divendres, de juliol 18, 2008

Onzè - 1

:
Primer dia de Congrés. Els de Mataró -alguns veterans, altres més novells- assistim anb unes ganes magnífiques al Congrés en què el PSC partex d'una millor posició, tant des elpunt de vista institucional com del seu posicionament central en la política catalana. Els consellers nacionals hem decidit no presentar-nos coma delegats, de manera que som més els mataronins assistents al Congrés. La delgació mataronina, a més, és majoritàriament de dones: és la primera vegada que passa i n'estic molt orgullós. La Montse López, Secretària d'Organització local, és la notra cap de delegació.
:
Matí de salutacions i d'intervencions de partits, sindicats o entitats alienes al Partit però que volen fer sentir la seva veu. Còmplice intervenció de Pepe Blanco en nom del PSOE. Abrandat discurs de la Vicepresidenta, Manuela de Madre.
:
Torno a Mataró en un dinar a que m'havia compromès i retorno al Congrés quan s'està discutint d'Informe de Gestió de la Comissió Executiva Nacional. Consol Prados intervé en nom del conjunt de companyes i companys del Maresme, demanant que es tingui en compte la vida als pobles i ciutats, els canvis de dada dia a cada racó. La Catalunya que sap on va és feta de milers de persones, de milions, de centenars de pobles i ciutats, de milers de barris que saben on van. Contra la nostàlgia o la mala llet, fermesa i esperança. Aquesta és l'actitud col·lectiva que veig en aquest Congrés nacional.
:
Votació unànime a favor de la gestió de l'Executiva, entusiasme per la força que té el Partit, per les ganes que tenim de canviar i transformar, pel capaços que se'ns veu. Bravo, Montilla ("alguns diuen que destrosso la llengua, si ells puguessin, destrossarien el país"). En el moment d'escriure això, s'està discutint i votant la gestió d'altres òrgans. Després, es constituiran les comissions i a pencar de valent.
:
El Congrés, enguany, està muntat com una gran festa, una enorme trobada de relació dels socialistes de Catalunya. No tan sols amb els debats profunds i importants que hi haurà entre les parets dels salons d'aquest Palau de Congressos, sinó amb les nombroses activitats que hi ha al seu entorn o els espais que, com el que ara jo sóc, permeten de postejar en directe des d'aquest esdeveniment.
:
I no tan sols de l'espai. Ara em deien que a la sala, aquest matí, 120 ordinadors portàtils estaven connectats a la xarxa al plenari del Congrés. Entrem en una nova etapa de les comunicacions en esdeveniments com aquest, on no cal ser-hi del tot per poder participar-hi. Sospito que el següent Congrés tindrà encara més relleu el fet de connectar el conjunt del Partit a l'esdeveniment d'avui.
:
Més notícies:
:
· Núria Marín, la nova alcaldessa de L'Hospitalet, vicepresidenta primera del Congrés
·
La frase: "La esperanza es el sueño del hombre despierto" Antonio Balmón
·
El Balanç de Gestió de Montilla
·
"Catalunya sap on va si nosaltres, els socialistes, fem el camí. Aquest és el repte del nostre onzè Congrés"
·
José Zaragoza visita l'Endavant Digital
·
Blanco defende a pluralidade lingüística no congreso dos socialistas catalans
·
La frase: "El socialisme no és només una estació a la que arribar, sinó un viatge que empendre" Manuela de Madre
·
Figueras i de Madre a la Botiga del PSC
·
Tornem a les 16h!
·
Un Congrés sense barreres
·
La frase: "El primer obstáculo para creer a Mariano se llama Rajoy" José Blanco.
·
Les primeres hores de l'11è Congrés
·
Comença l'11è Congrés
:
:
Segueix en directe l'onzè Congrés del PSC.
: