dimecres, de juliol 30, 2008

Ressaca

Dia de ressaca post-Santes i ja vestits per sentir Shakespeare amb la veu de Norah Krief (foto) i els sonets d'amor, que és on sóc ara quan es publica aquesta nota.
:
Però em permeto de recomanar-vos una sèrie d'enllaços. El primer, el reportatge que ha fet el canal de solidaritat de l'Ajuntament de Barcelona sobre el reportatge Els ponts de Mostar, on hi surten els seus autors.
:
D'El País extrec alguna recomanació més. En un dia crucial per al Govern turc, s'hi publica una interessant reflexió de Jesús A. Núñez Villaverde sobre la situació política al país i l'ús autoritari del laïcisme kemalista per part d'interessos no especialment democràtics. I acaba amb una atinada pregunta: "Mientras tanto, Turquía se aleja de la Unión Europea, sumida en problemas con suficiente calado como para desestabilizar su futuro, y algunos, con París en primer término, aprovechan inmediatamente para marcar distancias con quien nunca han querido ver dentro del club. ¿Dónde están los mensajes de Bruselas o de alguno de los Veintisiete en apoyo a un Gobierno legal y a un país que nos interesa, y mucho, incorporar a nuestro espacio comunitario?".
:
L'altre motiu per llegir el rotatiu és un article de Dianiel Innerarity sobre els desafiaments morals de la crisi alimentària, de la fam i de la sobrealimentació en un món on la globalització s'expressa alimentàriament (McDonald's). "Con nuestra decisión acerca de qué comer, decidimos también cómo queremos vivir e incluso en qué clase de mundo queremos vivir", diu. Això em fa pensar en una iniciativa molt interessant que he vist de l'agència Flama, en la que Intermón Oxfam proposa llistes de regals (per casaments, aniversaris, batejos...) de productes de les seves botigues solidàries.
: