divendres, de febrer 04, 2005

Inici de campanya a Mataró

Avui he vist les notícies de Televisió de Mataró i, efectivament, els únics que vam fer un acte per iniciar la campanya vam ser els socialistes. La resta de partits van comportar-se així: els partidaris del "no" van desplaçar alguns militants i dirigents, francament no gaires, a penjar algun cartell. ERC va decidir un inici de campanya original (tramesa de sms i e-mails) però tampoc va aplegar massa gent (he vist cinc dirigents barallant-se amb uns aparells...). Sospito que defensen una posició bastant allunyada de la seva gent, almenys, si ens remetem a les darreres enquestes, molt lluny dels seus electors. Dels partidaris del "sí", em temo que només el PSC farem campanya. I no ho dic amb orgull (ni partidisme), sinó amb preocupació. De moment, no em consta ni que CiU ni el PP hagin muntat cap activitat a Mataró, ni que sigui per explicar per quins raons recolzen el sí. Crec que els seus electors, en principi favorables, s'ho mereixen i, és clar, només amb els del PSC i els altres votants d'esquerres, majoritàriament a favor del tractat, la campanya pot quedar coixa. Bé, queden dies i confio que es despertin.
:
Per si de cas, nosaltres fem els deures (demà mercats i diumenge, l'acte central de Mataró). Fem campanya i no pararem ni un segon. I també la farem en actes unitaris com el d'aquí a una setmana a Barcelona (si us voleu apuntar, vegeu aquí) , en el que compartirem un gran míting pel sí amb persones que sovint pensem molt diferent. Si sou favorables al tractat, de dretes o d'esquerres, hi sou convidats.
:
Dic que la majoria d'electors d'esquerres en són favorables. I no tan sols els electors. Remenant una mica, val la pena recuperar la posició favorable al tractat europeu de mataronins d'esquerres com Jaume Roig, coordinador de CCOO al Maresme, Pep Illa, mestre i militant de CCOO-Ensenyament (que diu "el no des de la perspectiva d'esquerres és dificilment separable dels Le Pen i dels euroescèptics", i després diuen de Montilla...) , Josep-Lluís López Bulla, també de CCOO, ni més ni menys que el seu exsecretari general, almenys tres vegades, i el conseller Salvador Milà. No hauria d'estranyar, donada la posició favorable de líders històrics com Antoni Gutiérrez Díaz o la darrera resolució d'Els Verds europeus.
:
Si cliqueu sobre els noms veureu els arguments que hi donen. Si encara no us aclariu, us recomano una Guia que hem preparat, senzilla i àgil. I molt útil per orientar-se.
:

guia

:
Can Xammar o el vell centre que reneix
:
Però no tot és campanya. Com a mostra, avui hem visitat l'acabament de les obres de l'ampliació de l'aparcament de Can Xammar. Total, 315 places d'aparcament per facilitar la mobilitat i l'atracció comercial del vell centre de Mataró, que serà un nucli modern de vida i dinamisme. S'estan acabant els pisos, ja veiem on anirà la gran plaça que unirà Camí Ral, carrer Hospital i Bda. de les Escaletes (continuïtat de la de dalt, oberta fa un any i mig), hem vist l'estructura dels nous locals comercials els inversors privats també hi estan treballant, apostant pel futur d'aquest emplaçament. Els escèptics d'aleshores (que ara callen) ens van criticar l'operació que va iniciar tot això, tirant a terra un antic mercat que ubicava la Policia Local. Ara tenim una comissaria amb tots els millors serveis i una operació de recuperació de la part més antiga de Mataró que permetrà dignificar-la ostensiblement. I de la que en gaudirem tots plegats.

xammar Jo sóc el del primer pla a l'esquerra. Foto: Sergio Ruiz.