dissabte, de juliol 19, 2008

Onzè - 2

:
Segon dia de Congrés. Arribo tard, al matí, funeral de Ventura Ametller en representació institucional. Dino amb els companys, la majoria de comissions ja ha enllestit el munt d'esmenes que hi havia a les Ponències. Molta de la feina feta abans del Congrés, amb la presentació de nous textos consensuats i, finalment, amb el debat, discussió i aprovació de les més importants. Els companys de Mataró han treballat activament per defensar el centenar de propostes que vam aprovar, colze a colze amb els del Maresme.
:
Dinar al Congrés i passeig amb al contemplació de les activitats comnplementàries. Fotos (algunes impublicables al flickr). Quan escric això, hi ha convocada una blogs&beer al bar i ara me n'hi aniré, si puc. Els bloggers més actius del PSC són aquí, ens hem trobat vàries vegades a l'àrea d'internet (la dels freaks, els he dir).
:
Aquesta tarda es presentaven en plenari dles treballs de les comissions, amb els documents finalment aprovats. En podrue veure més detalls a les notícies del PSC. Jo em quedo amb la Declaració de Principis que ha aprovat el PSC, nova, i que respon a la idea que "el PSC no està fet per governar, tan sols, està fet per servir els ideals i els valors del soscialistes", com acaba de dir Miquel Iceta en la seva presentació.
:
Una darrera cosa que ahir em vaig deixar (però de laque avui molta gent m'en parlava... potyser perquè saben que m'interessa). Montilla, a les respostes a l'Informe de gestió d'ahir, va aclarir que el PSC no pot caure en l'anticlericalisme. I va donar vàries raons, algunes de tpàctiques, certament, però també d'altres més profundes. Compartim -socialistes i cristians- alguns valors comuns i no esn podem girar d'esquena. A la fundació del PSC, a més, confluiren nombrosos cristians progressistes i molts socialistes en són. A més, l'Església catalana no és aquesta imatge careptovetònica que ofereix sovint la Conferència Episcopal i la seva avantguarda. Crec que el PSC ha triat el to en aquest tema de la laïcitat. La llibertat en la creença comença en el respecte a les creences.
:
Més notícies:
:
Segueix en directe l'onzè Congrés del PSC.
: