dimecres, de febrer 08, 2006

Atraccions nombroses

Baron al Centre
:
Ahir vam ser amb l'Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, a un acte del PSC en el que es presentaven les actuacions municipals previstes el 2006 als barris del Centre, Eixample i l'Havana. "L'Ajuntament", va dir "ha jugat fort per revitalitzar el Centre i per 'estirar-lo' més enllà dels seus límits per fer-lo més gran i més potent". La prova fou, entre d'altres, la llarga llista de les operacions de reforma urbana que s'hi estan desenvolupant, les actuacions de milllora del clavegueram, nous equipaments educatius, culturals i cívics o la construcció d'habitatges públics al voltant de Can Xammar, "un nou nucli comercial i de serveis", va dir, "que es complementa amb un increment de l'activitat privada de renovació que converteix la zona en un nucli revitalitzat i rejovenit que potencia el seu atractiu i la seva qualitat de vida". L'Alcalde també va explicar les reformes previstes a la façana marítima "que es doblarà dels 1,8 quilòmetres actuals als 3,6 gràcies al nou Parc del Rengle", en especial les actuacions al voltant del Port, que són en plena construcció. La gent, no es va estar de res; vam comptar amb la sala plena de gom a gom i una quinzena d'intervencions, des de temes més concrets fins a més generals, prenent el pols a la ciutat, donant les opinions sinceres i intercanviant arguments. Cara a cara. (Foto: Quico Melero)
:
Per fi
:
Nou blocaire mataroní, nou blocaire regidor, nou blocaire masculí... fins aquí res d'original. Però, per fi, nou blocaire de CiU. Parlo del regidor i amic Quim Fernàndez que, finalment, s'ha decidit a obrir el seu propi espai. En Quim té fama merescuda de bon jan, lleial i pencaire, és portaveu del seu grup, a l'oposició, i coincidim en alguna altra cosa més. Ara, a més, competirem en (o compartirem) l'espai cibernètic, cosa que em fa certa gràcia. Em sembla que és el primer convergent (declarat) que incorporo als meus enllaços (per fi). Benvingut i per molts anys!
:
Kafka a Zürau - III
:
A. està tot estarrufat, creu haver progressat molt en el bé, ja que, pel que sembla, com a objecte cada vegada més atraient, se sent exposat a unes atraccions sempre més nombroses, que provenen de direcions que fins ara li eren del tot desconegudes. Però la veritable explicació és que un gran diable s'ha instal·lat dintre seu i una munió dels més petits hi audeixen per servir el gran.
:
(...)
:
No permetis que el mal et faci creure que tens secrets per a ell.
Franz Kafka, Aforismes de Zürau, 10, 19. (Trad. Feliu Formosa) Ed. Arcàdia, Barcelona, 2005, pp. 19, 27.