dijous, de març 01, 2007

Roland i Xevi | El PP segueix mentint | M'he enredat

Roland i Xevi
:
nom AnneKarin Gr¡lass, Mà i llapis
:

Hi ha dos blocaires que escriuen poc, però que quan escriuen són molt bons. Tots dos són molt amics, entre ells, i han compartit algunes experiències. El seu estil s'assembla, no fa cap concessió a l'artifici i és radicalment narratiu, tampoc fa cap concessió a la digressió. es nota que han fet de periodistes i que són de la generació Monzó. Els dos escrits darrers són boníssims. Un d'ells, en Roland, explica la seva experiència dinant en una clínica privada. Ja t'imagines l'angoixa i la solitud dels ocasionals comensals, i la catarsi de la conversa, de la paraula, de la proximitat, de l'empatia ni que sigui uns breus segons, de comptar amb l'altre com a únic camí possible. L'altre és en Xevi, que descriu com ningú l'impacte que li ha fet la darrera pel·li que ha vist, l'impacte sobre la vida que només pot fer el relat, no pas l'abstracció, que només podem entendre si ens submergim en la història que, per analogia, parla de nosaltres mateixos. Els dos textos reivindiquen, sense dir-ho, els dos trets essencials del llenguatge simbòlic, poètic com dèiem ahir, potser fins i tot "el toc de la divinitat", que deia Serrano: la relació amb els altres a través de la paraula i les seves capacitats, i la necessitat d'explicar l'essencial a través de l'analogia del relat. L'essencial només es pot explicar així.
:
El PP segueix mentint
:
Davant la contundència de les dades de balanç que el meu company Fermí i jo vam presentar respecte al balanç de l'àrea municipal on fem de regidors, el PP nega la major. Davant l'evidència que baixen els delictes (que se situen a 3150 en un any), fet que ens situa en una de les ciutats més segures del país, agafa l'epígraf més petit (66 delictes/any) per ressaltar que puja respecte els 55 de l'any anterior. Davant la contundència de la disminució dela accidents de trànsit i de la construcció de places d'aparcament, davant l'increment d'usuaris del transport públic, treu un parell de problemes d'aparcament. Davant el desplegament d'agents policials més gran que hi ha hagut mai a Mataró, repeteix que falten efectius (i quan faltaven de veritat, quan el Govern del PP els va replegar, callava, mentre la ciutat vivia amb l'ai al cor). De nou, si la realitat no s'assembla al que ells pensen, que es foti la realitat. Ja el coneixem. Creu que en política val tot per erosionar l'adversari.
:
M'he enredat
:
Al post d'ahir posava una inexactitud (no ho canvio perquè així em permet explicar-me bé avui) respecte el web El Callao Digital. No està vinculat a l'associació de veïns de l'Havana i Rodalies (és fàcil confondre's, són activíssims!) i les seves adreces (electròniques, telefòniques i postals) són falses. He decidit treure'l, de moment, dels enllaços (fins que aclarim el què) i fer aquesta nota aclaratòria. Disculpeu, això no m'hauria de passar...
:
Publica un comentari a l'entrada