dimecres, de juny 07, 2006

Labandera i seguretat | Primer matrimoni homosexual | Al·legacions | Passeig marítim

En campanya - VI

nom Foto: QM.
:
Ahir vam ser a la seu d'Aigües de Mataró amb el diputat Labandera (el primer d'origen sud-americà a la cambra catalana) i amb l'Alcalde Baron, en un acte de campanya pel . Abans, un passeig pels barris de Molins i de Cirera ens donava el pols de la campanya (avui, a La Llàntia i la Via Europa!). De nou, molta gent ens mostrava el seu suport però, just per això, hi havia poca tensió, es veia poc risc que el front del no fes la més mínima ombra. Per això, ajuden molt les sortides de to i el tremendisme dels dirigents del PP que, eclipsant el que quedava de Piqué, capitalizen l'agressivitat contra Catalunya i el president Zapatero.
:
nom
:
Ahir, també, la consellera Tura va protagonitzar l'acte del PSC a Vic, on presentà els avenços del nou Estatut en matèria de seguretat ciutadana. El text que es posa en referèndum recull la competència exclusiva en protecció civil, competències executives de salvament marítim, la col·laboració i participació en l’execució en matèria de seguretat nuclear o en les emergències d’abast superior a Catalunya. També recull les competències pròpies en matèria de seguretat pública, així com també la planificació i regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i orientació de les polítiques públiques. El nou text preveu un augment de les competències del Mossos (en crim organitzat, terrorisme, etc.), així com funcions governatives sobre l’exercici dels drets de reunió i manifestació, alhora que la Junta de Seguretat serà presidida pel President de la Generalitat. També s'incorporen a l’Estatut les competències de control i vigilància al trànsit, la competència exclusiva sobre videovigilància i el control del so i els enregistraments, com en matèria de jocs, apostes i casinos, espectacles i activitats recreatives. També tindrem la competència executiva en matèria de seguretat privada, pel que fa a la inspecció, el control, la coordinació i la formació de totes les empreses que actuïn a Catalunya i l’autorització d’aquelles que tinguin el seu domicili social a Catalunya. Per últim, l'Estatut preveu la intervenció de la Generalitat en jocs d’àmbit estatal: la creació de nous jocs o la modificació dels existents requereix la deliberació de la Comissió Bilateral i informe previ determinant de la Generalitat, llevat de les modalitats de joc i apostes atribuïdes, per a fins socials, a les organitzacions d’àmbit estatal caràcter social i sense ànim de lucre.
:
Primer matrimoni homosexual Al·legacions Passeig marítim
:
nom
:
L'actualitat local, però, dóna algunes notícies interessants. La primera, no me'n puc estar, é la celebració del primer matrimoni entre persones del mateix sexe a la nostra ciutat. Va ser a l'Ajuntament i presidit per l'Alcalde Baron (foto: capgros.com). D'aquí uns anys, ens en riurem de la sorpresa que ens causa, però, certament, la decisió del Govern Zapatero d'ampliar els drets del matrimoni a les persones homosexuals, com crèiem, té l'objectiu de fer més feliç a les persones, d'assumir amb llibertat i dignitat la seva condició sexual i, de passada, de presigiar de nou la institució matrimonial. Sobta que el PP (que després fa servir compulsivament les lleis que rebutja, mir's el divorci o l'avortament) s'hi oposés amb tanta rotunditat i que, aquesta oposició, de fet, impedís un bon acord sense estridències amb altres sectors com l'Església.
:
Una de les altres notícies que són dignes de comentar són, sens dubte, la presentació d'al·legacions de l'Ajuntament al projecte d'accessos a la C32 al seu pas poer Mataró, al·legacions que, sense desmerèixer els principals objectius de la proposta, inclou les sensibilitats sorgides aquests dies per diversos partits i sectors. També val la pena fer-se ressò de la inauguració d'un tram del Passeig Marítim, diumenge passat, el que dóna al Port de Mataró, després de molts anys d'estira-i-arronsa entre l'anterior empresa concessionària, primer, i amb la Generalitat, després. De moment, i malgrat el bloqueig del PP (ja sabeu que van haver de fer les obres per imposició judical) el passeig marítim ja compta amb més de 2 km de tram. Aviat es presentarà el projecte del tram que toca fins a Sant Simó i s'urbanitzarà el parc que duu fins a l'entrada de l'edifici de la Meroil. Total: 3'6 km de front de mar recuperat per la ciutat.
: