a la Cadena Ser revela una forta identificació del país amb els objectius del Govern amb el procés de pau i una enorme distància amb les tesis de l'oposició del PP. I, òbviament, una diferència de set punts (de 45 a 38%) entre els dos grans partits, la més gran que ha registrat aquesta enquesta des que Zapatero és President del Govern. Rajoy baixa en valoració, en intenció de vot i en tots els índexs. Si mirem les dades més a fons, els ciutadans veuen positiva la renúncia de Maragall a repetir com a candidat i creuen que el resultat del referèndum de l'Estatut és satisfactori, malgrat l'abstenció. També hi ha una gran identificació amb el carnet per punts, a pocs dies de la seva posada en marxa.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons tu les persones que "discrepem" no estem a favor del PSC?, no treballem per el Partit?, sols son bones les opinions de l'aparato que va inventar les primaries i no les ha fet servir més perquè les bases varen TUMBAR la proposta de Almunia?.
Apa!!! avui si t'has passat noi. Moltes persones de base dediquem hores al PSC sense cobrar i NO volem en Montilla, som menys socialistes per això?.

Ramon Bassas ha dit...

No, és clar. D'on ho treus? Justament crec que només es critica el candidat del PSC quan se l'identifica amb aquestes bases, dient-los despectivament "aparato". El reglament de primàries no ha variat.

Albert ha dit...

anonymous: 1.- La meva primera discrepància és escriure sota l'anonimat. 2.- La segona és que el mot "aparato" és un castellanisme posat per ignorància política o ridícula crítica a l'espanyolisme perquè en català és aparell i si es vol usar el terme internacional és "aparat", que en aquest cas no és anglès. 3.- Crec que la candidatura de Montilla serà interessant per veure si el seu rebuig és per raons purament polítiques, cosa molt vàlida i respectable, o si és perquè és xarnego. Serà interessant.

Miguel ha dit...

Enhorabona a la gent del PSC per la valentia a l'hora de triar un candidat com en Montilla. Tinc clar que aquest serà el proper President. Un candidat collonut, sí senyor. A mi particularment em serà difícil identificar-me amb un candidat més que amb en Montilla. Al final m'acabaré replantejant el meu vot i tot...

Anònim ha dit...

No m'estranya Miguel, tenint en compte que el candidat del teu partit, Saura, és de l'esquerra caviar.

Ara, tens alguna altra raó per votar Montilla a part de les sanguíneas?

Ramon Bassas ha dit...

- Albert,
Crec que va una mica més enllà, és una mica més complexe (o més senzil). Crec que la incorporació de Montilla significa també la d'una nova generació. I, especialment, la del país que hem volgut preparar amb el nou Estatut. I un agraïment als que ho han fet possible.

- Miguel,
Gràcies per l'entusiasme. Molts parlen del "buit" que deixa Maragall. I potser ja és hora que es parli del "ple" que pot fer Montilla.

- Anònim,
Ni crec que en Miguel faci servir arguments alimentaris quan pensa amb Saura, ni amb arguments sanguinis quan parla de Montilla. Ja som tots prou grandets.

Mireia ha dit...

Doncs Montilla de candidat no m'agrada gens, i menys la manera d'arribar-hi, i l'Iceta tampoc, i la Manuela de Madre tampoc, i el Madricetilla encara menys, que si fins ara teníem Dragon Kan ara tindrem Drac Tricèfal dels de quant "Drac, jeu!" van i jeuen, que no.

Xesco Gomar ha dit...

Discrepar és altament saludable i freqüent en un partit com el PSC. Tal i com va passar a l'hora de presentar Zapatero (aleshores "sosoman") a la presidència del Govern, hi ha gent de dins i fora el partit que no ho acaba de veure clar i crec que la majoria de dirigents del PSC tenen en compte aquestes discrepàncies per tal de fer de Montilla un bon Presidenciable. Potser a part de tot el seu currículum com a gestor en les diferents administracions, el millor de Montilla és que coneix les seves limitacions i es deixa assessorar, no com altres.....

Pedro ha dit...

Pel Psc com si es presenta Caterina Mieras, la tàctica serà treure a passejar en Zp i oposar-lo a en Mas. En Montilla serà com un número 2.

Ramon Bassas ha dit...

- Mireia
I qui t'agrada, doncs?

- Xesco
Sí senyor.

- Pedro
I tu, què faries? Qui presentaries, doncs?

Pedro ha dit...

Jo no presentaria Zapatero directament tu, que llavors segur que guanyeu.

Ramon Bassas ha dit...

- David
Bé... almenys nosaltres tenim l'opció de presentar algú més i, si s'escau, poder votar-lo. Els d'ERC es veu que han deixat de fer assemblees radicalment democràtiques i, després de la ploramica, no plega ningú i no es vota ningú.

- Pedro
Ho tindré en compte.