dijous, de març 01, 2007

Roland i Xevi | El PP segueix mentint | M'he enredat

Roland i Xevi
:
nom AnneKarin Gr¡lass, Mà i llapis
:

Hi ha dos blocaires que escriuen poc, però que quan escriuen són molt bons. Tots dos són molt amics, entre ells, i han compartit algunes experiències. El seu estil s'assembla, no fa cap concessió a l'artifici i és radicalment narratiu, tampoc fa cap concessió a la digressió. es nota que han fet de periodistes i que són de la generació Monzó. Els dos escrits darrers són boníssims. Un d'ells, en Roland, explica la seva experiència dinant en una clínica privada. Ja t'imagines l'angoixa i la solitud dels ocasionals comensals, i la catarsi de la conversa, de la paraula, de la proximitat, de l'empatia ni que sigui uns breus segons, de comptar amb l'altre com a únic camí possible. L'altre és en Xevi, que descriu com ningú l'impacte que li ha fet la darrera pel·li que ha vist, l'impacte sobre la vida que només pot fer el relat, no pas l'abstracció, que només podem entendre si ens submergim en la història que, per analogia, parla de nosaltres mateixos. Els dos textos reivindiquen, sense dir-ho, els dos trets essencials del llenguatge simbòlic, poètic com dèiem ahir, potser fins i tot "el toc de la divinitat", que deia Serrano: la relació amb els altres a través de la paraula i les seves capacitats, i la necessitat d'explicar l'essencial a través de l'analogia del relat. L'essencial només es pot explicar així.
:
El PP segueix mentint
:
Davant la contundència de les dades de balanç que el meu company Fermí i jo vam presentar respecte al balanç de l'àrea municipal on fem de regidors, el PP nega la major. Davant l'evidència que baixen els delictes (que se situen a 3150 en un any), fet que ens situa en una de les ciutats més segures del país, agafa l'epígraf més petit (66 delictes/any) per ressaltar que puja respecte els 55 de l'any anterior. Davant la contundència de la disminució dela accidents de trànsit i de la construcció de places d'aparcament, davant l'increment d'usuaris del transport públic, treu un parell de problemes d'aparcament. Davant el desplegament d'agents policials més gran que hi ha hagut mai a Mataró, repeteix que falten efectius (i quan faltaven de veritat, quan el Govern del PP els va replegar, callava, mentre la ciutat vivia amb l'ai al cor). De nou, si la realitat no s'assembla al que ells pensen, que es foti la realitat. Ja el coneixem. Creu que en política val tot per erosionar l'adversari.
:
M'he enredat
:
Al post d'ahir posava una inexactitud (no ho canvio perquè així em permet explicar-me bé avui) respecte el web El Callao Digital. No està vinculat a l'associació de veïns de l'Havana i Rodalies (és fàcil confondre's, són activíssims!) i les seves adreces (electròniques, telefòniques i postals) són falses. He decidit treure'l, de moment, dels enllaços (fins que aclarim el què) i fer aquesta nota aclaratòria. Disculpeu, això no m'hauria de passar...
:

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,

absolutament d'acord amb la teva valoració d'en Roland i en Xevi. Ahir parlava amb en Roland del post que comentes, els hospitals i les clíniques són un magnífic lloc per trobar històries.

Ramon,

als del PP els posen caxondos les marxes militars, no m'estranya que demanin més efectius. No els feu cas, aviat us reclamaran una tanqueta i la cabra.

Ramon Bassas ha dit...

Vladimir,

tens raó, no freqüento gaire aquests llocs, però estic segur que és així. demanen més efectius peròquan governaven els van treure: mentre Aznar era president a Espanya (i Mataró no va ser excepció) per porimera vegada es va reduir el nombre de policies. No creuen amb els serveis públics, tampoc amb el de seguretat.

Anònim ha dit...

VÁ DE VIDEOS????
Molts + interesants videos...
Versió 3:
http://www.youtube.com/watch?v=AMcyrQIOypM
Versió 2:
http://www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
Versió 1:
http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo

Ramon Bassas ha dit...

Ostres, la Inquisició de debò!

Anònim ha dit...

Mira que llegas a ser mentiroso ¿que la delicuencia a bajado? Venga hombre esto no te lo crees ni tù,solo hace falta dar una vuelta por los comercios de Rocafonda y cerdanyola y verás lo que te cuentan.
La seguridad es primordial y tú tienes marginada al cuerpo de policia local solo tienes que leer el manifiesto de estos agentes que hacen un gran labor pero ud. lo hecha por los suelos, el inspector se sube el sueldo más de un 30% y a los agentes un ipc.¿eso es normal para ud? Por favor y nos llamas mentirosos, que poca verguenza que tienes anda que el que le acompaña vaya elemento si,si el sr.fermin que solo sabe hacer es hacer la vida imposible con los "san fermines"si esos baches de acero y hacer las calles más estrechas y los conductores de los autobuses se las ven y se las desean para maniobras segun las calles que modifica el sr.fermin,que verguenza de verdad y se que dan tan anchos y encima nos llaman mentirosos eso es el socialismo de los 29 años de gobierno de mataro pero sea quien sea iu,erc,acaba siendo un alcalde socialista.Sr.Bassas tanto que nos criticó en tiempos de Aznar ¿se acuerda de la seguridad? Ahora le toca a ud.por mentiroso de decir que baja la delicuencia y robos si solo hay un coche patrulla para todo mataró por la noche.Mienten igual que su presidente psc.Os felicitos por los logros que hacen uds.por fastidiar al las victimas del terrorismo ¡¡FELICIDADES!!

Ramon Bassas ha dit...

- Urbano II

Que los delitos bajan está en los datos que presenté en la prensa (mira este post y sus links) y que están sacados de los ficheros de la propia Policía. No es mérito mío, es de los agentes y del conjunto de la sociedad. Lo siento porque ya sé que a algunos les gusta que vaya mal, pero es así.

Lo de las patrullas ya lo he dicho por activa y por pasiva, sólo siento que no hayan rectificado los que falsearon y difundieron datos con el único objetivo de erosionar el Gobierno a partir de la alarma ciudadana infundada.

Si quieres hablamos de terrorismo. Yo creo que el Gobierno hace bien en procurar que esta lacra se acabe (y no haya más víctimas); creo que hizo bien el Gobierno de Aznar en intentarlo también, aunque fuera con medidas de gracia. Lo que encuentro espantoso es que los que lo intentaron entonces se metan con el Gobierno democrático de la nación que dicen defender, en vez de meterse con los terroristas y sus secuaces.

Anònim ha dit...

Quin honor.

Ramon Bassas ha dit...

Roland,
És tot meu.