dijous, de juliol 24, 2008

Les meves Santes - 2

En el moment d'escriure això encara no ha començat la primera gran nit de la festa. Després d'un dia pleníssim de reunions, dinars i sopars, tinc la intenció -com deia ahir- de fer una mica el babau al passeig marítim. Ja veurem perquè algun entrebanc de darrera hora potser m'ho impossibilita. És igual: la festa major depèn de cadascú.
:
Vaig dir que el cartell de Les Santes d'enguany, de Martí Anson, em semblava genial. Més que el cartell diria -com si fos un modern- el concepte. O les seves conseqüències, el seu esdeveniment visible. És a dir, la veritable performance que significa veure una bona colla de mataronins vestits com jugadors de futbol, amb possibilitat d'estampar el nom a la peça. la idea és genial i potser irrepetible, crec que és la millor obra d'Anson i la que millor defineix (i aconsegueix) el seu projecte artístic, que es basa més en el procés, en l'esdeveniment, que no pas en el resultat. Aconsegueix ell també (i potser alhora irrepetiblement) una popularitat envejable.
:
Demà, Missa de Sant Jaume a la capella de l'Antic Hospital. Aniré a aquest esdeveniment que, cada any, recorda el que llegà la deixa a la ciutat, Mossèn Jaume Sala, al segle XVI. La restauració feta de fa un parell d'anys va ressaltar els seus trets més bells i val molt la pena de passar-s'hi. Veïns, devots i malalts (ara el centre acull interns aguts), i polítics, i capellans, ens trobem en aquesta entranyable festa que canta els goigs del sant.
:
I a la tarda, Crida. I després escapada. I vaja, que ja hi som.
:
Les Santes com un laberint, com els trajectes incerts, com l'embriaguesa, com el present intensíssim, com l'amor i el desamor.
:
  • Divendres 25. Missa de sant Jaume. A les 12 del migdia / Capella de l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.
  • Divendres 25. Crida de Festa Major. A les 8 de la tarda / Ajuntament
:
Foto: les santes.net
:
Publica un comentari a l'entrada