dissabte, de juny 03, 2006

Pedagogia i Estatut

nom
:
En campanya - II
:
Ahir a la tarda, hem fet campanya al barri de Pla d'en Boet i aquest matí als mercats. Érem força, la veritat és que els militants del PSC estem entusiasmats amb la campanya i crec que se'ns nota a la cara. La majoria de gent amb qui ens trobem diu que té clar que votarà pel . En trobem alguns del no i uns altres d'indecisos. Als indecisos, especialment si ens ho demanen, els preguntem què els porta a dubtar. D'aquestes micro-converses a peu de carrer en podria sortir tot un tractat. Dels indecisos, guanyen els que veuen excessiu merder a nivell polític i, després, els que encara no acaben de veure la necessitat del nou Estatut. Per això, crec que val la pena fer una campanya pedagògica (ep, i potser els polítics som els que hem d'aprendre, no pas al revés), argumentativa. Però també clara, sense embuts, parlant clarament de quines són les opcions i les seves conseqüències en la vida diària de la gent. Crec que ens n'anem sortint.
:
Però diria que alguns viuen en un altre planeta, com si l'Estatut fos un pur tràmit. Per exemple, Carod i Puigcercós ja no amaguen la dura campanya interna pel control del partit, descontent amb la seva direcció (indici que potser va ser això el que es va dirimir en les famoses assemblees en què es va canviar el sentit del vot de la formació provocant la seva sortida del Govern). Mas aprofita per fer promeses electorals i Duran (otro tanto) diu que no en tenia ni idea, que ell fa campanya per l'Estatut... I Rajoy reconeix ja obertament que demana el no per fer caure el Govern Zapatero. Serà que només el PSC parla del que realment està en joc? Serà per això que els indecisos ho són per la perplexitat d'uns líders que no els parlen de l'Estatut? Serà que tothom es conforma en la inevitable victòria del , fent que això sigui el principal risc d'aquest referèndum?
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Dius:
"la veritat és que els militants del PSC estem entusiasmats amb la campanya i crec que se'ns nota a la cara."

Dic:
D'això s'en diu cinisme, no?

Ramon Bassas ha dit...

Turrai,
No, ho dic en sèrio. Fem mala cara?

Anònim ha dit...

Els del Psc teniu un mètode força curiós a nivell científic. S'ens pregunta:
"la terra és cònica o quadrada?"
I vosaltres responeu: si el Pp diu que és cònica, és que és quadrada. Ments privilegiades.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Per sort, les raons del referèndum no es dil·luciden científicament

Anònim ha dit...

Molt bona la teva resposta. Et presuposes àcid i mordaç. Doncs jo la trobo una pallassada que realment vol dir: per sort les raons del referèndum les dil·lucidem utilitzant el nom de la força política a la oposició per fomentar odi i marginació cap aquests últims, raons força patètiques a la vegada que repugnants. Si això ho fes la dreta (o centre, com vulgui anomenar-se cadascú), l'esquerra haurieu trigat ben poc en dir-nos nazis i fer comparacions amb el tractament als jueus (sempre recordant abans el que va fer el vostre "estimat i omnipresent" Franco). Probablement haurieu trigat menys del que va trigar la Presidenta de la Comunitat de Madrid.

Ramon Bassas ha dit...

- No m'agraden...
Em sembla que t'estàs fent tu solet(a) la pel·lícula. Jo no em pressuposo res, només crec que votem amb argumenta polítics i no científics. Tot això que dius, t'ho fas tu mateix(a).